Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já mám vybrané taky Hořovice, do Motola, kam to máme kousek, sem nechtěla..
@Ivwet já už mám pomalu velikost Fuj
ale začínala sem na D, nosím jen sportovky, jsou mi nejpříjemnější a dost se přizpůsobí ![]()
@KIKI97 Ahoj. Nektere jsme v Krči, nekdo myslím Podolí. Záleží co od porodnice ocekavas a jak bys chtěla rodit. Pražské porodnice nejsou moc zastánci prirozenych porodů bez zásahu, takže záleží co preferujes. Podolí a Motol jsou super na nedonosence a komlikace. Krč má zase asi nejhezčí sestinedeli. Někde umožňují pritomnost partnera u císaře a někde ne. A slyšela jsem, že v Motole a Podolí se občas stane, že je přeplněné sestinedeli, maminku daj na gynekologii a mimino jinam na dětský. Což mi přijde docela drsný. ![]()
@Danni_ella děkuji, jelikož se snažím být vždy pozitivní tak věřím
Na druhou stranu si říkám, že minule jsem na tom byla nejhůže poslední trimestr a teď jsem měla komplikace od začátku, tak třeba ten konec bude naopak super
.
Ahoj holky, včera jsem byla na 3D ultrazvuku a řekli nám že budeme mít holčičku, jsem 18+5.
Myslíte že když je to 3D tak tomu můžu věřit?
![]()
@Katule93 Hubeňoučká rozhodně nejsem, ale tak nějak si říkam, že mám asi širší pánev, takže má miminko zatím vevnitř místa dost a nepotřebuje vylízat tolik ven
. Ono to ještě určitě přijde, obávám se spíš, aby to pak nenarostlo najednou přes noc
. Navíc měřím 155 cm, takže na konci už budu asi fakt vtipná kulička
, sama jsem na to velice zvědavá
. V úterý jdeme na kontrolu, nemůžu se dočkat, až toho našeho miláčka zase uvidíme, 4 týdny čekání jsou vždycky pro mě úplně nekonečný.
Ahoj děvčata, tak včera jsem měla jít po měsíci na kontrolu, ale přesunuli mi ji, jelikož je nedostatek doktorů a moje lékařka je na paragraf doma s dítětem. Těšila jsem se, že se konečně dozvíme co čekáme (jsem podle utz 19tt), tak si musím počkat ještě týden. Už se mi to zdá nekonečné ![]()
@xacxa
Kamoska to nevi ani v 23 tt
mimi se proste odmita ukazat. Tak to te mozna utesi ![]()
Holky buďte rády, že vám ty utz dělají. Mně ho moje doktorka dělala zatim 2×, jednou na potvrzení těhotenství cca 6tt a pak ještě jednou asi v 10tt. Pak jsem měla až prvotrimestrální screening.
Už jsem od té doby jednou u své doktorky byla, ale utz mi nedělala, že ho nemá tak dobrý jako na tom specializovaném pracovišti, tak jsem byla docela zklamaná. Za 2 týdny k ní jdu znovu, ale pochybuju, že mi utz dělat bude, protože pak za další 2 týdny půjdu na velký utz, takže určitě řekne, že si mam počkat…už brouzdam i po jiných doktorech, kde by mi udělali jen utz za poplatek, protože čekat 2 měsíce, než budu mít další utz je prostě divny ![]()
@Kimber Jojo ja hlavně ocekavam profesionální péči budu rodit u apolinare mamka tam rodila 2× a rikala ze je to asi nejlepší tak nevím
každopádně v pondělí jdu na kontrolu tak uz se na to těším
@KIKI97 a na kontrolu jdeš už tam? Moje tchýně tamvtaky rodila, ale v osmdesátých letech. A tehdy prý na sebe všechny rodící ženy viděly a viděly všechno
. Moje máma zase rodila v Krči. ![]()
Ahoj holky, tak poradna za nami, vse ok, 2 kg nahore. Srdicko busi, podle stehenni kosti je o tyden mensi, ale zitra mam 2. screening a az to budu povazovat za smerodatne. A cipek 3,9, zavreny
@Kikulinka83 píše:
@STEVIANKA to mas termin podle mesicku nebo podle ultrazvuku ja jen ze ja mam 19.4 a zitra budu 20+0tt tak mas rozdil ctyri dny a jsi v 21tt
Už oboje 15 a 17.4
Ahoj holky, prosim o radu. Na prvním screeningu jsem byla na Bulovce, kam me poslal muj gynekolog. Myslela jsem si, ze tam pujdu i na ten druhy. Na kontrole pred tremi tydny mi vsak doktor rekl, at prijdu 6.12. k nemu a ze udelame 2.screening
docela jsem cumela, protoze jsem to necekala, ale nenapadlo me uvazovat o tom, zda je to tak dobre. Ted ale posledni tydny ctu vsude, jak kdo byl na druhem screeningu v nemocnici tam a tam. Dnes dokonce jedna pani psala, ze byla na druhem screeningu u sveho gynekologa a ze to odflaknul a vlastne se nic nedozvedela, takze se objednala nekam jinam a bude si to hradit. Ve me ted samozrejme vrta, zda je to tak dobre, ze na to jdu ke svemu doktorovi a ze me neposlal nekam jinam, treba zase na tu Bulovku
Je mi blbe to ted rusit a hadat se s nim, kor kdyz na to cekam mesic. Nejspis to udelam tak, ze tam normalne pujdu a uvidim, jak to bude probihat. Pokud to taky odflakne, tak mu reknu, ze nejsem spokojena a zeptam se zda mi da zadanku, popr. se objednam nekam na sve naklady
Jake mate zkusenosti vy? Je tu nekdo kdo byl na screeningu u sveho gyndare a ne v nemocnici?
@Petacek
Já byla i na prvotrimestriálním screeningu u svého gyndaře, má na to papír, že ho může provádět a kvalitní UTZ, ten druhý velký budu mít taky u něj..
Spousta holek chodí na první jinam, protože jej gyndař provádět nemůže. Tak by měl mít taky kvalitnější UTZ, když druhý si dělá už sám..