Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Děvčata, jdu se pochlubit, jak jsem to dneska vymyslela. Byla jsem dnes ve městě a bylo docela chladno. Když jsem přijela domů, tak mě začaly strašlivě bolet prsa zespoda. Masáže teplýma rukama nezabraly, tak jsem si prostě napustila lavor teplou vodou co jsem snesla a pustila jsem holky vykoupat. Musím říct, že to zabralo skoro okamžitě ![]()
@katkapsotova Kamarádce taky hrozili Downovým syndomem, není to 100% průkazné! Pro svůj klid šla kamarádka na testy obsahující odběr plodové vody. Říkala, že to píchlo a ke konci to tlačilo, ale držela prý jako beran. Výsledky jsou v pořádku a čekají krásného zdravého chlapečka. ![]()
@katkapsotova To je výsledek trippl testu? Má prý 40% nepřesnost, takže bych se moc nenervovala.
Příspěvek upraven 06.12.17 v 18:16
@eMa321 tak strašně moc? Tak tím pádem nechápu, proč ty budoucó maminky tak strašne stresují. Ale děkuji, aspoň trošku jsem se uklidnila
@Veronika.Berta Mě vyšetření čeká také ale v tom stresu jsem se ani nezeptala jak to probíhá. Tak mus věřit, že je to jen planý poplach a bude vše v pořádku
@eMa321 Ta je krásná!!! ![]()
@katkapsotova Jsou o tom spousty článků, někteří lékaři tripple odmítají, nedoporučují. Žádný stres, vše bude ok ![]()
@katkapsotova píše:Mnohem důležitější je 2. Screening ve 20. týdnu. Jestli byl ten první ok, tak určitě bude i druhý
@eMa321 tak strašně moc? Tak tím pádem nechápu, proč ty budoucó maminky tak strašne stresují. Ale děkuji, aspoň trošku jsem se uklidnila
@eMa321 ten první vyšel právě úplně na jedničku. Proto mě zarazily teď ty výsledky toho tripple testu. Teď jsem 17+3 tak si na ten druhý musím počkat. Tam jdu 2. ledna
Tak holky 19+1 na 90% chlapeček, všechno v pořádku, plodovky habaděj místa taky, takže spokojenost
![]()
@xacxa jee gratuluji
take jsem dnes 19+3 byla na prohlidce a mame holcicku
vsechno je v poradku, jen mam brat horcik na to tvrdnuti a byt v pohode a odpocivat ![]()
@katkapsotova jak uz psaly holky, neplasila bych. Kamarádce zjistily u všech třech dětí zvýšené ryziko. U prvniho sla na odber plodovky. Pak si vycetla, ze je asi 1% ryziko potratu, takže v dalších tehotenstvich už to odmitla zjistovat. Má tři nádherné zdravé a chytré děti. Ale je jasné, že jsi trochu nervózní. Taky bych byla trochu nesva. ![]()
@katkapsotova píše:
Ahoj těhulky, mám na vás dotaz. Byla jsem na první genetice a UZ i krev dopadly na jedničku. Teď jsem byla na odběru v tom 16 tt a volali mi, že vyšlo zvýšené riziko na DS. Máte někdo zkušenosti jaká je šance že se to vyvrátí? Jak to vyšetření funguje? Mám z toho strach. Uz jsem o jednu dceru přisla a tohle by mě dorazilo.
Ahoj je to tak, stresující maminky z větší části zbytečně, ale na druhou stranu buďme rádi, že je ten pokrok už tak daleko, že můžeme včas vědet zda bude miminko zdravé či nikoliv,
Já měla špatný už první screening a riziko jsem měla 1:83, že budeme mít miminko s downem. Musela jsem podstoupit odběr plodových obalů a výsledky nakonec byly negativní
. Myslím, že tady byli i maminky s vyšším rizikem než jsem měla já a také to bylo v pořádku. Držím palce a moc se nestresuj
.
Take zdravim po delsi dobe
dneska jsem 23+0 strasne to leti
vcera jsem byla na cukrovce, parkrat sem to musela rozdychavat. je to fakt hnus ![]()
k tem jmenum, co rikate na jmeno Irma?
vsichni mi rikaji ze je to hrozny
ale me to nijak strasny neprijde. i doktorovi se to libilo
zatim je to tedy pracovni nazev, ale jestli me jeste nekdo s tim nastve tak to bude Irma doopravdy ![]()