Poradna duly
Jana Čurdová
@MiriamK píše:
@IvkaH
Tak to nevis na co očkovat dřív zekolik to stojí na ty rotaviry?
no právě, když byla Meliska tak stály 6-8tis. a já kráva to nechtěla dát ![]()
Když se narodila Patrička tak byla na ně akce u VZP, tak vyšly na 2100,– ale po první zkušenosti už bych dala i tu původní částku raději.
To je očkování, kterým se začíná v 6ti týdnech od něj se pak odvíjí jak se posouvá další očkování. V každém případě i prcek v břiše ho dostane, to vím už teď.
Oni ty ceny snižují i na jiné očkování, furt se to mění.
@Liddka píše:
Bramborák mnamjá bych si ted snad dala všechno
@IvkaH My už jsme taky přemýšleli jestli to malé dáme očkovat na ty rotaviry a jak vidim tak to nejpíš uděláme at to stojí co to stojí ![]()
@Liddka píše:
@IvkaH A nebo zapečenej bramborák s masem
jo ten taky, ale to moc často nedělám, muž to nemá rád, ale bramboráky se sýrem nebo zelím míváme v zimě na večeři, to jíme všichni ![]()
Už dlouho nebyly
![]()
@IvkaH
Ja si kupuju tu studentskou pečeť co maji v akci
mám ji na dva večery s velkým premahanim ![]()
@IvkaH
Jj uz rok nebo dva na to dávají reklamu v televizi na ty rotaviry
@Liddka
Jj kukuřici taky
asi mi to je ted fakt jedno snedla bych vse ![]()
@Liddka píše:
@IvkaH My už jsme taky přemýšleli jestli to malé dáme očkovat na ty rotaviry a jak vidim tak to nejpíš uděláme at to stojí co to stojí
počkej aby nedošlo k mýlce, ono dítě může i s tím očkováním dostat rotaviry těch virů je prý strašně moc, ale měl by být snadnější průběh, nemělo by to skončit kapačkama v nemocnici ![]()
Třeba malá měla hrozně rychlý nástup, ona ráno začla mít průjem a blít, pak za dvě nebo 3h. jak seděla na nočníku, tak tam měla krev a začala být malátná, to jak jsem viděla tak hned k dětské, ta nás rovnou od ní posílala na jipku do nemocnice, že tam je největší problém rychlá dehydratace, i když jsme se snažili dávat tekutiny tak hned vše šlo ven a vysoké horečky měla.
Patrička ještě neměla nikdy průjem takže to teoreticky chytnout může, ale nemělo by to být tak hnusné.
Někdo říká, že je to zbytečné očkování, pro mě není
.