Tmavá stolička

27
21.5.05 10:55

Tmavá stolička

Ahoj maminky,

dnes ráno jsem rozbalila plenku a v ní byla dost tmavá nadílka, nevíte co by to mohlo znamenat? Dítku jsou 4 měsíce, je na UM, občas jí dám napít šťávičky Hipp s vodou, nic jiného nemá. Doposud měla stoličku takovou okrovou a teď je taková hnědočerná. Prý když je stolice tmavá, má mimi málo jídla, ale to se mi nezdá, 5× denně vypije 180 ml UM BEBA 2 Bifidus.

Děkuji za rady

VaKa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1128
21.5.05 10:57

A neměli jste tu Hipp šťávičku třeba borůvkovou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
21.5.05 10:59

Nene, šťávička to byla jablíčková s šípkem, taková oranžová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
21.5.05 11:07

Tak to teda nevim, já bych asi zavolala někam k doktorovi a zeptala se. Nebo třeba někdo poradí, pa Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.5.05 12:22

Ahoj,
tmavá stolice může být po některých příkrmech např. červená čepa či borůvky, někdy až černé barvy. U takto malého mimi které je navíc na mléce bych byla asi ostražitá, pokud se bude opakovat ,telefonicky kontaktovat dětskou lékařku nebo dětskou pohotovost. Kor jestli je dítě nápadně blédé a má blédé spojivky. Tmavá stolice může být natrávená krev ze střeva (dehtová barva a konzistence). Ale zbytečně se neděs pokud je mimi klidné , přijímá mlíčko a není na něm nic nápadného a přece jenom by se to opakovalo, kontaktuj dětskou po víkendu.
 Lenka

• Citovat
  • Upravit
6545
21.5.05 14:23

Je taky otázka, jak dlouho v plence nadílka byla, než jsi si všimla. Pokud se to nebude opakovat, nebude to nic závažného. Pár dní to hlídej a uvidíš. Pokud by se to opakovalo, zavolej dr, nejspíš plenku bude chtít i vidět. My máme občas tmavé bláto po ránu a to je kojená, příkrmy teprv začínáme.
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
22.5.05 07:14

Nezačalas jí dávat železo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
23.5.05 11:54

Klid. Můj syn byl na UM od ukončení 3 měsíce a občas vypadala ta stolice jinak, pokud to není průjem víckát za sebou tak se neboj, zítra to už bude třeba zase oranžové… Taky nevím proč se ta barva občas změnila, ale bylo to tak a než jsem se vypravila k doktorce, tak už to zas bylo normální. (a to jsem mu nedávala nic víc než sunar, ani štávu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
23.5.05 12:13

Jak píše Ariana, nebere aktiferrin (železo)? Po něm je skoro černá stolice. A z málo jídla to 100% není, hladová stolice je zelená!
Pokud jsi vyloučila všechny zmíněné důvody zabarvení (jídlo, léky), tak se zeptat doktora. Pak by to byla asi ta natrávená krev. Doktor by udělal ze stolice odběr, jestli o tu krev fakt jde nebo ne.
 Alenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
23.5.05 12:22

Díky moc za názory, včera ještě byla část stolice tmavá, dnes se to vrátilo k normálu. Železo nebere, jedinou změnu kterou jsem provedla bylo, že jsem jí nedala tu šťávičku jablíčko šípkovou, tak to bylo možná ono. Bála jsem se, že jsem třeba špatně vyvařila lahvičku, to by bylo horší.

Ještě jednou díky

VaKa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
18.1.11 10:13

Tmavá stolička

Ahoj holky, před chvílí jsem přebalovala malou, byla pokakaná a zarazila mě barva stoličky, byla tmavá. částečně dokrmuji po kojení, dříve jsme měli Nutrilon, teď 3 den zkouším BEBU, maminky jí tady chválily, myslíte, že to může být změnou UM? Dosud měla stoličku normálně žlutou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
18.1.11 15:03

je to normální, taky sme na bebě ted už častečně,ale když pil jen ji tak byla stolice zelená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
19.1.11 07:31

Jajinko, díky, mě to vystrašilo, byla jsem zvyklá na něco jiného, uvidím, jak to bude vypadat dneska :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
9.6.12 13:22

Ahoj holky, mám doma třítýdenního chlapečka a vždy měl stoličku jako hořčici - no tak jak to má být, ale dnes už po druhém přebalení jí má normálně hnědou…čím to může být? (plně kojím) není to něco špatného? děkuji za rady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí