Poradna duly
Jana Čurdová
@zvedavka30 Ahoj, pry nejkrásnější obdobi zivota. Jasne
Obdivuji vas vsechny, ktere mate doma uz nejake prcky. Mne staci pes, o ktereho se musim starat. Ale zase je fakt, ze se mnou ted statecne lezi ![]()
@SarkaKC píše:
@zvedavka30 Ahoj, pry nejkrásnější obdobi zivota. JasneObdivuji vas vsechny, ktere mate doma uz nejake prcky. Mne staci pes, o ktereho se musim starat. Ale zase je fakt, ze se mnou ted statecne lezi
Přesně
mluvíš mi z duše
Taky všechny obdivuju a taky si to v momentálním stavu neumím představit…
sice nemám pejska, ale přítele mám doma po operaci
ten teda když mě vidí, tak si radši spoustu věcí udělá sám
![]()
@SarkaKC U prvního tehu jsem si taky nedovedla představit mít už dítě…. Protože jsem kvůli únavě fakt jen ležela, zjistila jsem to, když byl covid, takže nějakým způsobem home Office, protože jsem delala na kolejích jednoho gymnázia, takže to dost dobře home Office neslo, ale delala jsem tak nějak studijní podporu ten studentkam a fakt jsem cele dny jen ležela a koukala na seriály, což teď samozřejmě nejde, ale třeba ráno s dcerkou dyl lezim v posteli atd…. Ona se koji, takže klid, no a jak netrpim na nevolnosti (jen když se ráno nenajim) ale jen na únavu, tak to musím nějak premoct, asi kdybych trpěla na nevolnosti, povolala bych babičky 😂 jedna teda chodí do práce, ale druhá je doma.
Holky, u mě to už taky začlo. Dneska vstávačka v půl 5
a asi budu muset mít u postele pořád nějakou menší sváču. Nakonec mi udělala dobře vychlazená cola a zázvorový lízátka z lékárny. V pátek už jdu na kontrolu, tak se nemůžu dočkat!
@brun22 píše:
Holky, u mě to už taky začlo. Dneska vstávačka v půl 5a asi budu muset mít u postele pořád nějakou menší sváču. Nakonec mi udělala dobře vychlazená cola a zázvorový lízátka z lékárny. V pátek už jdu na kontrolu, tak se nemůžu dočkat!
To já jdu ve čtvrtek, taky už se těším
v kolikátém jsi tt? Já tak nějak i doufám, že mi pan doktor něco poradí
co jááá bych dala za únavu, ta nevolnost je hrozně protivná ![]()
Já jsem bohužel i dost unavená. Minulý týden jsem šla jeden den spát v půl 8. Absolutně jsem to nechápala. Jinak dneska bych měla být 6+2tt.
Ahoj Holky je z vás někdo na ÚP? Mě minuly měsíc skončil rodičak a do staré práce jsem se nemohla vrátit, protože to nešlo časově skloubit se synovo školkou atd, takže jsme se musela nahlásit na pracák a za 14 dni jsme zjistila, ze jsme těhotná 🙈. Byla jsem tam dnes po druhé a už mě posila s žádankou se zeptat na jednu práci. Je mi úplně jasné, ze když někde řeknu, ze jsem těhotná, tak mě nikam nevezmou 🤦♀️ A popravdě ani nechci, protože mi je fakt zle. Tak teď nevím jestli to na ÚP nahlásit nebo co mám dělat.. jsme v 7tydnu a myslím si, ze je brzo🧐 mate někdo prosím zkušenost?
@Bresndas mám to stejně, mezistanice mezi RP a prací, jelikož mi neprodloužili smlouvu
. Je mi blbý nastoupit na pár měsíců, lhát a stejně asi skončit na neschopence k tomu všechna možná vyšetření, co mě čekají by jen přispěly k rozvázání pracovního poměru ve zkušební době hned, jak by to zjistili.. Mám však rozumnou paní úředníci, která mi říkala, že kdybych otěhotněla, ať ji to řeknu, že je jí jasné, že asi na pár měsíců nenastoupím ( mě je to hloupé hlavně kvůli potencionálnímu zaměstnavateli). Řeknu to paní rovnou. Pokud chceš však klid, tak je ještě možnost se nahlásit na pojišťovně jako žena v domácnosti (resp žena pečující o dítě do 7let věku (nebo tak nějak)) kde za tebe platí zdravotní pojištění taky stát, netuším, jak je to se školkou-zda je docházka omezená. ![]()
@Bresndas jinak pokud nechceš aby tě vzali, tak řekni prostě na pohovoru, že máš malé dítě a plánujete další a nemáš hlídání v případě nemoci ![]()
@Lenary píše:
@Bresndas mám to stejně, mezistanice mezi RP a prací, jelikož mi neprodloužili smlouvu. Je mi blbý nastoupit na pár měsíců, lhát a stejně asi skončit na neschopence k tomu všechna možná vyšetření, co mě čekají by jen přispěly k rozvázání pracovního poměru ve zkušební době hned, jak by to zjistili.. Mám však rozumnou paní úředníci, která mi říkala, že kdybych otěhotněla, ať ji to řeknu, že je jí jasné, že asi na pár měsíců nenastoupím ( mě je to hloupé hlavně kvůli potencionálnímu zaměstnavateli). Řeknu to paní rovnou. Pokud chceš však klid, tak je ještě možnost se nahlásit na pojišťovně jako žena v domácnosti (resp žena pečující o dítě do 7let věku (nebo tak nějak)) kde za tebe platí zdravotní pojištění taky stát, netuším, jak je to se školkou-zda je docházka omezená.
[/citace
@Lenary píše:
@Bresndas mám to stejně, mezistanice mezi RP a prací, jelikož mi neprodloužili smlouvu. Je mi blbý nastoupit na pár měsíců, lhát a stejně asi skončit na neschopence k tomu všechna možná vyšetření, co mě čekají by jen přispěly k rozvázání pracovního poměru ve zkušební době hned, jak by to zjistili.. Mám však rozumnou paní úředníci, která mi říkala, že kdybych otěhotněla, ať ji to řeknu, že je jí jasné, že asi na pár měsíců nenastoupím ( mě je to hloupé hlavně kvůli potencionálnímu zaměstnavateli). Řeknu to paní rovnou. Pokud chceš však klid, tak je ještě možnost se nahlásit na pojišťovně jako žena v domácnosti (resp žena pečující o dítě do 7let věku (nebo tak nějak)) kde za tebe platí zdravotní pojištění taky stát, netuším, jak je to se školkou-zda je docházka omezená.
No moje paní úřednice moc příjemná právě není, takže si myslím, ze i když ji to řeknu tak její odpověď bude TĚHOTENSTVÍ NENÍ NEMOC 😂 nebo něco na ten způsob 🤦♀️ 😂 mám to jako ty.. nebudu novému zaměstnavateli přece lhát.. jen aby mě vzal a za par měsíců mu řeknu papa lala 🤦♀️ A hlavně jak mi není dobre, tak to na mě jde stejně vidět. O tom mi říkala dneska mamka 🧐 syn by mohl byt ve školce jen do oběda.. což není problém, když budu doma. Musím to nějak promyslet. Moc děkuji za odpověď 😊
@Lenary píše:
@Bresndas jinak pokud nechceš aby tě vzali, tak řekni prostě na pohovoru, že máš malé dítě a plánujete další a nemáš hlídání v případě nemoci
Což je vlastně i pravda 😂 😂 jestli bude syn nemocnej, tak často jako minuly rok, tak bych byla furt na OČR🤦♀️ Ta školka je zlo
@Andy332 gratuluji a nepotěším tě, mě bylo špatně do 7.měsíce. Mě osobně štve spíš ta náladovost během těhotenství, mám averzi vůči mužům ![]()
@Bresndas právě, taky bych měla zaměstnání, kde bych se musela chvíli zaučovat a pak ta zkušebka… myslím, že by stačilo jednou přinést neschopenku/propustku od gynekologa a bylo by to jasné.
až bude vidět bříško, tak na pohovor přijdeš a beze slova bude jasno
uvidíš, jak se bude tvářit úřednice a kdyžtak bych se nahlásila, jako žena v domácnosti, pokud vás nějak „netrápí“ že přijdete o příspěvek v nezaměstnanosti.
Holky, moc vam dekuji za gratulace, doufam, ze bude i nadale vse v poradku🙏 Jste zlaté🌸 S temi odpovedmi jste me tedy moc nepotesily😅 Ale je mi o trochu lepe, kdyz vim, ze v tom nejsem sama. Jinak s temi naladami - mne se manzel vcera zeptal, jak mi je a ja se rozbrecela, ze porad blbe🤣 Takhle slysim Kaju Gotta v radiu a prijde mi lito, ze uz tu neni - řvu🙈 Vsechny mame obdiv za tenhle lidsky úděl, ale nejvice holky vy, ktere se musite starat doma jeste o dalsi prcky, to si tedy neumim vubec predstavit. Ja mam i psy na hlidani u tchyne, protoze ani to 💩 bych ted nesebrala🤢
@Lenary píše:
@Bresndas právě, taky bych měla zaměstnání, kde bych se musela chvíli zaučovat a pak ta zkušebka… myslím, že by stačilo jednou přinést neschopenku/propustku od gynekologa a bylo by to jasné.až bude vidět bříško, tak na pohovor přijdeš a beze slova bude jasno
uvidíš, jak se bude tvářit úřednice a kdyžtak bych se nahlásila, jako žena v domácnosti, pokud vás nějak „netrápí“ že přijdete o příspěvek v nezaměstnanosti.
Udělám to jak říkáš a uvidíme 😊 ve středu jdu na první kontrolu, tak jsme zvědavá 😍 a zároveň musím do te práce a tam jim to proste řeknu, ze jsme těhotná 🤷♀️