Tlak v hlavě a uších - deprese

19
1.8.23 14:26

Tlak v hlavě a uších - deprese

Dobrý den,
Prosím chci se optat zda někdo nemáme podobné zkušenosti, neboť si již nevím rady.

Můj problém začal tak že jsem pociťovala tlak v uších, ten se následně přesunul do hlavy. Čekala jsem jestli to samo nepřejde ale bohužel, šla jsem tedy k lékaři.
Od té doby uplynuly již téměř 2 měsíce, mám za sebou CT mozku, ORL vyšetření, odběry krve, lumbální punkci, i magnetickou rezonanci.

Všechna vyšetření jsou prej naprosto v pořádku.
Ale mé potíže se ani trochu nelepší.
Nejsem schopna normálního fungování, v současné době jsem na neschopnosti.

Ty tlaky jsou strašně proměnlivé, někdy jsou snesitelné ( né dobré ale dá se to přežít)
Ale někdy jsou tak strašné že si musím jít okamžitě lehnout, což mi sice nepomůže ale nejsem schopna ničeho jiného.

A toto všechno, ve mě vyvolalo deprese způsobené strachem.

S mírnými depresemi a úzkostmi jsem se potýkala již od dětství, ale celý život jsem s tím tak nějak bojovala sama, věkem se to zlepšovalo, myslela jsem že už to bude dobré, občasná deprese mě sice přepadla ale nijak mě to extra neomezovalo, zkrátka zvládala jsem to.

Ale teď se mi můj psychický stav po tomhle všem neskutečně opět zhoršil.
Neustálý tlak, to že nevím z čeho je a ani jestli se na to přijde, když neznám problém tak jak ho mám vyřešit.
Strach že nevím kdy to skončí a kdy budu schopna zase normálního fungování.
Psychické i fyzické vyčerpání.

Doktorka mi napsala na zklidnění Neurol a antidepresiva, jenže ta nejsem schopná brát, mé tělo je odmítá, bylo mi po nich mnohem hůře, bolesti, střevní potíže, nechutenství ( poté co jsem zhubla 8 kilo jsem se bála že ještě skončím na kapačkách, takže jsem je brát přestala)
V současné době když jde do nejhoršího si alespoň vezmu ten Neurol.

Již nevím co mám dělat.
Někdo mi doporučil třezalku, myslíte že pomůže?
Alespoň na zlepšení té psychiky? :(
Co se týče těch tlaků tak již netuším co dál, všechna vyšetření jsou v pořádku ale ty tlaky jsou neskutečné a vyčerpávající, obzvláště když to trvá tak dlouho a nepřestává.
Jsem ještě objednaná na fizio, ale už upřímně nevěřím snad ničemu. :( :,(

Prosím jestli někdo zažil něco podobného, poraďte, moc moc prosím za jakýkoliv komentář. :( :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
116532
1.8.23 14:55

Antidepresiva, co jiného. A jeslti ti nevyhovují, nech si je změnit. Ideálně aby tě léčil psychiatr.
Ty už jsi tu psala, žejo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
2.8.23 13:01

@aiwwa
Ne, toto byl můj první příspěvek, jsem tu nová.
Antidepresiva jsem již dvoje zkusila, problém je že je nejspíš ze stresu vyzvracím.

Tady se spíše jedná hlavně o ten fyzický problém, neboť z něj je ten psychický.

Chtěla bych vědět jestli někdo neměl podobné fyzické problémy a jestli přišel na to z čeho jsou.😕

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
2.8.23 13:33
@Laduška.O píše:
@aiwwa
Ne, toto byl můj první příspěvek, jsem tu nová.
Antidepresiva jsem již dvoje zkusila, problém je že je nejspíš ze stresu vyzvracím.

Tady se spíše jedná hlavně o ten fyzický problém, neboť z něj je ten psychický.

Chtěla bych vědět jestli někdo neměl podobné fyzické problémy a jestli přišel na to z čeho jsou.😕

co to znamená " zkusila"

kolik dnů jste je brala??

jak "nejspíše je ze stresu vyzvracím? "

potřebujete léky na psychiku, a vydržet je brát, začíná se nízkou dávkou a postupně se na ni zvyká

jestli jste je vyzvracela, tak jste reálně nic nebrala a léčba neproběhla, ani nezačala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
2.8.23 16:39

@Borrealis
První léky jsem brala necelé 3 týdny, obtíže neustupovali, dál jsem to nevydržela, neboť jsem měla nechutenství a zvracení, neustále… Bylo mi opravdu silně zle.
Poté co jsem zhubla 10 kilo, jsem se již bála je nadále brát.

Poprosila jsem doktorku o jiné.
A ty právě již zvracím (dle mého ze strachu, že se to bude opakovat)
Snažím se to udržet ale nedaří se mi to.

Víte doufala jsem ale hlavně o rady ne jen ke psychice, ale také k tomu fyzickému problému, zda někdo nezažil něco podobného. :)
Ale i tak děkuji samozřejmě za reakci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
30.10.23 20:12

Psala jem Vám sz mám uplně stejné tlaky v hlavě a taky všechna vyšetření v pořádku beru AD už od května a pořád to nepřestává je to strašný kdo nezažil nikdy nepochopí ješte když opravdu nic nepomáhá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
10.2.24 18:02

@Anett579 dobrý den, mám stejný problém. Můžete mi prosím poradit nebo jestli se vám to alespoň zlepšilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
7.5.24 20:17

Ahoj nevím jestli ještě pořád trpiš těmi tlaky v hlavě a jestli ne tak co ti pomohlo? já to řeším kvůli mamce má s tím problémy…já měla panička atak a problémy spíš spojené s břichem. Zrovna končím s antidepresivy…ale mamka do toho znova spadla a u ní je to deprese a problémy s váhou, myslím že má maniodepresi. Má ty příšerné tlaky v hlavě já nevím co to je já měla spíš takové elektrošoky a pak jsem měla strašné jakoby problémy s plyny a břichem a když sem se to snažila zadržet tak jsem omdlívala.. ale ty tlaky nechápu co to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
19.5.25 21:18

Ahojte, vyriešili ste tie tlaky v hlave? Mám to isté už vyše roka :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie