Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anielka Já jsem jela do porodnice s tím, že ONI ví, co mají dělat a já se podřídím… teď už mám teda více vlastních představ… viz tato diskuze.
@3HE to máš pravdu že všude je to na jedno brdo.. Psala jsem si s kámoškou že mám jisté požadavky, proto vybírám, přebírám hledám info a kde bude rodit ona.. no pak se zeptala na ty požavky, napsala jsem: neodnášet dítě, vybrat si polohu, nerušit, pokud možno bez medikace.. (samozřejmě jsem přístupná konverzaci a ústupků když to jinak nepůjde…) a ona se zeptala a to tam nedělaj? no a když jsem se zamyslela tak ono tohle v skoro nikde nedělaj minimálně v těch 5ti porodnicích co jsou v dojezdové vzdálenosti.. jen v té poslední co je nejdál a tam bych právě moc ráda rodila
@evick2 Myslim,že ve většina porodnicích jakkékoli požadavky rodičky jsou nepřipustné. Zase se to dost zlepšuje. Mě nejvíc pobavila sestra, když za mnou přišla po porodu a ptala se mě, co očekávám, že mi pobyt v porodnici přinese. Tak jsem nevěděla jestli mi něco spadlo na hlavu ajá nerozumim nebo, co jí mam vykladat. Nerodila jsem teda v čr.
@annaei a přitom je to smutné žena rodí průměrně dvakrát za život, nic příjemnýho to není to víme všechny tak proč neudělat maximum proto aby to bylo „snesitelnější“..
Já myslím že se to časem zlepší ale toho se já do léta asi nedočkám ![]()
@evick2 On se k tomu nepřikladá takový význam a myslí si spousta ženskýcj, že to je něco, co prostě musí přežít. Je pravda, že mě se to lehce řiká, když muj porod byl naprosto v klidu a hodně lehký. Podle mě tomu, ale dost přispěla ta pohoda.
@annaei píše:
@evick2 On se k tomu nepřikladá takový význam a myslí si spousta ženskýcj, že to je něco, co prostě musí přežít. Je pravda, že mě se to lehce řiká, když muj porod byl naprosto v klidu a hodně lehký. Podle mě tomu, ale dost přispěla ta pohoda.
můj porod by byl taky pohodovej celkem na něj i ráda vzpomenu nebýt té štěkny co mi dělala porodní asistentku.. no jak jsem už psala vědět tenkrát co vím kdes vyběhla bych s ní, ale já byla hloupá a důveřivá ![]()
No mě voda praskla už doma tak jsme radši vyrazila.Byl to docela silnej proud. pOrod byl dost pomalý a kontrakce dooost silný. Ale porod pěkný. A taky 1h tlačení. ![]()