TP - Červen 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
492
5.12.22 23:03
@Ronie29 píše:
@1V374 Ahojky, co to znamená, když se zkracuje čípek? CO by to mohlo způsobit. Jinak gratuluju ke screeningu :mavam: :srdce:

Já jsem teď v červnu po porodu/potratu ve 23tt…protože se mi čípek zkratil…prostě zmizel a já musela porodit, s tím, že mě v porodnici rovnou řekli, že je ještě moc malej a že když se narodí živý, tak mu poskytnou teplo a tak ale nijak ho zachraňovat nebudou…takže pokud se tohle bude opakovat, tak to už nezvládnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
5.12.22 23:25

@1V374 aha, tak to jsem vůbec netušila, že čípek může zmizet. To mě moc mrzí, chápu, že kdyby se to stalo znovu, tak je to opravdu zdrcujici. A jaka je toho pricina, to nekdo dokáže rict?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
5.12.22 23:31

@Ronie29 asi nějaký geneticky předpoklad nedostatečnosti čípku, s tím že jsem i prodělala konizaci…ale první chlapeček se narodil 37tt ale byl úplně v pořádku už, tak nikdo nic neřešil…pak proběhla konizace a pak bohužel ten porod ve 23…a toto těhotenství mi doktor říkal, že už u toho prvního je to vypovídající, že s tím bude problém :/ každopádně když jsem rodila druhého tak každý říkal, že příště už to bude v pořádku atd. a teď se to zas rozjíždí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
5.12.22 23:34

@1V374 děkuju za vysvětlení, to mě fakt moc mrzí, chápu že jsi vynervena… :srdce: drzim moc palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
5.12.22 23:50

@Ronie29 děkuju moc…a omlouvám se všem za takovou pochmurnou atmosféru…celou dobu jsem byla přesvědčená, že nebudu stresovat, aby se nový miminko u mě mělo co nejlépe, ale dneska mě to teda semlelo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12593
6.12.22 07:06
@1V374 píše:
Ahoj holky…tak já mám dneska po screeningu :) a miminko se zdá naprosto v pořádku :) screening mi vyšel negativní, takže super zpráva…jenže pak mě mé štěstí opustilo, když přeměřil čípek a zjistil, že se zase zkracuje…takže tu teď ležím v depresi a doufám, že to vše dopadne dobře…

Screening super :srdce: a na ten čípek by mohl pomoct klidový režim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
6.12.22 08:37

@bjetuschka děkuju…ten já mám od začátku…nedělám skoro nic…jako musím sem tam staršího vzít, ale to jen když se někde rozbije nebo tak…jinak už je naučený se chodit mazlit jen když sedím…jediné pak lehnout do nemocnice, ale to všichni říkají, že nemá smysl, že se to dělá jen aby se řeklo, že se udělalo vše…a já bych si klidně i lehla, ale nemůžu tam ležet půl roku aby byl starší bez maminky :/ musím počkat a věřit, že lékaři něco vymyslí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
6.12.22 09:59

@1V374 gratuluji ke screeningu! :srdce: mě to čeká v pátek, tak se modlím ať je taky vše vpořádku
A nebud smutna, vse bude urcite vporadku! :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12593
6.12.22 11:42

@1V374 achjo, no nenudíš se… já s dvojčaty taky ležela dlouho po nemocnicích, ale to jsem byla bezdětná, tak mi to bylo jedno. Teď bych na tak dlouho do nemocnice taky nemohla, holky mám sice už celkem velké, ale nemůžou tady denně čekat samý do večera na tátu a prostě být bez mámy. To nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7611
6.12.22 12:45

@1V374 tak to držím palce, ať vse dobře dopadne. Já jdu na screening v pondělí, tak doufám, ze bude všechno v pořádku. Minule těhotenství jsem měla screening pozitivní a musela jsem na plodovku. Naštěstí to bylo ok, ale ty nervy 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
7.12.22 13:28

@1V374 neboj, dopadne to dobře! Chápu že se bojíš, taky bych se bála, ale člověk nesmí myslet na to nejhorší :srdce:. Nic nedělej, nohy hore a uvidíš že to bude dobrý ;)

Já už mám genetiku za sebou a zítra mám kontrolu, vše je ok a už víme i pohlaví, ale zatím si to nechám pro sebe, nikdo ještě ani neví že jsem těhotná, jen manžel. Chceme to říct až na vánoce, ale je to těžké tajit to :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12593
7.12.22 14:27

Dopadli jsme na screeningu v pořádku, jen teda to nebylo tak jednoduchý - po předchozím těhotenství, které bylo před 10 lety, mám po císaři hůř zahojenou jizvu, tak to bylo špatně vidět. Takže mě tam mordoval asi půl hodiny, než se mimino uráčilo natočit tak, aby bylo hezky změřitelné, :D Tak nervy pracovaly, ale naštěstí je vše v pořádku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.12.22 14:18

Ahoj :) s dovolením se podělím o zkušenost. Jsem v 15tt, nově na neschopence, kterou jsem původně děsně nechtěla :D… už několik dní mi dost tvrdne břicho (dělá se mi v podbřišku taková vystouplá tvrdá boulička s oním speciálním pocitem, o kterém se všude píše), při práci je to mnohem horší, v klidu se to ale děje taky, jen s mnohem „lepším“ průběhem… no ale co je na tom zvláštní - netrvá to minutu, ale třeba hodinu, přitom to táhne, když si nejdu okamžitě lehnout, začne to bolet a píchat. A jakože 10× - 20× za den se píše, že je ještě v normě, víc je špatně? Tak to já nevím, kdy by bylo břicho hodinu v kuse relativně měkké. Tak jsem se dokopala do nemocnice s vizí, že jdu už určitě pozdě, že čípek bude v háji (protože takhle jsem to četla na internetu) a že jsem příšerná, že to řeším až po několika dnech… a výsledek? Je to normální, cítím to takhle brzo proto, že jsem hubená, čípek dlouhý a tuhý (ve zprávě jsou napsané 2 cm - to je dlouhý?! :D všude čtu, jak je to málo…) a miminku srdíčko bije :andel: no, jsem samozřejmě neskutečně ráda, nicméně pořád to nemění nic na tom, že při manuální práci (= moje zaměstnání) mě břicho bolí a když to neřeším, pořád se to zhoršuje a dýl pak trvá, než se to spraví. No a tak jsem se vydala pro neschopenku, protože mi to za to prostě nestojí, ty nervy, jestli je vše ok a jestli se miminku nic neděje… při kontrolách jednou za měsíc se může v mezičase stát cokoli, když budu brát bolest a permanentní tvrdnutí jako „normální“, nic bych pak nepoznala, kdyby bylo něco špatně. Doktor na mě, že mi to nevymlouvá, že mi ji napíše (už mě neprohlížel, věřil tý doktorce z nemocnice), no ale tvářil se, že jsem dost simulant (až jsem měla chvíli špatný pocit, jestli to opravdu nepřeháním). Co vy na to? A taky některé z vás spíš „občas měkne“ než „občas tvrdne“ břicho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
12.12.22 14:27

@MojeeJmeno jsem 15+5, netvrdne mi nic. Ja jsem teda doma, protože jsem v invalidnim duchodu, takze spoustu casu prolezim a prospim :D. Na to, jak se doktor tvaril, bych se zvysoka vykašlala, neni to jeho miminko, ale vase. Mne doktor nabizel uz na první kontrole, zda chci neschopenku. (mam jen brigádu roznos letaku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
13.12.22 22:38

@MojeeJmeno ahoj…v tomhle těhotenství mě břicho netvrdne, ale beru Magnesko tak možná proto…a ani to ti nedali?? Jako já tě nechci nijak strašit, jen moje zkušenost…ja měla čípek 2cm někde ve 20tt a hned mi předepsali Utrogestan…asi bych se ještě někde optala…já ho měla ve 13tt 4 cm, teď v 15tt 3.5 cm…a doktor říkal, že 3 cm je hranice, každopádně já jdu ve čtvrtek na cerkláž…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí