Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Seizdra píše:![]()
Tak toto mě teda nepotkalo (zatím), ani nevolnost, ani zvracení. Ale vím, že to hodně ženských popisuje.
@Cuarentena píše:
Tak toto mě teda nepotkalo (zatím), ani nevolnost, ani zvracení. Ale vím, že to hodně ženských popisuje.
No právě ![]()
Až budeš tlačit 4kilové dítě s rukou nad hlavou tak uvidíš jak to nejde a nejde
ale jako fakt oproti svým bratříčkům mi Kris tímhle dal zabrat a to tlačení bylo těžší. Šlo to prostě těžko a taky to bolelo víc ![]()
Tak já teda musela tlačit u obou porodů… U prvního říkali, že až budu cítit bolest, mám tlačit, ale mě břicho bolelo v kuse, u druhýho mě pro změnu přestalo bolet úplně…
Nebo jsem aspoň nic necítila… U druhýho porodu jsem byla zhruba v polosedu, u druhýho chvilkama na boku chvilkama taky v polosedu… Nevím, no…
Každopádně tlačit jsem musela… ![]()
@Tamaris nepřihlášená píše:
Porodila jsem 3 děti. Netlačila jsem, prodýchávala jsem bolesti a když jsem měla silný pocit tlaku tak jsem jakoby lehce přitlačila. Žádné urputné tlačení a už vůbec ně zevšech sil. Vlastně u první jsem asi jednou na konci zatlačila, měli pocit, že je dlouho na hrázi. Ale ani jednou jsem neležela ani nepololežela. Byla jsem na por. stoličce, a druhá a třetí porod taky ve svislé poloze. 2.a3. porod bez poranění, takže žádné šití, paráda.
Osobně si myslím, že důležitější je poloha při porodu než tlačit jak o život v poloze na zádech. A důvod proč se tak často rodí v této poloze je asi rutina a zvyk personálu to takto směřovat.
Ale roďte si jak chcete, hlavně že vám to vyhovuje
Jo a mimo těhotenství mám 48kg, a 160cm, obří žena tedy nejsem a porodit se dá i bez poranění
souhlasím, mám 174 cm, 50 kilo, před obouma porodama 64 kilo a úzkou pánev, u prvního mě nastrihli aniž by se ptali au au a to měl jen 2330 gramů a 48 cm, u druhého bylo víc času, nastrih jsem odmítla a porodila jsem bez jediného poranění obrika, 51 cm a 3680 gramů ![]()
@Denpry píše:
Podle mně mají doktoři, kteří u porodu jsou mnoholeté zkušennosti a ví, jak se má správně tlačit a pokud rodička neposlouchá pokyny, nedivím se, že to nejde. Ale tím neříkám, že všechny rodičky tlačí špatně.
Promiň, ale tohle myslíš vážně? Že doktoři (zvlášť chlapi) ví líp, jak se má tlačit, než rodící žena? To je dobré ![]()
Jinak já jsem netlačila, tělo mi tlačilo samo. Chvilku jsem přemýšlela, že bych asi měla taky tlačit, tak jsem to zkusila, ale přišlo mi to tak nepatrné, oproti té přirozené síle, že jsem toho zas nechala
Rodila jsem vkleče opřená. Naštěstí mi jikdo neříkal jak a kdy mám tlačit
Trvalo to naštěstí jen chvíli, myslím, že dvě kontrakce (i když mezi nima byla pauza, která mi připadala dost nekonečná
).
@AnastazieB píše:
Promiň, ale tohle myslíš vážně? Že doktoři (zvlášť chlapi) ví líp, jak se má tlačit, než rodící žena? To je dobréJinak já jsem netlačila, tělo mi tlačilo samo. Chvilku jsem přemýšlela, že bych asi měla taky tlačit, tak jsem to zkusila, ale přišlo mi to tak nepatrné, oproti té přirozené síle, že jsem toho zas nechala
Rodila jsem vkleče opřená. Naštěstí mi jikdo neříkal jak a kdy mám tlačit
Trvalo to naštěstí jen chvíli, myslím, že dvě kontrakce (i když mezi nima byla pauza, která mi připadala dost nekonečná
).
No, já si právě myslím, že máš pravdu a že to v ideálním případě opravdu jde přirozeně. Hrozně asi záleží na poloze a na tom, aby člověka nenutili tlačit dřív, než je třeba. Nebo aby ho nebrzdili a pak ho necpali na kozu a tím všecko zabrzdili. A když je nějaká překážka, tak samotné tlačení stejně velmi často nepomůže a končí to kleštěma, vexem nebo císařem. ![]()
@Seizdra mám odkaz v podpisu
proklikem přes metr se dostaneš na deník
@Gladys píše:
@Seizdra mám odkaz v podpisuproklikem přes metr se dostaneš na deník
Už jsem to nakonec našla jinde
No opět jsem se znovu pobavila, né že né
Bude i čtvrtej deník? ![]()
Tak za mě - když jsem měla pocit, že už to tlačí samo, tak do mě PA šáhla a řekla, ať to zkusím. pak konstatovala ano, to půjde a zavolala doktorku. Pak jsem tedy talčila už za asistence doktorky, která mi ale neustále někam šahala (nevím, jestli na hráz nebo kam) a říkala, tady tlačte, tady tlačte.. Ale to tak straaaašně bolelo, že jsem nebyla tlačit vůbec.
Tak jsem ji poprosila, jestli toho může nechat a ona, že mi tím pomáhá si uvědomit, kam mám tlačit.. Tak jsem po dalším marné kontrkaci na ni už vyjela, že jestli tu ruku okamžitě nedá pryč, tak malou nikdy neporodím. No a pak byla malá za minutu venku. Takže podle mě je dost pravděpodobné, že malá šla při kontrakcích pomalu ven sama, protože já jsem nebyla schopna tlačit.
Nevolnost na me prisla pred porodem, asi z tech dlouhotrvajicich kontrakci, ale velice nic ze me neslo…
Mela jsem moznost odrodit jakkoliv, klidne i na zemi na matraci, ale po probdele noci a nasledujicich 13hod kontrakci po par minutach, bych se neudrzela na nohach a zaver si „odlezela“ a mistami odespala
Musim ale rict, ze u me telo zacalo vypuzovat taky samo. Potom jsem k tomu tlacila i ja.
Klistyr tu neni zvykem, takze bez nej, ale nehoda se nekonala pokud vim
Ale musela jsem se ujistit u pritele, pac jsem spodek mela v jednom velkem tlaku, myslim ze neco tak nepatrneho bych ani necitila ![]()
Ale nikdo mi nekecal do toho jak mam tlacit, nebo kdy, maximalne mozna jakoby dobre minena rada semtam k necemu behem porodu. Nastrih nebyl, takze to pak pekne ruplo…mozna i tolik diky te poloze? ![]()
Ale jako cele ty hodiny jsem si rikala, ze to proste jednou skoncit musi ![]()
Holky a měl jste někdo porod do vody???
Ono při kontrakcích je samozřejmě nucení na tlačení a tlak takový, že máme pocit, že mimčo opravdu samo vyleze…ale myslím si, že „správné“ tlačení je taky důležité.
@Seizdra píše:
Už jsem to nakonec našla jinde![]()
No opět jsem se znovu pobavila, né že né
Bude i čtvrtej deník?
Leda tak o tom, jak jsem šla na sterilizaci ![]()
@Gladys píše:
Leda tak o tom, jak jsem šla na sterilizaci
Tak ještě ta holčička…
![]()