TP květen 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7765
24.9.20 10:38

@fenny Když mi doktor říkal, kolik procent je tam možnost potratu kvůli odběru plodové vody, kolik procent možnost, že to dítě bude zdravé ač všechno vyjde špatně, tak si říkám, že co to má za význam. Jen stres a pak si třeba celoživotně vyčítat že jsem si nechala vzít dítě které možná bylo zdravé. Nevím… tohle se ve mě hrozně pere, ale nechci se tím stresovat. Jen pro zajímavost, proč nechceš ani tehu průkazku. Vnitřní vyšetření chápu, že odmitas, vím o hodně lidech co to mají podobné jako ty, ale s tou průkazkou jsem se asi nesetkala, tak zvědavost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765
24.9.20 10:39
@Lemur84 píše:
No ja doufam ze petikilase neporodim, ten posledni mel o 450g min… :lol:

To uz je téměř prostě 5 kilo :mrgreen:, něco nepředstavitelneho 8o.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765
24.9.20 10:41
@Lemur84 píše:
Kdyz veje 13tt je neco v krvi spatne neodebira se plodovka ale je odber choriovich klku, nevim jakse to pise, byla na tom znama.

Aha, mi právě doktor říkal, že když screening nedopadne ok, tak se odebírá plodovka. O tomhle jsem neslyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12032
24.9.20 10:48
@Martík97 píše:
@Lemur84 já dokud nebudu mít průkazku tak to v práci taky neřeknu

Tak jsem to v praci u tretiho chtela taky udelat, ale zase jsem kokem osmeho tydne krvacela, chytla jsem strach, sla na neschopenku a musela jsem s pravdou ven driv… :roll:

@fenny a ja se na utz a prukazku tesim… :mrgreen:

Taky by me mrzelo, kdyz bych to rekla detem moc brzo…Dcera by to tezce nesla, syn asi taky…

@Bacaga ve dvacatem to uz je hrozny… :,( Tezky to je vzdycky, o tom zadna…Ale ve dvacatem uz cejtis pohyby asnad to musis porodit…to je uz vyssi level… :,(

Holky vino nepiju ani jiny alkohol, ale dva dny pred zjistenim // jsem mela deci a pul mozna dve portskeho…Tak snad neva…Nastesti kojim, tak jsem pila s rozumem vzdy jen trosicku…
ALE kafe piji tak jedno spis dve denne, zatim mi chutna…ale prijde cas kdy ho nepozru.

Příspěvek upraven 24.09.20 v 10:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
24.9.20 10:49

@Martík97 tak jsem dnes byla nakonec na kontrole, protoze uz jsem zdrava a vzali me uz dnes, coz bylo prekvapeni. A v gestacnim vacku uz je zloutkovy vacek a maly tvorecek, ktery meri 2mm, ale srdicko jeste nebilo. Jsem ale dnes 5+6 a pry velikost presne odpovida a nikde nevidi zadny problem. Kontrolu mam za necele 3 tydny, 13.10. a to mi vezmou uz odbery. Mohl by ze me spadnout konecne ten nevysvetlitelny tizivy strach, nevim odkud se porad bere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12032
24.9.20 10:53
@2468 píše:
To uz je téměř prostě 5 kilo :mrgreen:, něco nepředstavitelneho 8o.

Me tenkrat dr u starsich rikal ze 4kg dite neporodim…A ejhle ono jeste tezsi…Porod byl rychlej asi jak byl tezkej tak se tlacil ven ale vlastni tlaceni mi dalo docela zabrat…Ale porod jinak pohodovej. Kdyby mi nepraskla voda asi by jsme do porodnice neprijeli vcas… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4533
24.9.20 10:57

@haha_ja jéé gratuluju. Já tam právě ten mini plod ještě neměla, snad v úterý už bude :andel: :andel: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12032
24.9.20 10:57
@2468 píše:
Aha, mi právě doktor říkal, že když screening nedopadne ok, tak se odebírá plodovka. O tomhle jsem neslyšela.

https://www.maminkam.cz/…riovych-klku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12032
24.9.20 11:02

@haha_ja super, gratuluji, pekne rostete…a :srdce: bude priste :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2666
24.9.20 11:05

@Martík97 Souhlasím s tebou, taky se těším na všechny ty věci kolem těhotenství a nemůžu se dočkat až budu mít průkazku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
24.9.20 11:20

@Martík97 Naprosto chápu, při prvním jsem si to ještě taky užívala a na ultrazvuky se těšila… prudit mě to začalo až později :D
Jen si to, holky, užívejte, je to hezký a člověka to vždycky uklidní, když je vše v pořádku. Ale je fakt, že pokazit se to může kdykoliv (klidně hodinu po kontrole), takže by člověk musel být pod dohledem non-stop a i tak by nebylo zaručené, že se nic nemůže stát. Holt nějaké riziko je vždycky a jde prostě jenom o to, být co nejvíc v klidu, nestresovat se a pokud možno si to užívat :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
24.9.20 11:27

@2468 Mám doma dvě průkazky, v té poslední jsou přesně 3 záznamy (13.tt, 20.tt a 41.tt) a k ničemu mi nebyly, stejně jsem je nikdy s sebou nenosila a v porodnici, pokud bude všechno v pohodě, stejně rodit nebudu, takže ji fakt nepotřebuju.

Jinak dětem bych to ráda řekla hned (nevadilo by mi ani případné vysvětlování potratu), ale vykecali by to babičkám (jako posledně - syn říkal, že jsme byli u doktora a babička se ptala, jestli je nemocný, tak řekl, že né, ale že pan doktor kontroloval miminko :zed: :lol:) a to fakt zatím nepotřebuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4533
24.9.20 11:38

@eM00 viď?

@fenny no tak u mě nejde o první, ale třetí a stejně si to chci užívat. Né se stresoivat, ale vědět jak miminko roste..pozorovat ho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12032
24.9.20 11:48
@fenny píše:
@2468 Mám doma dvě průkazky, v té poslední jsou přesně 3 záznamy (13.tt, 20.tt a 41.tt) a k ničemu mi nebyly, stejně jsem je nikdy s sebou nenosila a v porodnici, pokud bude všechno v pohodě, stejně rodit nebudu, takže ji fakt nepotřebuju.Jinak dětem bych to ráda řekla hned (nevadilo by mi ani případné vysvětlování potratu), ale vykecali by to babičkám (jako posledně - syn říkal, že jsme byli u doktora a babička se ptala, jestli je nemocný, tak řekl, že né, ale že pan doktor kontroloval miminko :zed: :lol:) a to fakt zatím nepotřebuju.

Nasi deti to babicce nevykecali, ale porad chodili a ptali se jestli to uz muzou rict…Mozna to vykecali na skautu, rekla mi to az sousedka…Ale nevim mozna to rekli kdyz uz mohli ale ja jim stejne rekla at to moc nerikaji…tak spis to vykecali az pak a pak zastupkyne vedouciho rikala sousedce s udivem, ze jsem naivne detem rekla at to nikde nerikaj… :lol:

Ty jo dobrovolne doma rodit bych se bala…Ja si zas sepisi porodni plan, abych mela volbu porodni polohy a aby mimco nekoupali a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12032
24.9.20 11:52

@fenny a co myslis ze ti mamka rekne?
Moje vi ze chcem ctvrte, ale pul roku po porodu prskala a tukala si na celo…Ted uz jen rika, jsem na vas zvedava…Malej totiz porad na me vysii :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí