Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Limi123 píše:
Tak my treba TV cely den ani nezapneme. Pohadky jen na tabletu a jen rano, kdyz spima vecer pri cisteni zubu. Prijde mi to lepsi, nez televize, sam si vybira, jakou pohadku chce a v necelych dvou a pul uz na me obcas rekne neco anglicky (minuly tyden mi povida „give me, give me“ kdyz neco chtel… Nebo oukej, mami, oukej…) - tak alespon k necemu je to dobre.Příspěvek upraven 24.06.18 v 23:33
Jo jo, to děláme s mužem občas taky
Já asi neměla a nemám nic, co bych i přes velkou jistotu, že to dělat nebudu, dělala. ![]()
@Evka73 píše:
NIKDY nebudeme jíst v obýváku, na to je kuchyň i se stolem. Jediné co jsem uhájila opravdu dodnes je žádné jídlo ani pití u počítače.
NIKDY mi nebude chodit pes do postele- mmch, spí tam denně
To říkali moji rodiče u prvního psa taky, no realita byla úplně jiná.
U nás spí v noci psi se mnou a s manželem, to se dětem nelíbilo, tak si je naučily na polední spánek brát do postele, prý to je teď spravedlivější. ![]()
@Pam12 píše:
hele tak to jsem nikdy nedovedla, já odmítala ochutnat i mixovaný jídlo, co jsem jim vařila
Tak takovy jidlo ne, spis nedojedeny jablko, kus rohliku apod.
@Jogrr píše:
Tak takovy jidlo ne, spis nedojedeny jablko, kus rohliku apod.
a co otirani obliceje naslinenym prstem? to jsem si zase rikala ja ![]()
@murry píše:
a co otirani obliceje naslinenym prstem? to jsem si zase rikala ja
Ja jsem s prvnim synem pochopila frazi „uliznout vlasy“. A krome jineho take „posranej az za usima“. ![]()
@murry píše:
a co otirani obliceje naslinenym prstem? to jsem si zase rikala ja
Ha! Tohle dodržuju. To ať je radši špinavá, to mi vadí míň.
Jinak: Nikdy nebudu honit dítě se lžičkou po bytě. Naučím ho jíst pěkně na židli u stolu. No pokud si tříletá nevleze s talířem pod stůl, tak si ho rovnou odnese do obýváku.
Za bezdetna jsem planovala latkovani - no ani jsem nakoupila vybavu. Planovala jsem, jak nebudeme pouzivat tablet a uz frcime pisnicky pri krmeni, protoze to do nej muzu bezpracne nasupat bez premlouvani
Holky, omlouvám se, ale přijde mi, že jste měly fakt „vymyté mozky“.
![]()
Takové to „nebudeme používat tablet, nebude se koukat na televizi, nebude jíst sladkosti“ a pak je z toho dítě, co jí jenom u televize.
@Limi123 píše:
Tak my treba TV cely den ani nezapneme. Pohadky jen na tabletu a jen rano, kdyz spim a vecer pri cisteni zubu. Prijde mi to lepsi, nez televize, sam si vybira, jakou pohadku chce a v necelych dvou a pul uz na me obcas rekne neco anglicky (minuly tyden mi povida „give me, give me“ kdyz neco chtel… Nebo oukej, mami, oukej…) - tak alespon k necemu je to dobre.Příspěvek upraven 24.06.18 v 23:33
Mě ta angličtina tedy přijde spíš na škodu. Kvůli ní jsme právě zrušili počítač. Protože na něm syn koukal na úplný kraviny a potom v 1,5 roce mluvil anglicky a ne česky. On až ve 3 letech začal říkat konečně „auto“ a ne „car“. A měl takhle pomotaných více slov. Od té doby, co kouká jen na české pohádky, tak mluví krásně.
Mému dítěti nedovolím být vybíravé v jídle, bude jíst, co mu dám. - Momentálně jsem ráda, když sní aspoň suchou přílohu (období vzdoru).
Jinak držím to, že nebudu dítě vykrmovat čímkoliv, jen aby jedlo.
Nikdy nebudu mluvit o jeho vyměšování, v mateřském plurálu a podobné hrůzy. - To zatím (a doufám navždy) držím. ![]()
Já to - Já nikdy… většinou používala před dětmi, když jsem byla těhotná anebo, když byly kojenci, to je slibovalo
![]()
je toho hodně no, člvoěk trochu přehodnotí, co je důležité a nemás mysl, všechno hrotit..
např. i ty hranolky.. Jako jednou, dvakrát za měsíc, mladší 3 letý uzobl, staršímu 3 hranolky, tak jsem to neřešila.. Před tím bych snad cizí maminku projela pohledem
![]()