Poradna duly
Jana Čurdová
@Petulka2706 je mi moc líto, co se vám stalo… Paradoxně se nás tu s podobnou zkušeností potkalo dost, tak v tom alespoň nebudeš sama
, což mě osobně hodně pomáhá.
@Aluschka @Lenary díky holky, já věřím, ze už to teď bude zase v pořádku, jinak bychom do toho znovu nesli… tak snad 🙏 🙏 🙏
@Lenary píše:
Ty jo, to jako už opravdu oznamujete? My jsme při posledním těhu nikomu nic neříkali, jen já mamce, kvůli plodovce a pak jsme to „oznamování“ furt prodlužovali o další a další výsledky, až to dopadlo tak, že jsem oznamovala úmrtí. Já furt u všeho čekám na vhodnou chvíli a tak to vše trvá ( třeba na první kontroly jsem šla až v 10.a 16.tt) ale čekala bych nejméně do ukončeného 3 měsíce. Rozpustná káva tak nevadí, je tam kofejnu minimum, oproti mleté.
Já myslím, že to má každý jiné a každý k tomu má jiné důvody. Nejsem rozhodně typ, kterému vyjde na pozitivním testu dvě čárky a obvolává rodinu. Ale od mého posledního testu (po vynechání ms 2dny) to je týden co nikdo nic neví, jen přítel. S rodinou se stýkám denně a myslím, že na mě začínají poznávat změny (ať už to josu nálady, začíná mi být i nevolno, nepiju tolik kafe - který si s nimi jinak vždy dávám
), držím se ale za týden bych měla mít první kontrolu u gynegologa, a pokud bude vidět srdíčko už s tím půjdu ven - ale dozví se to jen rodina
.. moje máma semnou vždycky všechno prožívala a kdyby se něco stalo, což já si vůbec ale opravdu vůbec nepřipouštím, tak by semnou prožívala i smutek. ![]()
My oznámili pouze rodičům a já své nejlepší kamarádce, jinak držíme v tajnosti před okolím do další kontroly, pak už to řekneme nejbližším. Moje mamka to na mě poznala ještě dříve než jsem to věděla já
nikdy jsem to netajila dlouho, většinou rodičům jsem řekla hned s pozitivním testem ![]()
@Lenary Tak super, tak az mi vystavi TP, tak rovnou dojdu za obvodackou ![]()
Ahojky, tak kontrola se blíží, za týden v úterý jdu na první. Furt jsem si říkala, jak mi nic není a v neděli jsme se vrátili z Moravy a padla na mě silena unava… o to horší, ze hned v pondělí jsme jely s mými příbuznými do Rakouska a musela jsem řídit, ale naštěstí vše dopadlo v pořádku a tady zatím máme takový pohodovy výlety, žádný vyslapy atd. ono to taky moc dobře nejde s rok a třičtvrtě starou dcerou…
Jinak na nevolnosti naštěstí netrpim, jen když mám hlad, začíná se mi dělat blbe, jinak dobrý. Co se tyče oznamování, tak kamaradi to poznali, ptz jsem nepila a mamce a segre jsem to tady na dovce taky řekla, ptz se taky divily, ze si nedam víno 😂
@Lenary no, a o to mi prave jde. Tomu, komu nechci oznamovat úmrtí, nechci oznamovat ani, že jsem těhotná, ale tomu, komu bych to pak řekla mi přijde logické i říct, že jsem těhotná.. Ať můžou mít i tu radost.. ne jen smutek…
@Myska1984 píše:
@Lenary no, a o to mi prave jde. Tomu, komu nechci oznamovat úmrtí, nechci oznamovat ani, že jsem těhotná, ale tomu, komu bych to pak řekla mi přijde logické i říct, že jsem těhotná.. Ať můžou mít i tu radost.. ne jen smutek…
Přesně tak
Vnímám to úplně stejně. Nechci nikoho moralizovat, ale každý může může mít k těhotenství postoj jiný a tady to i vidíme
. Takže co je pro někoho naprosto normální (oznámení těhotenství rodině například v 8tt nebo první kontrola na gyndě v začátku těhotenství ) pro někoho může vyvolat rozpaky.. Já bych třeba nemohla počkat s oznámením mamce do 3. měsíce těhotenství a i na první kontrolu bych šla dřív než v 10tt ![]()
@zvedavka30 jj, každý to máme jinak. Viděla jsem někde i vlákno, kdy to kdo oznamuje partnerovi. Tam mě taky nenapadlo nic jiného než hned. Vzdyt se taky těší a je nervózní, jestli to vyšlo nebo ne. I když byl ten můj v zahraničí a přišlo mi líto, že to ne prožíváme spolu, tak jsem hned zvedla telefon a s tou radostí mu to řekla. Ale žádná varianta není špatně. Každý to má jjnak
@Myska1984 tak to cítíte vy, chápu to. Ono pro mě osobně je hodně stresující se dozvědět na druhé kontrole, že se třeba Mimi přestalo vyvíjet a následně to zase říkat ostatním… To je pro mě lepší říct to, až je jakási větší jistota. Jsem ale dost introvertní typ. Smutné zprávy bych neříkala, kdyby se sami neptali. ![]()
@Lenary to určitě není příjemné každému, ale zároveň vím, že v tu chvíli v tom nebudu chtít být sama. A přesně těm lidem, u kterých budu hledat útěchu rikam, že jsem teď těhotná. budou to vědět jen rodiče a nejbližší kamarádky. A všichni budou vědět, že nechci, aby se to šířilo dal. Prave kvůli tomu, že nechci ani nikomu nic vysvětlovat ani poslouchat od všech soustrastne věty..
Ahoj holky, tak se jdu k vám taky přidat. Jsem 7+2 dneska jsme akorát byla u doktorky na první kontrolu a srdíčko bije a velikost taky odpovídá 😊 jinak máme doma už dvě děti 10/2019 a 7/2021 takže bude veselo 😃
@Myska1984 ano, chápu, jak říkám, já jsem introvert, tak si to musím prožít sama - i radost, i starost. Každá to máme jinak.
Holky a na který týden jste se objednaly na první kontrolu? Já jsem teprve na zač. 5.týdne, tak bych chtěla až tak cca za dva týdny.
Je tady někdo vůbec až na konci dubna?