Poradna duly
Jana Čurdová
@eva0209 ahoj to opravdu vypadá na prdíky, taky to máme podobně akorát nás trápí ráno. Nám pomohly ke zlepšení kapičky a mast na bříško.
@eva0209 U nás je to se spaním / nespaním stejné. Dřív jak dojedl, tak odpadl do 10 minut, teď už většinou dvě tři pauzy koulí očima
Jinak si taky myslím, že trápení budou prdíky stejně jako @Martinka17 - nám na to hrozně pomáhá při každém přebalování dát na břuško…sice se jim to ze začátku nelíbí, ale posilujou u toho záda a svaly, které drží hlavičku A HLAVNĚ se u toho vyprdí
V tom autě jí to dělá dobře protože má sbalené břuško a drncá to…my jsme na tom v kočáře úplně stejně…čím větší drncání, tím tvrdší spánek ![]()
Určitě taky porostla o kus, když jste měli za první 4 dny 140 g!
Dobře, že už je jaro, že se dá trajdat po venku! Představa, že je -20 a nemůžu jít s nespícím dítětem ven je dost děsivá
Mějte se ![]()
Joo a taky nám pomohly v boji proti prdění kapky (Infacol nebo Espumisan) a nošení „na tygříka“ (na předloktí). Snad se to zlepší! ![]()
Hrozně jsem se stresovala co jíst a co ne, aby se mi neosypal nebo nenafoukl, ale po přečtení seznamu nadýmavých / osypávajících jídel bych mohla maximálně dva dny staré rohlíky…a to se všude píše jak má člověk jíst vyváženě, aby bylo dobré mlíko…
Takže se držím zásady všeho s mírou a ty potenciálně nebezpečnější věci (pomeranče, ořechy, čokoláda) hned po kojení. Jestli to řešíte taky, tak mi to moc pomohlo
)
@Martinka17
jako prdí si dost, pokaždé když kojím, tak to bommbarduje do plínky
takže jí cvičím s nožkama i jí balim do svých rukou-ukazovali mi v porodnici i si jí dávám na břuch s nožkama pod ní
třeba jí to trápí i tak… minule jsem zkusila i rourku do prdelky a nic nevyfoukla
tchýně říká, že můj přítel, když byl mimčo-tak, že ráno vstal a řval až do noci ![]()
@PupikMira @hafan
zeptám se na mastičku na pupík zítra doktorky
sladkosti žeru, jak kůň-taky mě napadlo, že to bude z toho… jinak starší pečivo…vždyť i v porodnici jsme dostávali čerstvé?! jinak si jídlo ňák moc nehlídám
celej život žeru, jak malá kráva
a zítra napíšu, jestli je mikro žena už malá tlušťoška a vyzkouším položit i na její bříško-né jen moje
venku už musí být krásně!!! doma by mě za chvíli cvaklo a takhle venku s kočárem a se psem úplně vypnu a užívám si to
a ještě k tomu kraťasy a žabky
to bude fakt úža
holky děkuju všem za názor, jste skvělý ![]()
@eva0209 Já používam mastičku co se jmenuje přímo Půpík ale je jich spousta druhů a kapicky Infacol a predtim espumisan. Když je nejhůř a nemůže spinkat vemu psa a deme s kočárem.
Jídlo v porodnici je děs vůbec tam kojení neřeší a nosí hlavně to co se vůbec jíst nemá. Já tam mohla jist jenom svačiny protože bězně tam prřinesly zeleninu restovanou i s hráškem a květákem, polívku zelnačku dalsí den květákovej mozeček a podobně.
Taky často přemejšlym co vůbec jíst, když v příručkach píšou vyváženou stravu jogurty ovoce zeleninu a přitom to všechno bud nadýmá nebo hrozí osipání.
@eva0209 mě taky prdí jako o závod, ale stejně se zničeho nic začne šponovat, hrozně plakat a kroutit… Snažím se cvičit nožičkama, masírovat bříško, dávám kapičky espumisan, ale výsledky teda nic moc… Nic nadýmavýho si myslím že nejím ![]()
@hafan nám teda v porodnici dávali den starý pečivo, aspon se mi to tak zdálo, a viděla jsem i nachystaný pytle s pečivem na odležení…
@PupikMira sestřička mi říkala ať zatím na bříško nedávám, že až bude mít vyšetřený kyčle (na konci 6tinedělí). S hlavičkou nám dělá psí kusy už od 2. týdne, když ji mám na rameni, tak ji zvedne, chvilku kouká a pak ji položí na druhou stranu ![]()
Nase anicka taky vecer rve jak tur a nic ji (podle me) nechybi
Jinak vcera jsme byli na kontrole v 6ti tydnech: 53,5cm a 4,595kg
Ahoj holky
tak dnes nás pani doktorka pochválila a ani nic neříkala na to, že jsem odbourala UM ba naopak mě chválila, jaká jsem kojná
a já jsem ráda, že ten Nutrilon malá ňák nevyžaduje
jinak za týden jsme přibrali 380g a vyrostli o 2 cm
já jsem tak hrdá matice
jinak co se týká prdíků, taky mi doporučila pupík mastičku-tak uvidíme
![]()
@Martinka17 Fakt? Nám právě říkali už v porodnici, ať je dáváme na břušek…při předběžné kontrole kyčlí v porodnici bylo všechno v pořádku, tak mu tím doufám neubližuju…Stejně je vtipné jak tady hrozně všichni řešíme co a jak a u pediatra mi posledně říkali, že jedna matka v porodnici prostě odešla z porodnice se slovy: „Však ony se sestřičky postarají“. ŠÍLENÉ. ![]()
@eva0209 380g? Teda gratuluju moc!
To jste nás překonaly…do příští kontroly se budeme muset snažit!
To už je z ní kus ženské
A kojíš ji ještě pořád co 2-3 hodiny? Mě to přijde hrozné ho pořád budit, pak zase než se napije, odříhne a usne, tak abych ho zas budila…
Přes noc nechávám a budí se co 4 hodiny, tak jsem si říkala, že ho tak asi nechám i přes den, ale déle než 3-4 hodiny určitě ne… ![]()
Mějte se ![]()
@PupikMira Myslím že mu neubližuješ, moc to řešíme… Když někdy probírám s mamkou co a jak, tak jen kroutí hlavou, co jsou to za novoty, že to oni vubec neřešili a přežili sme v pohodě ![]()
Jinak já teda nebudím. Přes den se mi malá většinou po 3-4 hodinách vzbudí sama, ale noc je někdy schopná prospat celou, a abych si nastavovala budíka mi přijde praštěný, sestřenice si takhle dcerku naučila přesně po 3 hodinách a ted je nešťastná že se jí nedaří odbourat noční kojení… Probírala sem to se sestřičkou u pediatra a říkala at to nehrotím, že když má potřebu budit se na jídlo sama, tak ji budit násilně nemám, že i víc jak ty 4 hodiny je v pohodě, takže se občas v klidu vyspím a sme obě spokojenější ![]()
@Fally123 @Martinka17 @PupikMira
Ahoj, pořád kojím o 106,ale malou nebudím…když spí, tak spí… stejně nebude spát dýl než 4hod…zatím se nám tedy nepodařilo
myslím, že si sama řekne
je to kus ženský, to je pravda
nebój, taky přiberete a ještě nás překonáte
včera jsem namazala pupík pupíkem a stejně se v odpoledních hodinách opět křičelo
takže jí nic netrápí a jen se vsteká
a je pravda, že jsem si minule prohlížela fotky, když jsem byla já mimino a na každé spím na břiše a to se teď nedělá u miminek
máma se divila i na vytírání výtoku z pipinky
mimochodem, kdy to zmizí, nevíte?
Moje mamka take nevedela o tom, jak omyvat dnesni holcicku a prezila jsem to bez nasledku. Trochu bojujeme s vytiranim a oddelovanim pysku (promazavani), je preci jen tak malinka, nemluve o manzelovi, ten se do toho nechce pustit.