Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. Jsem v 24tt a asi týden mě tlačí pod žebrem. Nevíte, co to může být? Nebolí to, jen to tak jako tak nějak je…
já měla tak od půlky těhu šílený tlaky v pravém podžebří. prý je to jak se mimino opírá o játra… kolikrát jsem kvůli tomu nemohla ani sedět
Ahoj, řekla bych že odpověď je jednoduchá - mimčo
Předpokládám, že si jen mimčo oblíbilo polohu u které tě trošku omezuje. Taky jsem to tak měla.
To jsou bud nohy nebo hlava miminka
Moje játra si Lucka oblíbila jako kopací míč ![]()
Ale já to tam cítím třeba i v leže na zádech…a zdá se mi, že je ještě brzo na to, abych to cítila na žebrech ne? 24tt?? Děloha má dosahovat asi 5cm na pupík, to není u žeber teda:/
Zvětšováním břicha se ti roztahuje hrudník, buď ráda, že to jen tlačí, já mám někde u těch nejvrchnějších žeber srůsty a když se natahují, tak pak bolí jak blázen.
Tak děkuji, trošku jste mě uklidily, já už jsem měla vymyšlené hrůzné diagnózy ![]()
@paola white píše:
já měla tak od půlky těhu šílený tlaky v pravém podžebří. prý je to jak se mimino opírá o játra… kolikrát jsem kvůli tomu nemohla ani sedět
to mám taky…nemůžu sedět…vůbec když mě to popadne…ale vždy večer mě to dělá…
@Monca85 píše:
Ale já to tam cítím třeba i v leže na zádech…a zdá se mi, že je ještě brzo na to, abych to cítila na žebrech ne? 24tt?? Děloha má dosahovat asi 5cm na pupík, to není u žeber teda:/
Představ si dělohu - jak se zvětšuje, odsouvá ostatní orgány kam se dá. Většinu nahoru - žaludek, játra, střeva … všechno se posune a dělá to prostor pro dělohu. Proto tě to tlačí a bolí, i když je děloha teprve 5 cm nad pupkem. Naopak močový měchýř je utlačený a proto se ti chce čím dál častěji na WC.
jojo to si taky pamatuju s tehotenstvi maly jak se zaprel nozickama tak se mi aj spatne dychaloale neboj po porodu ti to bude i chybet
Tak to se mi stává taky, poslední dobou to je čím dál tím horší, ale člověk si zvykne, hlavní je že cítím prcka
já to mám taky, začalo to asi týden po pádu na schodech, tak jsem oběhla povinné kolečko doktorů (gynda, chíra, ultrazvuk břicha, jaterní testy), nic se nenašlo takže je to zřejmě tou zvětšující se dělohou, už to trvá téměř měsíc ![]()
Pro klid duše se zmiň na příští kontrole a uvidíš co ti řekne ![]()