Poradna duly
Jana Čurdová
Jéje, z sekci porodnice přibyl u Motola nový hororový příspěvek
Ach och, že bych se začínala bát?
Hesi - řeknu ti to po pravdě, je to tak
, ale vůbec z toho nemusíš mít strach, opravdu, já jsem to samé co ty a vidíš, vracím se tam.
Můj porod probíhal víceméně rychle, PA i doktor byli… no byli prostě normální, né moc milí, ale vůbec ne nemilí. Prostě profíci, takže šup vyšetření, příprava a pak rodíme, moc se se mnou nebavili, když jsem se zeptala, odpověděli, to nebyl samozřejmě problém, ale žádné dlouhé vykecávání ( a to jsem tam rodila zrovna sama - takže času měli asi dost)…prostě nějaký velký osobní přístup ne ne ne, ale prostě ani nebyli nepřijemní, bylo to takové neutrální, nevím, jak to popsat.
Na nic se mě moc neptali (což mě ted trochu mrzí), takže všechno automatika podle nich, ale možná, kdybych se ozvala, tak to se mnou konzultují.
Postup před běhěm a po porodu byl prostě dobrý, nemám jedinou výtku, až ta komunikace, ale to byla asi i moje chyba.
Jen mi nepřiložili malého na břícho hned po porodu a ani manželovi nenabídli, jestli chce stříhat pupečník…, což´mě mrzí, ale zase je to o té komunikaci.
Přijde mi, že nic, co nemusí dělat nedělají, ale pokud se ozveš, nejsou proti.
Já upřednostnuji profesionální přístup, což oni stopro mají, před přeslazenou PA a doktorem, já chci porodit zdravé dítě a přežít to ve zdraví a proto jdu zase tam, jsou tam lidi na svém místě.
NA 6-ti nedělí… - no totéž, nestěžuji si ani extra nechválím, neutrál…
S odstupem času....... tak mi to vlastně i vyhovovalo a těším se tam!!!!
Sunny, děkuju za tvůj příspěvek. Takže asi není od věci si předem popřemýšlet o věcech, které chci a nechci (přiložení mimča atd.) a pak se nebát ozvat. Jenže, jak se znám, budu mimo a neřeknu si o nic - možná to zvládne manžel, i když ![]()
A propos HOLKY, budete si sepisovat „porodní plán“? Má to smysl a zajímá to někoho? Myslím v Motole… Díky, D
Ahojky, Dorni ![]()
dneska jdeme s přítelem do Motola na přípravu k porodu, tak se na to všechno vyptám - taky mě zajímá, jeslti má smysl připravovat si nějaký porodní plán a jeslti je šance se v dané chvíli ozvat - ale stejně jako Ty, mám obavu, že s asertivitou budu během porodu a bezprostředně po něm fakt na štíru…
Tak se snažím tyhle věci hustit do přítele, otázka je, jeslti on antom bude v tu chvíli líp
![]()
Sunny - díky moc za informace, je to fajn, vědět, do čeho člověk jde, aspoň pak není zbytečně zaskočený… ![]()
Bezva Hesi, určitě pak napiš úúúplně všechno! ![]()
Papa, hezký den tobě i mimču ![]()
Holky já taky měla připravený, na co se zeptám, co jim řeknu atd…a víte co
prdlačku, byla jsem tak vyklepaná, že jsem se nezmohla vůbec na nic, pamatuji si jen takové ústřižky z rozhovoru s PA a DR.
Byli v pohodě, po porodu jsem trochu i vtipkovali, dr. mě šil a já mu vynadala, at už toho nechá, on se smál, PA mě moc chválila při tlačení - to mi strašně pomáhalo.....atd. Prostě oni nejsou nepříjemní, jsou fajn, ale asi žádný velký kamarádství tam nevzniká
.
Moc milá byla dětská dr., jak jsem porodila, tak za ty 2 hodiny, co se ještě leží na sále, za mnou přišla, představila se mi jménem, pohladila malého, usmála se a řekla, kam ho odnáší, co s ním bude, kdy ho uvidím atd. Tak hodně opatrně zkusila, jestli můžu do sprchy ( nešlo to, nohy mě zklamaly:)) tak prý vůbec neva, až ráno, odpočívejte maminko..... Byla moc milá.
Hrozně ráda na Motol vzpomínám, je to tam fajn…
Klidně se ptejně na cokoliv, ráda napíšu zážitky ![]()
Porodní plán akceptují, nemají nic proti, ale radši si dělají vše podle sebe, já to ale i chápu.
Napište si ho a dejte jim ho, budou se podle něj řídit určitě, remcat nebudou pokud ten por.plán bude mít hlavu a patu…
Já mám termín koncem června 2010..A čekám chlapečka
Takže jak už tady bylo řečeno v červnu jsou jenom kluci
začínám 31 tt. Asi jsem dostla nějakou virozu,je mi od samého rána špatně od žaludku,stolici jsem taky měla jaksi řídkou,nespím v noci dobře a malej mě celý den kope a kope a kope- ten sand ani nespí…
Jinak jsem sama samotinká,nebýt mé sestry a jejího manžela tak sem už dávno psychicky v oných místech
Zatím vůbec nevím kde budu rodit,jsem jinak z Brna a měla bych se stěhovat v květnu na Slovensko za přítelem ( sním to bylo taky nějak narychlo,ale má mě moc rád a chce i malího Danečka, tak proč nebýt šťastná konečně a mít úplnou rodinu, co bych pro malího neudělala.On není biologický otec.
A jak se daří jinak vám ženský? Snad lépe jak mě ![]()
Eliška
Renata.H píše:
Nepřibyly tu nějaké maminy, který jdou rodit v červnu?
Jasně že břibyla!! ![]()
Čauky, já taky rodím koncem června:-) Akorát teď musím mastit na UZ, tak až se vrátím rozepíšu se víc!
No to je dost, už jsem se bála, že jsem v tom sama
Jinak Eliško, nic si z toho nedělej, taky si připadám jako boxovací pytel. Já mám dneska 34+2 a říkám po pravdě, že se strašně těším na ten den, až budu moct v klidu dát malýho taky chvilku tatínkovi, ať si taky užije.
Jinak se biologickým tatínkem netrap, však on mu ten novej tatínek dá víc, než někdo, kdo nemá zájem, držím palečky
Čauky holky, tak mi jsme dneska 31+4. Jinak na 99% čekáme chlapečka ![]()
Elisz: Držím palečky, aby to s novým partnerem dopadlo dobře. Mám podobnou zkušenost s mojí kamarádkou. Před třemi lety se se svým přítelem rozhodli, že si pořídí miminko, ale než zjistila, že je v jiném stavu, tak si našel jinou:-( Kamarádka se rozhodovala jestli si vůbec má miminko nechat. Dokonce už byla objednaná na potrat, ale asi si někdo na hoře přál, aby se malá narodila, protože když přišla do nemocnice a chtěla potrat platit zjistila, že jí chybí 1OOKč
Když si šla vybrat chybějící peníze, tak rozhodla, že to neudělá! Dneska má krásnou dvouletou holčičku. No, ale tím happyend neskončil…v 6 měsíci těhotenství potkala nynějšího partnera, dneska už manžela, s kterým má teď druhou krásnou půlroční holčičku ![]()
Jj už máme, ale byla to fuška
Nakonec se mi, ale povedlo prosadit moje jméno
Bude to Tobiášek. A Vy už máte?
Já si vydupala Maxmiliána, akorát nevím jestli to dopadne, pač ten má svátek 29.5. a my máme první termín už 27.5., tak doufám, že budu mít štěstí. Jinak přítel chtěl Daniela, což mě neláká, ale uvažovali jsme ještě o Matyášovi a Matějovi, takže pokud nedopadne Max…
Jinak Tobiášek je taky krásný jméno, taky jsem říkala, ale to mě bylo zatrhnuto hned ze začátku ![]()