Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@j-p píše:
@svlucka já taky čekám druhea pohyby nebyly pravidelně. Az ted od toho 22.týdne už jo
Tak super já už zase plaším, děkuji ![]()
@Monalisasmile píše:
To je určitě v pohodě. Taky jsem necítila každý den a pak jsem měla pocit, že o miminku nevím i celý týden a těšila se až budu ležet v klidu a zda bude zase bublinkovat. Pak už okolo toho 20tt to začalo být úplně intenzivní a nyní o něm vím i během dne a tedy každý den. Břicho mi taky docela dlouho tvrdne, přitom u dcery to začalo až kolem 26tt, ale nyní už mnohem dříve a dost mě tím to břicho bolí.
Ale Dr řekla, že to je v pořádku.@Ivwet gratuluji
k dobrým výsledkům a k holčičce
JJ mám to stejné, u prvního úplně jiné i teď mě přijde, že je nějak nízko
ale tak asi to tak má být, jdu na kontrolu až 4.1. nekonečné čekání
děkuji za odpověď ![]()
@svlucka tak aspoň víme, že když se říká, že každé těhu je jiné, tak to opravdu tak je
. Taky mám pocit, že je nějak nízko, nejdále mě kope okolo pupku a jinak často v podbřišku
takže bych furt lítala na WC ![]()
Já jdu na kontrolu 2.1., tak to budeme mít skoro podobně.
@Monalisasmile taky zbožňujeme komiksy
A Star Wars ![]()
A břicho mi tvrdne taky celkem často. Začala jsem radši brát magnesium. Ale co si vzpominam, tak i minulých těhotenstvích tvrdlo dost často.
@Monalisasmile píše:
@svlucka tak aspoň víme, že když se říká, že každé těhu je jiné, tak to opravdu tak je. Taky mám pocit, že je nějak nízko, nejdále mě kope okolo pupku a jinak často v podbřišku
takže bych furt lítala na WC
Já jdu na kontrolu 2.1., tak to budeme mít skoro podobně.
To já lítala do 14 tt 6 x za noc, naštěstí teď se aspoň už vyspím a jdu max jednou ![]()
Holky co pouzivate na zacinajici rymu me zacina skrabat v krku a drazdi me to ke kaslani nechci aby se mi to nejak rozjelo musim udelat objednavky cukrovi tak jestli jsi muzu dat treba zazvorovej caj
@Kikulinka83 píše:
Holky co pouzivate na zacinajici rymu me zacina skrabat v krku a drazdi me to ke kaslani nechci aby se mi to nejak rozjelo musim udelat objednavky cukrovi tak jestli jsi muzu dat treba zazvorovej caj
Rýma stop kapky - můžou těhotné i kojící ![]()
Tak to se mi ulevilo..taky mam totiz pocit ze je mimco nejak moc dole a pohyby citim jen v podbrisku a kolem mocaku ![]()
ja si delam ted po ranu caj s citronem a medem. zazvorovy caj bys asi mohla, ale opatrne s nim. mohl by vyvolavat uz kontrakce.. pokud cerstvy tak fakt strasne malinko, u kupovanych caju to neni tak hrozne.
ja jdu na kontrolu ted ve ctvtrek, tak predpokladam ze kdyz mi nevolali ze cukrovka by mohla byt v pohode
a utz urcite take nebude ![]()
Mám takovej intimní dotaz
zmeni se vagina po porodu? Myslím hlavně stydke pysky…klidne odpovězte anonymně ![]()
Taky cítím pořád malou hlavně dole, asi je vše jinak umístěné než naposledy, je to i intenzívnější. Na záchod chodím v noci 1× až 2× a nějak nemůžu pořád najít tu správnou polohu. Snažím se spát na levém boku, jelikož se mi dělají trochu křečáky a doporučuje se to, ale nějak mi víc vyhovuje pravý a na zádech a na břichu a vlastně to pořád střídám.
Na rýmu jsem teď koupila synovi mořskou vodu Stérimar, je to tedy na ucpaný nos a snižuje riziko virové infekce a píše se tam, že je vhodný i pro těhotné a kojící
@Vladimirovna jelikož jsem podstoupila akutního císaře tak nemohu říci z vlastní zkušenosti. Moc maminek si však na nějaké změny krom jizev nestěžovalo. Ale kdysi jsem četla, že malé pysky mohou po porodu více jakoby čouhat a jedna mi řekla, že se jí tam udělal jakoby křečák a Dr řekl, že je to jen kosmetické.
Jinak na rýmu opravdu jen mořskou sůl a ten sprej rýma stop - ten mě však nikdy nepomohl a hrozně mě Štípek v nose. Akorát každý jsme jiný tak třeba pomůže. V Dr. Maxovi mají různé mořské vody do nosu na různé rýmy a stojí okolo 80kč. Zázvorový čaj také piju, ale chce to s mírou, kvůli možnému překrvení v oblasti pánve. Střídala bych to s mátovým a heřmánkovým čajem. Jinak když jsem se ptala v lékárně tak mi řekla, že můžu nějaké cicací pastilky, ale už nevím jaké to byly ![]()
Vladimirovna, nemyslím si, že by nějaké změny nastaly. Jen chvíli trvá než je vše v normálu. Já po větším nastřižení měla skoro rok problémy se stykem.
@Vladimirovna píše:
Mám takovej intimní dotaz![]()
zmeni se vagina po porodu? Myslím hlavně stydke pysky…klidne odpovězte anonymně
tak to můžu říct zcela přesně a otevřeně, nevím jak to mají jiné ženy, ale já tedy musím říct, že jsem s tímto problém neměla ba naopak, hrozně jsem si to pochvalovala a chválila doktory co mi to udělali za krasavici
i sám manžel říkal, že tam dole to mám zase jako za mlada
ale asi to má každý jiný ![]()