TP květen 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12032
24.9.20 15:44

@V.Kristyna ja jsem taky teprv 5+1… Vcera jsem si jeden den ubrala. :lol:

Jinak my kocarek mame po tom tretim, jako mimi v nem vubec byt nechtel…Ja zacinam setrit na satek, pac ten na mini mimi jsem si blbec znicila… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.9.20 16:09
@haha_ja píše:
@Martík97 tak jsem dnes byla nakonec na kontrole, protoze uz jsem zdrava a vzali me uz dnes, coz bylo prekvapeni. A v gestacnim vacku uz je zloutkovy vacek a maly tvorecek, ktery meri 2mm, ale srdicko jeste nebilo. Jsem ale dnes 5+6 a pry velikost presne odpovida a nikde nevidi zadny problem. Kontrolu mam za necele 3 tydny, 13.10. a to mi vezmou uz odbery. Mohl by ze me spadnout konecne ten nevysvetlitelny tizivy strach, nevim odkud se porad bere.

Ahoj, máme to asi hodně podobně. Já byla na první kontrole v 6+0 a viděli jsme gestační a žloutkový váček s plodem 2 mm. Dle paní doktorky vše v pořádku a další kontrola také 13.10. :palec: moc se těším, až broučka zase uvidím :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2686
24.9.20 16:18

Holky je tu někdo 6+3 nebo okolo? Máte nějaké příznaky? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765
24.9.20 16:31

@fenny Já smekam, přijde mi to hrozně fajn, rodit doma, v klidu jen na to nemám koule, nemám tu sebedůvěru od dětství v sobě, přitom tam to člověk taky musí zvládnout a ještě se stresem kolikrát. A přesně ten boj pak že budu chtít odejit :roll:, vyhrožování smrti všech, snad i rodiny z druhého kolene :lol: :lol: :jazyk: :lol:, jak vždycky straší ne :roll:. No jsem na to zvědavá. Třeba při třetím už to dam :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
24.9.20 17:27

@eM00 měla bych být 6+4 a bez příznaků (ale u mě je to normální)
@Lemur84 já jsem už prodala/rozdala skoro všechny věci na mimino (oblečení, kočárek, autosedačku… a to nemluvím o tom, že budeme potřebovat větší auto :zed:), šátek teda ještě jeden mám, ale není moc vhodný ani na novorozence a už vůbec ne na léto :think:
@2468 právě taky zrovna neoplývám sebevědomým vystupováním, tak volím cestu nejmenšího odporu :mrgreen: Jako je to samozřejmě super, ten klid, ale zase se musí počítat s tím, že kdyby se objevily komplikace a muselo se jet do porodnice, budou prudit ještě třikrát tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
24.9.20 17:29

@V.Kristyna super, to už jsi hezky napřed :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765
24.9.20 17:46

@fenny Jsou hovada prostě, nechápu proč se furt diví, že tolika žen rodí doma. Pokud člověk chce být respektován, klid, atd. Tak to jinak nejde. Furt ty jejich vyšetření, narušování atd.. však to znáš. Budeš mít porodní asistentku? Teda doufám že nevadí že se ptám. Já bych ráda nějakou, ale vím tady u nás jen o jedny co i dělá porody doma, jenže mi nesedí jako člověk, takže tudy cesta nevede a nějak se mi nedaří najít jinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
24.9.20 18:19

@2468 Prostě systém. Doktor je bůh a asistentka asistuje doktorovi, nikoliv rodící ženě. Přitom odborníkem na fyziologické těhotenství, včetně porodu, je PA, nechápu, proč to u nás nechtějí pochopit. Nebo vlastně asi chápu, mají pocit, že by přišli o moc nebo co a zuby nehty se drží svého postavení. Přitom v některých státech to funguje, o nerizikové ženy se starají PA a v případě komplikací předají ženu do péče lékařů, obě komunity vzájemně spolupracují a nikdo nemá blbé kecy. Upřímně doufám, že naše dcery už to budou mít jinak.
Jinak nemyslím, že by bylo nemožné u nás najít vstřícnou porodnici (objevují se docela povzbudivé příběhy), ale je to dost komplikované kvůli vzdálenosti a hlavně ať je porodnice jakkoliv přívětivá, stejně člověk riskuje, že trefí zrovna blbou směnu a nebo může mít i super sestra prostě blbý den… pro mě nepřijatelné riziko :mrgreen:
Já PA mít nebudu, ideálně si chci porodit sama v koutě, vyhovuje mi to tak. Měla jsem PA u druhého porodu a nejbližší byla 100km od nás, u třetího už by to ani nestihla a navíc byla v té době sama těhotná. Spoléhám na intuici, že kdyby byl problém, poznala bych, že se něco děje a měla bych potřebu odjet do porodnice. Bez rizika není nic, pro mě je nejpřijatelnější varianta tohle. Ale jsme teprve na začátku, může se ještě vyvinout cokoliv, rozhodně se nechci upínat na jedinou možnost.

Holky, prvorodičky, doufám, že vás moc neděsíme :nevim:
Jinak děkuji všem za respektující prostředí, vím, že moje názory jsou pro hodně lidí dost mimo (taky je nikomu nenutím, proto pořád zdůrazňuju, že každý to má jinak a neexistuje jediná správná varianta na cokoliv), díky vám :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
24.9.20 18:26
@fenny píše:
@eryby Proč není možné, abys ji získala? Jinak souhlas, péče PA po celou dobu by v případě nerizikovych těhotenství byla ideální. Jenže já mám taky nejbližší PA 100km daleko (teda možná už jen 50, už jsem to dlouho nezkoumala), a taky si to odmítám platit sama, v tomto fakt nemáme ideální systém.

Právě z toho důvodu, co píšeš, pro mě by byl problém využívat nějakou vzdálenou péči, navíc nehrazenou ze zdravotního pojištění a prakticky nefunkční, co se týká propojení v systému…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
24.9.20 18:34

@fenny můžu se jen zeptat? Máš něco nastudovaného že si takhle troufneš rodit doma sama? Já to nijak neodsuzuju ale vůbec bych si na to netroufla. Musím teda přiznat že můj první porod vůbec nedopadl tak jak jsem si představovala ale vůbec nemám nic proti porodnici. Všichni byli moc příjemní a ochotní ale zajímá mě názor maminy, která to zvládne takhle celé sama. Pro mě je to úplně nepředstavitelné. Kde jsi k tomuhle našla v sobě odvahu a sebedůvěru že to zvládneš? Doufám že to nejsou blbé otázky. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
24.9.20 19:30

@Mel33 Jsou to naprosto pochopitelné otázky a já ti za ně děkuju :)
Kdyby tě to zajímalo fakt detailně, můžeš si přečíst moje deníčky, tam je ten vývoj krásně vidět :mrgreen: Před prvním porodem jsem si odmítla cokoliv zjišťovat, protože jsem si myslela (jako všichni), že porodnictví je u nás na výborné úrovni a že tam tomu přece rozumí. Spokojenost mi vydržela i po porodu (protože jsem držela hubu a krok = spolupracující rodička = příjemný personál), až později mi začaly docházet věci, které nebyly v pořádku a že jich bylo dost. Po šestinedělí se mě dr. ptal, jestli byl porod přirozený. Řekla jsem, že rozhodně nebyl (vyvolávaný (bez důvodu), antibiotika, epidurál…narvali do mě tolik medikace, že to zabralo největší část výpisu porodopisu), a doktor automaticky: takže císař? Došlo mi, že pro ně vaginální porod = přirozený :zed: Jedna holka ze skupinky se stejným termínem tehdy rodila doma, říkala jsem si, že musí být blázen :think: :mrgreen:
Před druhým porodem jsme byli i s manželem na předporodní kurzu Jemného zrození a teprve tam mi došlo (ve dvaatřiceti :zed:), že nemusím dělat něco jenom „protože se to tak dělá“ a že toho v našem porodnictví je špatně docela dost (třeba titul baby friendly má každá porodnice, ale reálně tak nefunguje žádná a téměř všechny mrví maminkám kojení, přitom kdo už jiný by o tom kojení měl něco vědět). Pak jsem stihla přečíst ještě pár knížek, najít si PA, sejít se s ženami, co doma rodily a hlavně říct manželovi, že bych chtěla rodit doma. Čekala jsem, že řekne, že už jsem se dočista zbláznila, ale řekl: Ty rodíš, ty musíš vědět, co potřebuješ :srdce: Těch domácích porodů u nás ročně proběhne několik stovek, nejčastěji bez komplikací, občas je potřeba přesun do porodnice z méně vážných důvodů a fakt výjimečně se stane fakt průšvih. Nicméně riziko průšvihu je naprosto srovnatelné s porodem v nemocnici (pokud u porodu doma je PA) jakkoliv to zní divně a jenom mírně vyšší je u prvorodiček). Ono to sice vypadá, že rizikových je minimálně polovina porodů, jenže většina komplikací je naopak způsobená nevhodným zásahy do porodu, které pak přináší další nutnost intervencí a už to jede… nakonec obvykle maminku i miminko „zachrání“ a všichni jsou přesvědčení, že ne rodit v porodnici, dopadlo by to špatně :roll:
Samozřejmě porod doma není vhodný ani zdaleka pro všechny nekomplikované těhotenství (většina žen se stejně bude cítit líp v porodnici a je to v pořádku), ale měla by být možnost výběru. U nás je záměrně bráněno PA asistovat u domácích porodů (hrozí jim velké pokuty a snad i zákaz činnosti), přitom to je jediný způsob, jak udělat domácí porody bezpečnějšími, protože část žen prostě vždycky doma rodit bude. Dál je bráněno i vznikům porodních domů, což je výborný kompromis (v zahraničí skvěle fungující) - o ženy se při porodu stará PA, ale v případě komplikací je doktor a sál hned „za rohem“. Řada žen u nás by toto uvítala, ale to, co u nás zatím (ne)funguje, je předražený kočkopes :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4533
24.9.20 19:41

@Žirafka10 jsme na tom hodne podobne, akorat janzatim jen bez plodu…doufsm, ze v utery na kontrole se uz ukaze :andel: :andel: :andel: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
24.9.20 20:01

@fenny Ty brdo, je mazec že od názoru jedině v porodnici jsi se dostala takto daleko. Já si upřímně myslím že si to jak dopadl první porod můžu tak trošku sama. Taky jsem si nic moc nezjišťovala a šla tam s absolutní důvěrou k doktorům. No dnes už vím, že žádné látky jako je oxytocin bych jim už neodsouhlasila. Raději budu rodit o několik hodin déle než zbytečně něco urychlovat :? Tvoje deníčky si určitě najdu je to zajímavé. I když ja tu odvahu mít určitě nebudu ale jak říkáš být možnost porodních domů tak mám taky jasno. Děkuji za tvoje odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
24.9.20 20:13

@Mel33 Ještě jsem si tu porodnici poprvé vybírala podle toho, jestli má nebo nemá novorozeneckou JIPku :mrgreen: Holt se člověk vyvíjí (nebo zblbne, to je taky názor :jazyk:).
Každopádně přeju všem pohodové těhotenství, klidný porod podle představ a zdravá a spokojená miminka ať už se narodí třeba císařem na přání nebo mimo porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
24.9.20 20:19
@eM00 píše:
Holky je tu někdo 6+3 nebo okolo? Máte nějaké příznaky? :)

Ahojky, já jsem dneska 6+2 a musím říct, že tenhle týden mazec. Minulý týden mě Teda brutálně bolela prsa, to už asi ani moc nevnímám. Za to žaludek na vodě celý den. Nemám ráda zvracení, vždycky u toho brecim :mrgreen: takže když cítím, že to na mě jde, snažím se to nějak zahnat. Dneska jsem se po třech dnech konečně najedla aniž by mi bylo výrazně zle. :dance: naštěstí jsem teď doma na neschopence, pořád spím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí