Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mám takovej intimní dotaz
zmeni se vagina po porodu? Myslím hlavně stydke pysky…klidne odpovězte anonymně ![]()
Taky cítím pořád malou hlavně dole, asi je vše jinak umístěné než naposledy, je to i intenzívnější. Na záchod chodím v noci 1× až 2× a nějak nemůžu pořád najít tu správnou polohu. Snažím se spát na levém boku, jelikož se mi dělají trochu křečáky a doporučuje se to, ale nějak mi víc vyhovuje pravý a na zádech a na břichu a vlastně to pořád střídám.
Na rýmu jsem teď koupila synovi mořskou vodu Stérimar, je to tedy na ucpaný nos a snižuje riziko virové infekce a píše se tam, že je vhodný i pro těhotné a kojící
@Vladimirovna jelikož jsem podstoupila akutního císaře tak nemohu říci z vlastní zkušenosti. Moc maminek si však na nějaké změny krom jizev nestěžovalo. Ale kdysi jsem četla, že malé pysky mohou po porodu více jakoby čouhat a jedna mi řekla, že se jí tam udělal jakoby křečák a Dr řekl, že je to jen kosmetické.
Jinak na rýmu opravdu jen mořskou sůl a ten sprej rýma stop - ten mě však nikdy nepomohl a hrozně mě Štípek v nose. Akorát každý jsme jiný tak třeba pomůže. V Dr. Maxovi mají různé mořské vody do nosu na různé rýmy a stojí okolo 80kč. Zázvorový čaj také piju, ale chce to s mírou, kvůli možnému překrvení v oblasti pánve. Střídala bych to s mátovým a heřmánkovým čajem. Jinak když jsem se ptala v lékárně tak mi řekla, že můžu nějaké cicací pastilky, ale už nevím jaké to byly ![]()
Vladimirovna, nemyslím si, že by nějaké změny nastaly. Jen chvíli trvá než je vše v normálu. Já po větším nastřižení měla skoro rok problémy se stykem.
@Vladimirovna píše:
Mám takovej intimní dotaz![]()
zmeni se vagina po porodu? Myslím hlavně stydke pysky…klidne odpovězte anonymně
tak to můžu říct zcela přesně a otevřeně, nevím jak to mají jiné ženy, ale já tedy musím říct, že jsem s tímto problém neměla ba naopak, hrozně jsem si to pochvalovala a chválila doktory co mi to udělali za krasavici
i sám manžel říkal, že tam dole to mám zase jako za mlada
ale asi to má každý jiný ![]()
@Vladimirovna tak u me to tedy znát je. Všechno je tam trochu výraznější, větší, prostě ne jako dřív.
Šití jsem neměla.
@Anonymní píše:
@Vladimirovna tak u me to tedy znát je. Všechno je tam trochu výraznější, větší, prostě ne jako dřív.Šití jsem neměla.
Tak to mě nestříhali ale šila mě doktorka, ještě se mi smáli protože jsem ji řekla ať si dá záležet
a je pravda, že dala
tak doufám, že budu mít po porodu zase čas na vtípky a budu si zase moct objednat krásný výkon
páč po třetí už rodit nechci, takže jediná šance na úpravu bude teď ![]()
@Anonymní píše:
@Vladimirovna tak u me to tedy znát je. Všechno je tam trochu výraznější, větší, prostě ne jako dřív.Šití jsem neměla.
Toho se právě bojím, už teď to tam mám takové…větší ![]()
Ahoj holky, omlouvám se, že se sem vtírám, ale mám takový dotaz (možná hloupý)
Pekla jsem perníčky a po vytažení z trouby jsem je klasicky potřela vajíčkem, aby se leskly.. Až pak mi začalo vrtat hlavou, jestli se vlastně na tom perníčku tepelně upraví ![]()
Dřív jsem o tom nepřemýšlela a nikdy mi nic nebylo, ale jak jsem těhotná, tak asi všechno moc řeším ![]()
@Vladimirovna krom jizvy zadana zmena ba naopak mi prislo ze zacatky sexu po pordu byly jaksi tesnejsi
ale to mozna jen proto ze me mala hoodne potrhala a vse bylo takove citlivejsi
![]()
@Cwrček dle meho pokud to bylo fakt hned po vytazeni a byly fakt horky tak se ta tenka vrstvicka dle meho urcite dostatecne prohreje aby znicila veskere bakterie pokud by nejake ve vajicku byly.ale treba me nekdo opravi
Kdyz uz jsme u tech nastrihu a podobne… je tu nekdo kdo ceka 3 a ma zasebou nastrihy 2…je hojeni delsi? bolestivejsi? strihaji zase na tu samou stranu? ![]()
Ahoj děvčata, jen se chlubim že jsem nyní na,, odpočinkovým volnu"
konečně jsem s prací Sekla, a teď jen čekat jak ten náš Bobek vyroste
, takže dnes celý den v posteli
![]()