Vysoký tlak ve 14. týdnu těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.11.17 17:20
@Ou píše:
Pokud jste měla nízký tlak a nyní jedete v drastické dietě a výrazně vám to zhoršilo zdravotní stav k horšímu, tak je docela dobře možné, že to má souvislost.

Téměř jistě to nebude klasickou arteriosklerozou - ta se nevytvoří za měsíc.

Co tak hledám, tak zatím jsem nenašla relevantní studie o tom, že by ketoza a low-carb zvyšovalo tlak přímočaře.

Ale - tím jak je ketoza stav pro nouzové přežití organismu (navzdory marketingu všech těch keto-diet), tak to může spustit nějaké vady, které by jinak zůstaly skryté.

Určitě zajděte k lékaři a rozhodně si nechte udělat podorbnou prohlídku. Kardio, hormonální panel a určitě vyšetřit ledvinovou funkci - ledviny jsou při ketoze nejhoroženější. Plus teda by u toho krevního tlaku mohl hrát roli bordel v draslíku/sodíku - jejich absorbce a zpracování se právě při ketoze dost mění.

Jinak prokazatelné změny ketoza umí už za měsíc - pokud jste vydržela měsíc na ketodietě, tak hlasuju přejít z ketogenního režimu na low-carb, tedy držet to okolo té 100 sacharidů denně. Což je bezpečná, fyziologická situace, dlouhodobě udržitelná a nepřetěžujete tím hormonální systém.

Plus tedy pochopitelně pevně douám, že kromě ketozy taky máte dostatek pohybu. Protože jen experimentovat s extrémní dietou, bez změny základních špatně nastavených mechanismů je fakt blbost. Zejména když vám to zhoršuje zdravotní stav.

Ledviny jsou ohrožené při keto dietách které jsou,, pytlíkové,, takové ty umělé vysoceproteinové. Já mám proteiny nastaveny úměrně mému pohybu. Low carb není extremní dieta je naprosto přirozená. Gestační diabetes jsem taky měla. Jím normální jídla jako vejce, drubeží maso, mléčné výrobky. Jen dávám pozor na cukr a volím kvalitnější tuky.
Ale děkuji za reakce. Je vidět že jen přepisujete co vyčtete z netu. Moje maminka má diabetes druhého typu, keto jede již dva roky a glikemii má jako zdravý člověk. Dá se říct že se vyléčila. Cukr je jed a čím dříve to lidstvo pochopí tím bude zdravější. Nemluvím o ovoci (v případě že ho jíme celé a ne vymačkanou šťávu)
Jde mi hlavně o to jaké můžou být příčiny, jestli se mám bát nějaké srdeční poruchy apod. Vždy jsem měla vysokou tepovou frekvenci ale nízký tlak. Teď se zvýšil i tlak tak nevím co to může znamenat.

• Citovat
  • Upravit
571
2.11.17 17:25

Nejíst cukr ještě nikdy nikomu tlak nezvedl :lol: cukr je zlo a jeho absence dokáže tak maximálně zlepšit zdravotní stav.
Nebyl to třeba jen syndrom bílého pláště? U gynekologa bych se tomu nedivila. A ty nepříjemné pocity můžou být jen tzv cukrová horečka. Doporučuji shlédnout film the sugar.
Ale k lékaři jsi psala že půjdeš tak sem dej potom vědět jak jsi dopadla :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
2.11.17 17:38
@Anonymní píše:
Ledviny jsou ohrožené při keto dietách které jsou,, pytlíkové,, takové ty umělé vysoceproteinové. Já mám proteiny nastaveny úměrně mému pohybu. Low carb není extremní dieta je naprosto přirozená. Gestační diabetes jsem taky měla. Jím normální jídla jako vejce, drubeží maso, mléčné výrobky. Jen dávám pozor na cukr a volím kvalitnější tuky.
Ale děkuji za reakce. Je vidět že jen přepisujete co vyčtete z netu. Moje maminka má diabetes druhého typu, keto jede již dva roky a glikemii má jako zdravý člověk. Dá se říct že se vyléčila. Cukr je jed a čím dříve to lidstvo pochopí tím bude zdravější. Nemluvím o ovoci (v případě že ho jíme celé a ne vymačkanou šťávu)
Jde mi hlavně o to jaké můžou být příčiny, jestli se mám bát nějaké srdeční poruchy apod. Vždy jsem měla vysokou tepovou frekvenci ale nízký tlak. Teď se zvýšil i tlak tak nevím co to může znamenat.

vaše tělo na změnu režimu reaguje špatně, něco nefunguje, respektive funguje jinak, než si předtavujete.

Mazejte k lékaři a nebo si pak nestěžujte.

Bez konkrétních vyšetření jsou teorie toho, co vám jídelníček nastavil vcelku irelevantní, protože jaksi metabolismus a případní skryté poruchy nejsou vidět.

A především hledejte systém podle reakcí vašeho organismu, nesnažte se narvat svoje tělo do dietetické víry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.17 17:44
@Ou píše:
vaše tělo na změnu režimu reaguje špatně, něco nefunguje, respektive funguje jinak, než si předtavujete.

Mazejte k lékaři a nebo si pak nestěžujte.

Bez konkrétních vyšetření jsou teorie toho, co vám jídelníček nastavil vcelku irelevantní, protože jaksi metabolismus a případní skryté poruchy nejsou vidět.

A především hledejte systém podle reakcí vašeho organismu, nesnažte se narvat svoje tělo do dietetické víry.

Psala jsem že jdu ráno k lékaři.
Nechápu co si tady snažíte dokazovat. Váš styl povýšené konverzace a vykání ikdyž se na emiminu tyká je docela vtipný. Ale stačí se podívat co píšete jinde a hned mám o vás obrázek. Děkuji za rady ale myslím že by to šlo i bez zbytecného povýšeného jednání. Ať si myslíte že jste nebo pravdu jste něco víc než já, tady jsme všichni jen maminky tlachající na maminkovském webu bez nějakého smyslu.

• Citovat
  • Upravit
7974
2.11.17 18:01

U některých lidí bohužel low carb dieta nesnižuje tlak, ale dělá přesný opak. Což se bohužel člověk nedoví, dokud to neotestuje :( Proto se u obézních lidí doporučuje tuhle dietu nedržet bez lékařského dohledu.

Jinak poputuješ na kardiologii, poměří tlak, udělají EKG (to možná už obvoďák, pokud má) a pokud se vyšší tlak potvrdí, dostaneš přístroj pro sledování tlaku během 24 hodin. No a pak ti řeknou po měření, co s tebou dál. Každopádně na low carb se asi budeš muset vybodnout a dát si DASH. Sice není srovnatelná se zobáním orlistatu jako low carb, ale tlak se ti dost možná srovná sám i bez medikace a hubnout budeš taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
2.11.17 18:06
@Anonymní píše:
Psala jsem že jdu ráno k lékaři.
Nechápu co si tady snažíte dokazovat. Váš styl povýšené konverzace a vykání ikdyž se na emiminu tyká je docela vtipný. Ale stačí se podívat co píšete jinde a hned mám o vás obrázek. Děkuji za rady ale myslím že by to šlo i bez zbytecného povýšeného jednání. Ať si myslíte že jste nebo pravdu jste něco víc než já, tady jsme všichni jen maminky tlachající na maminkovském webu bez nějakého smyslu.

A co nálada - jak moc jste v ketoze podrážděnější?

jinak co má za logiku ptát se na mamaserveru na velmi specializovanou tematiku, když stejně k čemikoliv konkrétnímu je potřeba zná konkrétná data a výsledky vyšetření.

Zejména když jste přesvědčená, že tomu rozumíte nejlíp a ketoza je to co potřebujete pro spásu svého těla.

Ale jestli jste chtěla slyšet - to nic, nic se neděje, tak to holt máte smůlu.

držíte extrémní dietu a vaše tělo na to nereaguje dobře.
to že při dlouhodoéb ketoze jsou ohroženy zejména ledviny a Na/K rovnváha slyšet nechcete. Ale přesto si na to prosím nechte udělat vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.17 18:59
@Ou píše:
A co nálada - jak moc jste v ketoze podrážděnější?

jinak co má za logiku ptát se na mamaserveru na velmi specializovanou tematiku, když stejně k čemikoliv konkrétnímu je potřeba zná konkrétná data a výsledky vyšetření.

Zejména když jste přesvědčená, že tomu rozumíte nejlíp a ketoza je to co potřebujete pro spásu svého těla.

Ale jestli jste chtěla slyšet - to nic, nic se neděje, tak to holt máte smůlu.

držíte extrémní dietu a vaše tělo na to nereaguje dobře.
to že při dlouhodoéb ketoze jsou ohroženy zejména ledviny a Na/K rovnváha slyšet nechcete. Ale přesto si na to prosím nechte udělat vyšetření.

Samozřejmě že si nechám udělat vyšetření. Nic nepodceňuji proto jdu k lékaři. Sama mám doma testovací proužky snad na vše. Ledviny jsou v normě ani krev ani bílkovina ani aceton. Ale nehodlám se nějak obhajovat. Ketozu si hlídám v rozmezí 15-59 podle toho přidávám nebo ubiram sacharidy. Nechci se dostat do ketoacidiozy a k nedostatku živin. To vlastně ani nejde, to bych nesměla jist vůbec.
Nejsem přesvědčena že o tom vím nejvíc ale jsem přesvědčena že ty o tom víš prdlajz. :) :)

V ketóze jsou ohroženy ledviny v případě že se rozhodneš třeba pro Cambridge nebo ketodiet nebo ketofit apod. Protože dostávají tělo do ketózy bílkovinami a konzumuješ instatní koktejly místo jídla třeba měsíc v kuse.
Kdybych chtěla slyšet že jse vše v pořádku určitě nejdu zítra k lékaři. Jsem sama na dítě a nehodlám si zahrávat se zdravotním stavem. Spíše jsem chtela slyšet že je to z toho protože potom by to znamenalo že se nejedná o nic horšího.
Jediné o co jsem nestála jspu kydy někoho kdo o tom nic neví.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.11.17 19:03
@kotyk píše:
U některých lidí bohužel low carb dieta nesnižuje tlak, ale dělá přesný opak. Což se bohužel člověk nedoví, dokud to neotestuje :( Proto se u obézních lidí doporučuje tuhle dietu nedržet bez lékařského dohledu.Jinak poputuješ na kardiologii, poměří tlak, udělají EKG (to možná už obvoďák, pokud má) a pokud se vyšší tlak potvrdí, dostaneš přístroj pro sledování tlaku během 24 hodin. No a pak ti řeknou po měření, co s tebou dál. Každopádně na low carb se asi budeš muset vybodnout a dát si DASH. Sice není srovnatelná se zobáním orlistatu jako low carb, ale tlak se ti dost možná srovná sám i bez medikace a hubnout budeš taky.

Děkuji mockrát. Já nejsem obézní. Měla jsem pár kil navíc co mi zůstali po malé ale už jsou pryč aktuálně 62kg a 168cm Mě se lowcarb líbí jako životní styl a né jako dieta proto mě docela mrzí že sním budu muset seknout.
Moc děkuji za kvalitní názor o DASH jsem hodně četla ve skupině na fb takže se možná pustím do toho, každopádně vše zítra proberu s obvoďákem, který mi mimochodem nízkosacharidovou stravu doporučil :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.11.17 17:15

Tak dnes měřeno 3× 120/65 v průměru. glikemie a ketony v krvi v normě, v moči taky vše ok.
Takže jen stres z gynekologa :)

• Citovat
  • Upravit
7974
3.11.17 19:21
@Anonymní píše:
Tak dnes měřeno 3× 120/65 v průměru. glikemie a ketony v krvi v normě, v moči taky vše ok.
Takže jen stres z gynekologa :)
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.21 20:52

Ahoj jdu si pro radu…mám problémy s páteří… teď už asi 3. Týdny mě bolí ga krkem k tomu pocity na omdlení… tlak za ušima v uších a v čele… za tu dobu jsem.jsem.mela i vysoký tlak poprvé 152/81 včera 144… já na vysoký tlak netrpím ale začínám se toho bát…
Je možné že to můžu mít od té páteře?? Máte někdo zkušenosti???

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky