Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Blizi se Vanoce a ja mam za ukol nakoupit pro me o vanocich dvoumesicni miminko darky od mamky a babicky, tak hledam inspiraci, at nevyhazuju penize za blbosti.
Jake hracky (kolotoc, usinacek, hraci strojek, projektor na stenu, plysacci, chrastitka…) nebo vetsi veci pro miminka (hraci deka, houpacka, lehatko…) se u vas osvedcily?
Jakou hracku si vase miminko oblibilo a co byste naopak uz nikdy nekoupili? ![]()
mi jsem dostali lvicka risu od lamaze a to se malymu moc libi. jinak super je urcite lehatko mi mame od fisher price senzoricke a taky je fajn hraci deka od stejny firmy myslim, ze se to jmenuje dzungle. ale taky poradne nevim co k vanocum pro nase 3 mes. mimi
hezký večer, u nás vede záhadný uzel od LAMAZE, dostal ho ve 3. měsících a pořád ho miluje. Dcera zase prožívala šustící knížky od GALT.
u nás zase lamaze nenadchlo, ani zvukové komplikované hračky ani hrací deka..
co frčelo - jednoduchá kousátka, chrastítko špendlík, pískací gumové malé hračky, látkové knížky, omyvatelné knížky do vody, dřevěné hrkadlo..
Něco jednoduchého do ruky, co se dobře drží a může se to celé strčit do pusy.
Praktické je určitě lehátko i kolotoč.. ![]()
Super je lehátko,nebo taky trochu praktický dárek je super jídelní židlička.tu taky budes co nevidět potřebovat…
tak mě se osvědčilo lehátko, pak také kolotoč, ten malý zbožňuje ještě teď, pak má rád takovou natahovací kačenku od chicca co hraje, určitě super je jídelní židle a pak má rád od lamaze takovou žlutou žirafu a knížky gumové a taky gumovej řetěz.
U nás taky vedou jednoduché hračky- hrkací špendlík, omyvatelné knížky, látkové šustící knížky, jednoduché chrastítka. Hrací deka nenadchla ,ani lehátko. Hodně ho baví hrazdičky. Jídelní židlička je dobrý tip ![]()
U nás vedla v té době tahle úplně jednoduchá hrazdička http://www.caryfuk.cz/…s-chrastitky s těmi chrastítky si hraje dodneška. Kolem osmi měsíců se zbláznil do čudlíkových hudebních hraček, čili, co má mačkací čudlíky, po jejichž zmáčknutí to hraje, to bere
Například hrací pult.
Určitě hrazdička, pokud nemáte. Na typu ani tak nezáleží. Lehátko, kolotoč, houpačku jsem u starší dcery neměla a rozhodně mi nic z toho nechybělo (mladší jsem kolotoč pořídila, ale určitě bychom se bez něj obešli). Hrazdička posloužila jednoznačně nejvíc. ![]()
Hračky od Lamaze jsou prima, ale každé dítě nenadchnou. Anežka je neměla, Mája má Emilku, hraje si s ní, ale s hrazdičkou si vyhrála určitě víc. A třeba ta z odkazu zde zmiňovaného vyjde i levněji
.
Jednoznačně vedla PET flaška naplněná hrachem ![]()
Pak se osvědčily knížky do vody - omyvatelné, ba i ty látkové šustící a úspěch měl i plastový řetěz (taková obrovská céčka) a řětěz s medvídkama na kočár.
Největší pí*ovina, kterou jsme dostali byly hrací klíče od Fisreh price, navíc určitě byly drahý.
Děsně vlezlý a debilní písničky to hraje - nebrat ![]()
Ve 2-3 mesicich ho zaujal pouze stary dobry plastovy chrastici spinaci spendlik.
tak v naší rodině vede pianko se zvuky zvířátek - to úplně nejobyčejnější, za 130,–
máme trochu jiné, ale je hodně podobné tomuto…
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
a jelikož děti milují mobilní telefony, tak napodobenina telefonu - máme plyšovou, která zvoní… taky plastovou verzi pro starší mimčo… haló haló je hit ![]()
K ničemu nám byly hrazdičky a kolotoče, hrací deka a zrcátko na pasení koníčků.
Gina108 píše:
Jednoznačně vedla PET flaška naplněná hrachem
Pak se osvědčily knížky do vody - omyvatelné, ba i ty látkové šustící a úspěch měl i plastový řetěz (taková obrovská céčka) …
přesně.
a přidávám mnohokrát zmiňovaný hrkací špendlík - ze začátku dítě potřebuje takové chrastítko, které není těžké, bo ho neudrží a pouští si ho chůdě na hlavu. a zároven, které je subtilní aby ho dokázalo uchopit- tomu všemu špendlík odpovídá.
drahá chastítka či jakékoli hračky pro ty nejmenší děti byly u nás totální nesmysl- jsou extrémně předražené a v podstatě je úplná náhoda, když si nějakou z nich dítě oblíbí.
vem si že za začátku se dítě vyvíjí tak strašlivě rychle, že se stejně nejvíc zabaví vlastními pokroky.
třeba ale s legem duplem, či jinou podobnou stavebnicí si prcek hrál ještě dříve než začal chodit a v oblibě ji má dodnes.
lehátko - polohovací je velice příjemná věc na příkrmy- ale zbytná.
jídelní židlička je fajn nápad.
hrazdička taky.