Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@popc0rn @Destiny4974 Se rourky holky nebojte. Naše slečna (teď je jí 6 roků) měla měsíc rourku v zadečku FURT, taky jsem pořád někde poslouchala, jak přestane kakat sama atd. To je blbost podle mýho - prostě jim pomůžeme a pak se to srovná. Dokonce tenkrát malinká se vyloženě těšila, jak jí ulevím… bylo jí něco kolem 3-4 měsíců a už to poznala, že na ní jdu s rourkou a ten vděčný výraz..
Přece je nenecháme trápit
Držte se, chápu, že je to mazec..
![]()
ps. a stojí 10 Kč /nebo kolik/, proti těm nesmyslům drahejm, co jsou k prdu /kéž by/ ![]()
@SarkaZn rourka je moje druhá ruka no. Ale kupuju ji za 25kc v lékárně teda ![]()
A měli jsme to dobrý a včera a dneska zase nějaká a kroutí se a trpí
Teď jsem ho stouchla a vyletěla z něj tuhá stolice nejdřív žluto hnědá a pak úplně tmavě zelená
nevíte co by to mohlo být? Jestli něco s tou alergii? Bojím se aby ještě k tomu všemu neměl něco se strevama ![]()
Ahoj holky ![]()
Jdu vás konečně zase pozdravit a snad se zase zapojim do diskuze… Jsem ostuda ![]()
Dočtu aspoň tuto stránku…
@SarkaZn Já rourku nepoužila nikdy, ani u jedný z mých holek, ani nevim, jak to vypadá ![]()
@popc0rn Štěpánek má nějakou alergii? Promiň, dlouho jsem tu nebyla, tak jsem zase mimo…
Ahoooj holky. Jak se máte? Jak se daří? Nějak mi to tu celý blbnulo, tak jsem se sem nedostala. ![]()
Povídejte přehánějte. ![]()
Ahoj holky, přiznám se, že to tu už moc nečtu, ale řekla sem si, že dám vědět, jak se máme
Štěpi je úžasnňák. Nepláče, dopoledne 2-3h spí a odpoledne taky. Rano spí i do 9 (s přestávkami na jídlo - kdy se nají a hned zase spí) Večer chodí do vany mezi 18-19 spíš v těch 18, sám si to tak nastavil. V 19h je pak tuhej ![]()
Přes den si sam vyhraje ani dece a kolikrát si připadám, že mě vůbec nepotřebuje
Jen na návštěvě není schopný pořádně zaspat - v kočárku, v posteli, nikde. Tak to bývá takové dlouhé. Je prostě po mě a che mít to svoje
Dneska třeba celý den u mamky vždy malinko kakal, jen trosku, mezi půlkami a jen co jsme přišli domu, já ho svlékla, začala hygiena, tak to tam pustil ![]()
Je 90% na UM a přikrm má jednou denně. Mám problém do něj nacpat 100g, ale nenutím ho. Když už nechce, tak nechce. Nejvíc mu chutná cokoliv s mrkví a hlavně maso. A losos! Dávám proto, že s příkrmy mi pravidelně kaká a bez nich ne. Jinak bych ho nenutil a počkala. Chci začít pomalu s přesnídávkami ovocnými. Tak uvidíme, co mu zachutná ![]()
A zuby? Jsou už asi 14dni vidět v dásní. Úplně mu tam svítí bílé, má dáseň nahoře nateklou a tvrdou uzdičku, ale stále nic. Jen bez hračky v puse to nejde! ![]()
Jen teda už asi měsíc a kus valcime s opruzeninami mezi půlkami. Máme sudocrem, zásyp na doporučení lékárnice a imazol. Vyměnili jsme i pliny za eko (Dada za Babylove Naturalis). Pres den hodně větráme. Taky mu to vždy přes den skoro zmizi a přes noc (i když ho jednou v noci po cca 7-8h přebaluji) se mu to vždy znovu dost udělá ![]()
Jo a i u nás už je nula stupňů, i když nesnezi a když tak to hned taje nebo prší. Takže jsme vytáhli sporťák a fusak ![]()
Jinak mamce to dopadlo dobře. Nádor je maly, bez metastáz a v neděli večer nastupuje do špitálu a v pondělí na OP. Prý to bude děsná řezničina, ale bude zdravá ![]()
Zasíláme pozdravy a fotečky ![]()
@popc0rn Ahoooj. Tak to máš doma malý sluníčko.
I když koukám jaký je to chlap.
Kolik je mu vlastně? Je vidět, že mu chutná.
![]()
To víš že, sama musíš usoudit. Nám řekl, ať začneme s příkrmy od 4m. ![]()
Mamince budu držet palce, aby se dala po operaci tyhle do pořádku a už ji nic netrápilo!
Jsem ráda, že to dopadlo dobře. ![]()
My se máme dobře. Malý je hrozně hodný.
Taky mám kolikrát pocit, že mě má jen na jídlo.
Ale to je dobře. Chodíme na cvičení. Miluje to. Akorát já jsem vždycky KO. ![]()
Je to fešák! Šíleně nám to utíká viď? ![]()
@Destiny4974 Já se na doktorku téměř vůbec neohlizim. Jediné s čím teda nesouhlasím je, že prý Nutrilon Allergy Care je 1cka do 5m, přitom všechna mlíka 1cky jsou do 6m. Takže tam v pondělí musím ať nám napíše mléko a taky ji to ukázat, že to je do 6m (na pixle v tabulce dávkování mají 5-6m napsano).
Jinak malýmu bude teď 5.12. pět měsíců
Roste jako z vody. Už bude mít přes 8 kilo si myslím. Na prvenci jdeme ale až v půl roce (lednu) a to dostane první očkování, boban. Mám trochu obavy ![]()
@popc0rn Člověk si musí ponechat zdravý úsudek. Taky sem tam naši dají malému olíznout něco a nehroutím se.
No jasný, všechna jsou do 6m. Bože… ![]()
To je chlapák teda. Sakra.
Rostou jako z vody. Hrozně to uteklo. ![]()
Vůbec neměj strach. My jdeme 27.12 na třetí očkování. Pak až v roce. Jediný co, tak měl malý zvýšenou teplotu. Jinak nic. Věřím, že to bude dobrý.
Nervy mám teda na pochodu pokaždý, ale to je prostě blbý pocit. ![]()
@Destiny4974 Jo bojím se té teploty a tak no. Jak to zvládne. My to měli odložené kvůli exzému, i když se mu dělá pořád.
No zítra pošlu pro mléko chlapa a ať jí řekne, že to je do 6m a uvidíme, s čím příjde ![]()
Jako taky náš malý dostane, co mě napadne, i když by neměl. ochutnat samozřejmě
Minule měl chlap kinder bueno a nechal ho slízat trochu čokolády a jejej, jak mu to jelo ![]()
@popc0rn Já se taky hodně bála, ale nakonec dobrý. Budu vám držet palce, aby to malý zvládl a nic nebylo poznat.
Jasný, pošli chlapa. Ať se ukáže. ![]()
Však jo, on se svět nezboří. Malýmu budou 4m a už měl na ochutnání bílý jogurt, uvařila jsem domácí přesnídávku, měl vařenou mrkvičku. Ježda a žije.
Nesmí se to hrotit. Však to do nich necpem po kilech no ne. ![]()
Ahoj holky, tyjo já už tu nebyla x měsíců
něco málo jsem si přečetla, ale všechno ne.
máte krásná zlatíčka, doufám, že už nikoho bříško nebolí ![]()
My máme doma už skoro 7mi měsíční zlatíčko. Fakt mám dojem, že máme to nejhodnější dítě na světě. Pořád často spinká, neustále vysmátej, nějakou nevrlost nebo pláč u něj neznáme.
Prostě andílek. Hrozně rád si hraje a už se pomalu začíná přemisťovat, na místě se otočí do kolečka už pár týdnu, řekla bych, že se za chvilku začne plazit.
Papá svačiny a oběd, teď pomalu zařadíme i večeři, mlíčko už mu nestačí. Papá hezky a rád
Ale začal až cca v 5,5 měsících.
Jinak aktuálně 73 cm a 10,4 kg ![]()
Ahoj..
jsem momentalne ve 14.tydnu a zajimalo by me, jestli uz pribirate? ![]()
@Fifi2 to neva
Ja vim, ze jsem mela ve 20.tydnu 2kg, ve 26tt 6kg a ve 36tt 16kg
A to jsem taky porodila, v nedokoncenem 36. tydnu.