TP březen 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
87
9.4.13 17:08

@eva0209 ahoj to opravdu vypadá na prdíky, taky to máme podobně akorát nás trápí ráno. Nám pomohly ke zlepšení kapičky a mast na bříško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
9.4.13 18:21

@eva0209 U nás je to se spaním / nespaním stejné. Dřív jak dojedl, tak odpadl do 10 minut, teď už většinou dvě tři pauzy koulí očima :jazyk: Jinak si taky myslím, že trápení budou prdíky stejně jako @Martinka17 - nám na to hrozně pomáhá při každém přebalování dát na břuško…sice se jim to ze začátku nelíbí, ale posilujou u toho záda a svaly, které drží hlavičku A HLAVNĚ se u toho vyprdí :D V tom autě jí to dělá dobře protože má sbalené břuško a drncá to…my jsme na tom v kočáře úplně stejně…čím větší drncání, tím tvrdší spánek :potlesk:
Určitě taky porostla o kus, když jste měli za první 4 dny 140 g! :) Dobře, že už je jaro, že se dá trajdat po venku! Představa, že je -20 a nemůžu jít s nespícím dítětem ven je dost děsivá :D :zed: Mějte se :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
9.4.13 18:25

Joo a taky nám pomohly v boji proti prdění kapky (Infacol nebo Espumisan) a nošení „na tygříka“ (na předloktí). Snad se to zlepší! :)
Hrozně jsem se stresovala co jíst a co ne, aby se mi neosypal nebo nenafoukl, ale po přečtení seznamu nadýmavých / osypávajících jídel bych mohla maximálně dva dny staré rohlíky…a to se všude píše jak má člověk jíst vyváženě, aby bylo dobré mlíko… :D Takže se držím zásady všeho s mírou a ty potenciálně nebezpečnější věci (pomeranče, ořechy, čokoláda) hned po kojení. Jestli to řešíte taky, tak mi to moc pomohlo :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
9.4.13 22:56

@Martinka17
jako prdí si dost, pokaždé když kojím, tak to bommbarduje do plínky :lol: takže jí cvičím s nožkama i jí balim do svých rukou-ukazovali mi v porodnici i si jí dávám na břuch s nožkama pod ní :nevim: třeba jí to trápí i tak… minule jsem zkusila i rourku do prdelky a nic nevyfoukla :roll: tchýně říká, že můj přítel, když byl mimčo-tak, že ráno vstal a řval až do noci :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
9.4.13 23:08

@PupikMira @hafan
zeptám se na mastičku na pupík zítra doktorky ;) sladkosti žeru, jak kůň-taky mě napadlo, že to bude z toho… jinak starší pečivo…vždyť i v porodnici jsme dostávali čerstvé?! jinak si jídlo ňák moc nehlídám :roll: celej život žeru, jak malá kráva :oops: a zítra napíšu, jestli je mikro žena už malá tlušťoška a vyzkouším položit i na její bříško-né jen moje :oops: :lol: :lol: :lol: venku už musí být krásně!!! doma by mě za chvíli cvaklo a takhle venku s kočárem a se psem úplně vypnu a užívám si to :) a ještě k tomu kraťasy a žabky :dance: :dance: :dance: to bude fakt úža :dance: :dance: :dance: holky děkuju všem za názor, jste skvělý :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
10.4.13 09:05

@eva0209 Já používam mastičku co se jmenuje přímo Půpík ale je jich spousta druhů a kapicky Infacol a predtim espumisan. Když je nejhůř a nemůže spinkat vemu psa a deme s kočárem.
Jídlo v porodnici je děs vůbec tam kojení neřeší a nosí hlavně to co se vůbec jíst nemá. Já tam mohla jist jenom svačiny protože bězně tam prřinesly zeleninu restovanou i s hráškem a květákem, polívku zelnačku dalsí den květákovej mozeček a podobně.
Taky často přemejšlym co vůbec jíst, když v příručkach píšou vyváženou stravu jogurty ovoce zeleninu a přitom to všechno bud nadýmá nebo hrozí osipání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
10.4.13 11:09

@eva0209 mě taky prdí jako o závod, ale stejně se zničeho nic začne šponovat, hrozně plakat a kroutit… Snažím se cvičit nožičkama, masírovat bříško, dávám kapičky espumisan, ale výsledky teda nic moc… Nic nadýmavýho si myslím že nejím :nevim:
@hafan nám teda v porodnici dávali den starý pečivo, aspon se mi to tak zdálo, a viděla jsem i nachystaný pytle s pečivem na odležení…
@PupikMira sestřička mi říkala ať zatím na bříško nedávám, že až bude mít vyšetřený kyčle (na konci 6tinedělí). S hlavičkou nám dělá psí kusy už od 2. týdne, když ji mám na rameni, tak ji zvedne, chvilku kouká a pak ji položí na druhou stranu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
10.4.13 16:09

Nase anicka taky vecer rve jak tur a nic ji (podle me) nechybi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
10.4.13 16:10

Jinak vcera jsme byli na kontrole v 6ti tydnech: 53,5cm a 4,595kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
10.4.13 17:12

Ahoj holky :mavam: tak dnes nás pani doktorka pochválila a ani nic neříkala na to, že jsem odbourala UM ba naopak mě chválila, jaká jsem kojná ;) a já jsem ráda, že ten Nutrilon malá ňák nevyžaduje :palec: jinak za týden jsme přibrali 380g a vyrostli o 2 cm :potlesk: já jsem tak hrdá matice :dance: jinak co se týká prdíků, taky mi doporučila pupík mastičku-tak uvidíme :nevim: :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
11.4.13 09:38

My na prdiky davame probioticke kapicky biogaya

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
11.4.13 12:11

@Martinka17 Fakt? Nám právě říkali už v porodnici, ať je dáváme na břušek…při předběžné kontrole kyčlí v porodnici bylo všechno v pořádku, tak mu tím doufám neubližuju…Stejně je vtipné jak tady hrozně všichni řešíme co a jak a u pediatra mi posledně říkali, že jedna matka v porodnici prostě odešla z porodnice se slovy: „Však ony se sestřičky postarají“. ŠÍLENÉ. :nevim:
@eva0209 380g? Teda gratuluju moc! :kytka: To jste nás překonaly…do příští kontroly se budeme muset snažit! :D To už je z ní kus ženské :D A kojíš ji ještě pořád co 2-3 hodiny? Mě to přijde hrozné ho pořád budit, pak zase než se napije, odříhne a usne, tak abych ho zas budila… :( Přes noc nechávám a budí se co 4 hodiny, tak jsem si říkala, že ho tak asi nechám i přes den, ale déle než 3-4 hodiny určitě ne… :think:
Mějte se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
11.4.13 12:22

@PupikMira Myslím že mu neubližuješ, moc to řešíme… Když někdy probírám s mamkou co a jak, tak jen kroutí hlavou, co jsou to za novoty, že to oni vubec neřešili a přežili sme v pohodě :D
Jinak já teda nebudím. Přes den se mi malá většinou po 3-4 hodinách vzbudí sama, ale noc je někdy schopná prospat celou, a abych si nastavovala budíka mi přijde praštěný, sestřenice si takhle dcerku naučila přesně po 3 hodinách a ted je nešťastná že se jí nedaří odbourat noční kojení… Probírala sem to se sestřičkou u pediatra a říkala at to nehrotím, že když má potřebu budit se na jídlo sama, tak ji budit násilně nemám, že i víc jak ty 4 hodiny je v pohodě, takže se občas v klidu vyspím a sme obě spokojenější :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
11.4.13 17:28

@Fally123 @Martinka17 @PupikMira
Ahoj, pořád kojím o 106,ale malou nebudím…když spí, tak spí… stejně nebude spát dýl než 4hod…zatím se nám tedy nepodařilo ;) myslím, že si sama řekne :D je to kus ženský, to je pravda :D nebój, taky přiberete a ještě nás překonáte ;) včera jsem namazala pupík pupíkem a stejně se v odpoledních hodinách opět křičelo 8o takže jí nic netrápí a jen se vsteká :think: a je pravda, že jsem si minule prohlížela fotky, když jsem byla já mimino a na každé spím na břiše a to se teď nedělá u miminek :think: máma se divila i na vytírání výtoku z pipinky :think: mimochodem, kdy to zmizí, nevíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
12.4.13 17:12

Moje mamka take nevedela o tom, jak omyvat dnesni holcicku a prezila jsem to bez nasledku. Trochu bojujeme s vytiranim a oddelovanim pysku (promazavani), je preci jen tak malinka, nemluve o manzelovi, ten se do toho nechce pustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí