Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Markouš píše:
@martina.se a po tom zašimrání si poznala, že se něco děje?já mám občas pocit, že to poznat nemůžu.
Protože i na základě prý ověřeného postupu, že poslíčci po sprše přejdou - u mě se tak nikdy nekonalo, ale žádné díťátko taky ještě nebylo.
néé, nepoznala. Já jela na 13:30 na ozvy. Kdybych nejela, tak porodim doma. Protože bolesti sice jo, ale jen poslední půl hodinu poté, co mi prdli vodu. Do té doby takové nic - mám bolestivé ms, tohle nebylo ani třetinové intenzity
teď se taky obávám, jak to bude, porodnice je přes celé město, cca hodina - ve špičce i dýl ![]()
Já svůj den D prožívala na porodním pokoji a následně na porodním sále s přítelem a naší holčičkou v náručí
Porod začal den před termínem a přesně na termín se malá narodila ![]()
@martina.se Tak teď mě trochu děsíš.
já totiž také vždy trpěla na bolestivé ms, že jsem se nemohla ani hýbat a vždy hledala úlevové polohy, stočená v klubíčku… a do porodnice to mám 50 km, s cestou přes město je to taky na hodinu…
A to pořád všichni říkají - neboj, porod určitě poznáš. ![]()
@Markouš Neboj, daleko větší pravděpodobnost je, že opravdu porod poznáš ![]()
@RadkaCh píše:
Však to je taky sen
tenkrát bych tam radšila strašila už den předem, než jet v šílené chumelenice ve 4 ráno (20 km jsme jeli asi hodinu a já už nevěděla jak sedět).
@Markouš no já jsem byla nervozní a pořád jsem se pozorovala jak debil
každý píchnutí a tlak. Pak jsem seděla na hajzlu, tlačila a doufala, že mi prdne voda. Poslíčci, bolesti, otoky nebo spadlé břicho, co by naznačoval porod nebyly. Ve 41+6 jsem nevrlá nastoupila na vyvolávačku a za 2 dny jsem šla na císař. Malej se zakousl a nepustil. Vůbec nesestupoval a já se neotvírala. Tak se to vyřešilo sekci.
V den D byl malé už týden
…jinak, praskla mi voda pozdě večer, takže na tom možná něco bude ![]()
@lucenka píše:
tenkrát bych tam radšila strašila už den předem, než jet v šílené chumelenice ve 4 ráno (20 km jsme jeli asi hodinu a já už nevěděla jak sedět).
To jsou ty osobní zkušenosti
Já jsem tam tvrdla půl dne a pak šla stejně na císaře. Už jsem měla dost po 3 dnech ![]()
@Almira-Alm to mi říkají všichni, ale ruku do ohně bych za to nedala… nejvíc se bojím toho, že porodnice je fakt hodinu cesty… takže to musím poznat zavčasu. ![]()
Já jsem ho strávila v posteli a koukala jsem na oblíbený filmy
TP 1.10. a porodila jsem až 13.10., prckovi se ven extrémně nechtělo
jinak mi furt drnčel mobil, všichni mi volali, jestli už se něco děje ![]()
Nic zvláštního, rodila jsem až víc jak 14 dní poté. Vyvoláváně.
Bylo to 12.6. a kdyby mi muž nepřipoměl, že mám termín asi bych na to zapoměla
Ten den byl od rána hrozně hektický. Nebyl čas nad tím vůbec přemýšlet, prostě jsem říkala až to příjde tak to příjde. Jeli jsme nakoupit, já si dřepla na terasu, slupla půlku melouna a vlastně jsem nedělala nic
Další den ráno už mi do smíchu nebylo - první kontrakce začaly ale prcek se narodil o tři dny dýl ![]()