Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky si myslím, že cítím první pohyby jsem prvorodicka, tak přesně nevím jestli je to ono. Ale prirovnala bych to k tomu jako když praskne bublina. Většinou to mívám když sedím. Teď jsem 19+2. Jaký máte zkušenosti vy?
@Ivwet Ja jsem cítila 19+4 taky takové bublani a driv jsem nic takového necítila tak doufam ze je to ono ![]()
@Katule93 Takže
volala jsem
Hlavně teda skrz OGTT, na to se objednávat nemusí, přijdeš v rozmezí 24-28tt ( mě to vycházelas mezi svátkama---ehm:D), v lékarně koupíš směs na ogtt, a dojdeš ráno a vezmou tě bez objednání.
Co se týče porodu, tak se taky neobjednává, až jak tvoje gyndr. řekne, že už jsou kontroly v porodnici, tak tam taky dojdeš
Takže toť veškeré info, snad stačí ![]()
Já cítím jako prvorodička pohyby už minimálně týden jsem 18+0 Cítím je ráno při snídani a večer, když prcek chce jíst
Pak občas v noci, když se otočím z boku na bok, tak jednu chytím. ![]()
Jsem nachcípaná
ležím od neděle doma. Po dohodě s Mudr jsem koupila kapky do nosu, díky za ně. Pak už jen čaj a odpočívat. Vánoční přípravy jdou tedy mimo mě…
Já zatím pohyby žádné… jsem 19+0. Doktorka před 3 týdny říkala, že ještě dlouho nic neucitim kvůli placente, ale nespecifikovala, jak „to dlouho“ bude trvat. ![]()
Už bych docela ráda něco cítila. Takhle si hladim bříško a ptám se: jsi tam vůbec??? ![]()
@Ivwet takové vnitřní pohyby kdy jsem cítila jakoby se o mě zevnitř,,něco" otiralo jsem cítila 18+0 a další týden už kopanec
a to mám placentu na přední straně, ale zase jsem hubená, takže dost ty brzké bouleni a pohyby přisuzuji tomu ![]()
Já myslím, že u prvního 19 tt a teď u druhého jsem 15 tt a už jsem cítila lehounce, když jsem byla v klidu na gauči, oba dva dny vždy jen kolem 17:30, jak kdyby se mimi hlásilo o večeři
a jako ten první pohyb první den, byl super, úplně jsem vyskočila z gauče, takový zvláštní pocit
![]()
Já cítím pohyby cca 3 týdny stabilně, teď jsem 2o. týden. Když jsem v klidu, třeba doma, tak jí cítím celý den. Nejvíc asi v čase kolem jídla… že by uhýbala knedlíkům? ![]()
Dost taky večer. Jednou mě vzbudila ve 3. ráno, jak se kroutila.
Placentu mám vepředu nahoře. Možná proto to bříško…
@Saarka_O uklidnim te, jsem cca 21+3 a ASI zatim nic..pracuji mi streva, takze jestli mezitim neco bylo, tezko rict..pravda, MOZNA v sobotu to bylo jinde nez obvykle a MOZNA neco dneska, ale zatim si tim nejsem jista..opruz no..
Co si pamatuju ke konci těhotenství už to byly fakt bolavé šťouchance, takže holky - v klidu, ono vám nic neuteče ![]()
Hurá, je to na mě vidět
Mám jinou otázku. Večer, když se jde spát, tak když si nevrazím polštář mezi nohy, tak si tlačí bříško a je to dost nepohodlné. Celý den o bříšku skoro nevím, ale večer bříško pobolívá, v noci když se chci otočit, tak musím nejdřív chvíli na záda a pak na druhý bok, jinak bříško také po stranách bolí, nebo cítím jakoby tlak. Tvrdnutí to určitě není, mám to jen v noci. Jsou to utahané vazy a svalíčky?? Kontrola a druhý screening mám za deset dní, ani nevíte, jak se na to těším
Jinak pro ty, které trápí mykozy. Dostala jsem globule Macmiror a dělají opravdu zázraky
![]()