Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Cashew, a kdy máš termín? Jestli máme vůbec šanci se tam potkat? Já dle utz 7.4., jsem o šest dní napřed před ms. Ještě jsem v Nymburce ani nerodila, tak to tam neznám, jen vím, že se to tam dost zlepšilo oproti kdysi.
Naše Zuzanka se hlavně hýbe, když jsem v leže natažená na zádech a po jídle, nebo když se leknu. Kde mám placentu mi řečeno nebylo, ale cítím již už těsně před 17. týdnem a rovnou bych řekla šťouchance. U prvního není ale nic divného až po 20. týdnu, ono to opravdu časem začne být nepříjemné, i když teď je to fajn zpráva o tom, že je vše v pořádku.
Veroniko, břicho mě jen tlačí, když si chci na něj lehnout, tak občas si podkládám polštářkem, ale bolesti nevím
Asi to nic nebude, když to máš jen v noci.
Emo, to je mi líto, že jsi nemocná, třeba se ti brzy uleví, aby jsi alespoň trochu vánoc přichystala, zatím máš čas. Byla jsem taky někdy ve 14. nebo 15. týdnu a prvních pár dnů strašná únava, malátnost, teplota, do toho rýma a pak neustávající kašel, to je se fakt bála, pěkně dlouho jsem se z toho dostávala. Dostala jsem jen na kloktání stopangin…
Pošlu vám dvě fotky z utz 21+6
@fialka6 @fialka6 To je krásnej prcek! Holčička Zuzanka, pamatuju si dobře?
Já jdu ke své doktorce zítra, doufám, že taky dostanu hezkou fotku. Doktor v Gennetu moc ochotný nebyl…
Joo, pamatuješ si dobře
Já se na tom velkým zeptala, zda bych nemohla dostat nějakou fotku a on mi ochotně šest dal na cd, ani jsem nic neplatila, a to jsem s tím počítala. Moje doktorka mi dávala na začátku, teď už dlouho ne
Veronika. Berta taky když ležím na boku v noci tak mi to po stranách táhne. Neboli ale je to lehce nepříjemné. Podle mě je to normální
@TerinaKosina Já jsem prvorodička 19tt a už párkrát jsem cítila takové lehoulinké ťuknutí na břišní stěně podbřišku, mně to připomíná jako silné tepnutí, ale bylo to mimo břišní žílu a v rozmezí minuty 2×, pokaždé na jiné straně. U mě se to projevilo v leže večer když jsem byla v klidu. Ale jestli jsou to první pohyby si nejsem jistá ![]()
@Ivwet Pomáhá mi na to takový ooobr polštář ve tvaru srdce, který používám na spaní jako těhupolštář. V noci se mi občas objevuje i píchání kolem čípku, na to jsou perfektní koegelovy cviky
Tím se to krásně rozcvičí a přestane to bolet
Ptala jsem se na to více zasloužilých maminek, je to prý v pořádku. Kolem toho 19. týdne začíná mímo rychleji růst a všechno se natahuje a večer když tělo odpočívá, tak to prostě pobolívá. Nej je když se v noci ototčím na druhý bok a dostanu ještě čutanec, že jsem to přehnala ho/ji otočit hlavou dolů ![]()
@fialka6 28.4. tak to je malinko dele nez ty..
Holky ja teda normalne spim na brise, na boku bych proste neusnula a jsem 20tt
a pohyby citim od 15tt, to byly takove bublinky, otirani a ted tak cca 2 tydny uz kopanecky, kazdym dnem vice a vice a silnejsi..
jinak me nic moc netrapi, jen rano nevolnosti, ale snidam treba hodinu a nepospicham, takze se to da… a sucha kuze, mazu se 4× denne a porad suchy ![]()
@cashew ty jo taky jsem dřív spala na břiše ale posledních 6 týdnů se to už nedá. Takže taky mám tulici poštař ![]()
@xacxa píše:
@TerinaKosina Já jsem prvorodička 19tt a už párkrát jsem cítila takové lehoulinké ťuknutí na břišní stěně podbřišku, mně to připomíná jako silné tepnutí, ale bylo to mimo břišní žílu a v rozmezí minuty 2×, pokaždé na jiné straně. U mě se to projevilo v leže večer když jsem byla v klidu. Ale jestli jsou to první pohyby si nejsem jistá
A když si přidržíš ruku, necítíš dloubnutí?
@cashew Taky se občas probudím a jsem na břiše. Prý to nijak nevadí. Myslím si, že by to bolelo, kdyby to vadilo. Čím se mažete? Já mám opačný problém, jsem furt jak mastňák. Nejlépe bude mastit nezávadný Bepanthen
Ten se používá i na bradavky během kojení ![]()
Tak to jsme cashew úplně mimo, i když bych si to trochu natáhla.
Já vždycky taky spala na břiše až do konce těhu, teď mi to chvílemi vadí, ale stejně tak taky spím, střídám všechny polohy. Co se týče mazání, tak mažu břicho 2× denně, večer celé tělo tělovým mlékem hydratačním, co se namane a ráno jsem si na zkoušku koupila kokosový olej a mažu tím jen břicho a nejbližší okolí. Je krásně voňavý a příjemný. Já už mám ale stejně strie z prvního těhotenství, to jsem byla ještě mladá a nikdo mi pořádně neřekl, že se mám mazat pravidelně. Bepanthen je pak fajn na ty bradavky, měla jsem je pořádně rozkousané na začátku a zabral skoro okamžitě, jinak je to na strie drahá záležitost.
Ahoj holky, tak dnes jsem byla v poradně a bylo mi sděleno, že ten nezbeda má už 455g
a nemá tam už moc místa
. Doktorka říkala, že je vše tak jak má a vyvýjí s krásně, ale mě na 21+4tt přijde, že ta váha je docela vysoká
. Každopádně touto dobou by měl mít ještě dost místa, ale dle toho co jsem dnes viděla je tam tak akorát
. Po novém roce jdu na OGTT, tak doufám, že budu mít cukr v pořádku.
Zítra ještě fičíme na FECHO, tak uvidíme jak je na tom srdíčko a zda je zdravé a silné jako zvon
.
@Veronika.Berta já jsem skoušela elastiQ, ale osypala jsem se po něm. Jelikož jsem atopik, tak nemůžu jen tak něco na tělo použít, tak jsem si koupila přírodní arganový olej a mažu se tím téměř celá
. Je sice drahý, ale jsem s ním náramně spokojená
![]()
Monalisasmile, ta naše kočka měla při 21+6 odhadem 419 g. Na cukrovku jdu hned 2.1., což bude těsně po vánocích asi vtipný.
Tak já si koupila od Alverde tělové máslo pro těhotné. V minulém těhotenství jsem mazala Elasti Q a stejně si mi asi dva týdny pred porodem udělaly strašné strie. Takže mazu spíš kvůli svědění kuze a pnutí, jinak kremum moc nevěřím. Břicho jsem měla fakt obrovské a to žádný krem nezachrání
V pátek jdu na druhý screening, tak jsem děsně zvědavá, jestli je to fakt kluk.
Jo a když usnu na zádech, tak me ráno děsně bolí v kříži. Takže spani nic moc.