Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Můžeš tam mít zánět, mohl ti odumřít nerv
Něco se léčí vyvrtáním, čištěním zubu a kanálků, ale pokud tam máš už korunku, tipuji to spíš na ATB
Ale nejsme zubař, víc se dozvíš zítra, až tě vyšetří a udělá ti rtg ![]()
Ještě mě napadá, jestli tu není @Malaga ![]()
Chtělo by to rvg a ev. Si dej deci vlažné vody s seli a jedlou sodou a zkus podržet v puse…mohlo by to trochu vytáhnout zánět
@Malaga píše:
Chtělo by to rvg a ev. Si dej deci vlažné vody s seli a jedlou sodou a zkus podržet v puse…mohlo by to trochu vytáhnout zánět
Já si dávám na tvář studený, trochu to pomáhá, ale ne na dlouho..
@růžový achát a k tomu změny tlaku a budou bouchat časovaný bomby…
@růžový achát píše:
Začala vedra… abcesy jsou zde…
mě na zuby dělá zle spíš chlad, zima a studenej vítr
To se ozvou všechny, kde jsem měla někdy zánět
Teplo a léto mívám klid ![]()
@růžový achát píše:
V Teplých dnech se lépe množí bakterie.. teplo ty potvory milují
jsem výjimka a v hubě mám ty studenomilný
U mě to asi spouští podráždění nervů tím chladem
letos v zimě mě to taky zlobilo, a shodou okolností ještě dvě moje známé, musely jsme brát ATB ![]()
Takže fakt jak kdo ![]()
@eva valoi píše:
Zdravím, zítra jdu k zubaři, ale protože tady téměř vždy najdu nějakou tu dobrou radu, jdu se zeptat..
Ve čtvrtek, tedy jako obvykle den před státním svátkem, jsem začala cítit takový zvláštní tlak pod korunkou. Bohužel bolest, jestli se to dá nazvat bolestí, neustává. Tlačí mi to poměrně vysoko v horní čelisti, nevím, co to může způsobovat.. Zub mě nebolí ani na teplé, ani na studené, vlastně ani na poklep, je to spíš kdesi uvnitř v dásni, nebo možná dokonce v kosti takový nepříjemný pocit, jako bych tam měla nněco navíc, něco, co tam vadí, tlačí, překáží…
Nerada bych o zub přišla, protože je to čtyřka a bylo by to vidět. Navíc vedle jsem už přišla o pětku, tak bych tam měla díru jak víte kam… Jsou to jediné dva zuby, se kterými trpím, ostatní vše ok (ťukám do dřeva)..
Zub je pod korunkou devitalizovany proto necítíš reakci na chlad či teplo..poklep. Nevím, kdy ti naposledy dělali rtg..ale evidentně se tam udělal exsudat v periapikální části kořene který tlačí. Jednoduše řečeno.. zánět. ![]()
@Malaga píše:
@růžový achát a k tomu změny tlaku a budou bouchat časovaný bomby…
Tyto časovaný bomby bouchání lidem i v zimě, když jedou lyžovat na hory…změna tlaku je změna tlaku ![]()
Tak jsem byla u dr., mám na týden atb, když nepomůže, tak vytrhnout.(
@eva valoi Zajděte si na konzultaci i jinam, ze zkušenosti - 80% konzultací co k nám chodí jsou zuby, které ošetřující lékař odsoudil k vytržení (a většinou to přesně probíhá tak, že se neudělá nic, jen se dají ATB a čeká se) jsou zuby zachránitelné. Nejčastěji jde o zánět v kořenovém kanálku, pokud je špatně vyčištěn. Opakované čištění (reendodoncii) pojišťovna nehradí a je to ošetření, které většinou patří pod mikroskop - ale zub se dá dát do kupy..
@eva valoi píše:
Tak jsem byla u dr., mám na týden atb, když nepomůže, tak vytrhnout.(
No, to je teda přístup. Korunka se přece dá sundat a udělat reendodoncie, aby se zub mohl zachránit. Pokud z nějakého důvodu nelze udělat reendo, tak je možné provést resekci kořene.
Koukněte se na kliniky do ceníku nebo si zavolejte. Já bych o zub teda bojovala.
@S.maya @AvaF A nemáte nějaké reference na nějakou kliniku nebo i člověka, který to přímo dělá? Když atb zaberou, tak to nemám dál řešit?