Toxoplazmoza v těhotenství - zkušenosti

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
25179
19.11.16 22:24

@Nikolaaa123 Tak z toho, co tam píšou, už jsi dříve toxoplasmozu měla, ale hladina protilátek je nízká. A aktivně žádné onemocnění neprobíhá. Kvůli miminku se rozhodně bát nemusíš, ohrožené není, spíš naopak. A vzestup protilátek po dávno prodělané infekci je výjimečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9634
19.11.16 22:27

@pe-terka nemela, IgG jsou v norme (tzn. pod limitem), je serologicky negativni. Ani aktivni infekce ani prodelana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
19.11.16 22:37
@Jahru píše:
@pe-terka nemela, IgG jsou v norme (tzn. pod limitem), je serologicky negativni. Ani aktivni infekce ani prodelana.

přiznám se, že už jsem zapomněla, jak se přesně jmenují protilátky z dříve či aktuálně prodělaných infekcí. Vím, že je IgM, IgG, IgA, ale už nevím, které jsou které :oops: :oops: Vycházela jsme z toho, že doporučují protilátky sledovat, což se při zcela negativním nálezu běžně nedoporučuje. Já jsme taky dříve toxo měla, ale zjistili mi to až při pátém těhotenství, kdy mi dělali podrobný rozbor.Dr říkal, že ty protilátky jsou staré a at je jen sledují, dcerka je naprosto zdravá :srdce: Při čtvrtém těhu (i těch předešlých) mi jinde řekli, že jsem toxo nagat, přitom bylo kousek před pátým a neměla jsme to mezi nimi jak chytnout. Musela jsme to mít z dětství, kdy jsem muchlala kotata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.16 22:47

@pe-terka takže toxoplazmu nemam? Mam stoho strach..vubec tomu nerozumím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
19.11.16 22:50
@Nikolaaa123 píše:
@pe-terka takže toxoplazmu nemam? Mam stoho strach..vubec tomu nerozumím

Bud absolutně v klidu - aktivně u tebe rozhodně neprobíhá, přečti si ten text dole. Pokud jsi ji měla dříve, není to pro tebe ani mimčo problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.16 22:53

@pe-terka dobře moc vám děkujuuu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
19.11.16 22:55

Toxu nemas a zrejme jsi ani nikdy nemela. Nakaza v tehotenstvi by nebyla zadna hitparada, tak pozor na hygienu :)

• Citovat
  • Upravit
19.11.16 22:59

@Poison Eve davam mam strach mam zasebou Zt a samovolný potrat tak se bojim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
19.11.16 22:59
@Nikolaaa123 píše:
@pe-terka dobře moc vám děkujuuu

Není zač :kytka: A samozřejmě bud opatrná, to platí u každé těhule. Pozor na koťata, syrové (nedopečené) maso, neopranou zeleninu, kontaminaci při práci na zahradě (zbytky zvířecích výkalů).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.16 23:11

@pe-terka tak zvíře nemame, :) ale pozor si davam už radší navšechno právě že gynekoložka me vystrašila stim že mam toxoplazmu a ze pokud se zvyši pujdu na potrat okamžite sem zmenila
Doktorku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
19.11.16 23:18
@Nikolaaa123 píše:
@pe-terka tak zvíře nemame, :) ale pozor si davam už radší navšechno právě že gynekoložka me vystrašila stim že mam toxoplazmu a ze pokud se zvyši pujdu na potrat okamžite sem zmenila
Doktorku

dobře jsi udělala. Paní doktorka zřejmě neuměla pořádně číst :roll: Navíc takové případy posuzují specializovaná pracoviště individuálně, protože i když u těhotné infekce probíhá aktivně, rizika jsou individuální. Hodně záleží na stadiu těhotenství, kdy by infekci chytila. Velká rizika jsou na začátku těhu a průběžně se snižují, ale často pomůžou včas nasazená ATB a plod se zachrání. Toxo problematice se v Praze věnuje také Mudr. Markéta Geleneky, lze ji kontaktovat i on line. Je taková rozumná, často hodně uklidní.
Ale tobě tam jasně píšou, že je to v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
21.11.17 21:59

Ahoj holky, předem říkám - nečetla jsem celou diskuzi, ale můj dotaz je, zda jsem se mohla nakazit toxoplazmozou, kdyz jsem v 18.týdnu těhotenství, předevčírem jsem jela na návštěvu k příbuzným, kde jsem bohužel až na místě zjistila, že si vzali před týdnem domů potulnou kočku z ulice, neočkovanou, neodčervenou. Musela jsem tam jeden den přespat s ohledem na příjezd ve večerních hodinách a velkou vzdálenost od domova. Kočky jsem se ani nedotkla, ale zkrátka byla tam, v mé blízkosti, občas vyskočila na gauč atd. Podotýkám, že to bylo kotě, necelý rok věku, já jsem doma nikdy neměla zvířata, nemyslím, že bych toxoplazmozu prodělala v minulosti, ale nevím.
Mám velký strach z nakažení toxoplazmózou s ohledem na to, že se nejednalo o kočku, která by byla zcela zdravá a která by žila pouze zavřená doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1539
21.11.17 22:07

Mrkni tady http://toxoplasmoza.cz/ Ale obecně platí, že nejvyšší možnost přenosu toxoplazmozy je z neupraveneho masa. Potom také z výkalů kočky, kterých jsi se, předpokládám, nedotýkala. samozřejmě že mohla mít kočka nějaké výkaly na sobě a přenést je na ten gauč, ale to asi není moc pravděpodobné. Nahoď tuto pravděpodobnost na gynekologii, případně si zajeď do nemocnice na infekční oddělení, třeba ti udělají odběry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1539
21.11.17 22:15

Nebo tady, vede to stejná lékařka http://tehotenstvi-infekce.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
21.11.17 23:03

Pravdepodobnost je hooodne malicka. Neboj :hug: