TP květen 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6942
23.9.20 22:36

Kdyby to někoho zajímalo (a chtělo se mu číst elaborát - mně se chce psát :mrgreen:), napíšu vám o své první zkušenosti s otěhotněním a z toho pak vyplývá, proč se teď na kontrolu neženu vůbec brzo…
Hned po svatbě jsem vysadila HA a že tomu necháme volný průběh = budeme mít nechráněný sex, nic jiného jsem neřešila. Po 2 nebo 3 měsících jsem začala mít divný MS (slabší a kratší než obvykle), test byl negativní a stejně byl čas na roční prevenci, tak jsem se objednala na gynekologii. Dr. na ultrazvuku nic neviděl, ale udělal mi test a ten byl tentokrát pozitivní. Dr. mě hned poslal do nemocnice, na krev, na ultrazvuk, na všechno… byla jsem tehdy po dvou nočních a strávila jsem v tom špitále půl dne. Posílali mě od čerta k ďáblu, pinkali si mě mezi odděleními, na ultrazvuku možná drobná kavitace, ale doktorka „by se vůbec neodvažovala říct, že jsem těhotná“, primář tajemný jak hrad v Karpatech a já totálně vyplašená a úplně vyčerpaná… Krev byla tedy pozitivní (tuším kolem 400, jednotky už nevím)… konečný verdikt, že jsem jen těhotná :zed: Přihlásila jsem se k novému doktorovi a za dalších 5 dní jsem šla na kontrolu tam (mám pocit, že jsem mezitím byla ještě jednou na utz v nemocnici a už tam cosi bylo), doktor prohlásil, že je to úplně na začátku, do průkazky napsal 4+0 s tím, že přesné stáří netuší, a že mám přijít za 3 týdny :nevim: Tak jsem se hodila do klidu, přišla jsem za 3 týdny a najednou jsem byla 9+3 :lol:
Takže od té doby nejdu k doktorovi dřív než kolem 12.-13.tt a mám klid. To mi taky došlo až u dalšího těhotenství, že nemusím jít všude, kam mě pošlou a tak už nedělám věci z důvodu „protože se to (tady) tak dělá“, ale vyloženě si vybírám jen to, co sama uznám za vhodné a doktory vnímám spíš jako konzultanty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
23.9.20 23:00

@Vveronika90
Paráda jsme skoro podobně
Držím palečky 😘

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4533
24.9.20 07:09

@fenny no tnad tím už jsem přemýšlela hodněkrát :mrgreen:

@Bacaga kontrolu mám 29.9. v 9,30 :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4533
24.9.20 07:12

@fenny no já taky nemám zrovna nejlepší zkušenosti, ale vzhledem k mému zdravotnímu stavu to prostě musím vědět brzy. Navíc já bych to asi nevydržela čekat tak dlouho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765
24.9.20 07:41
@Lemur84 píše:
3,19, 3(ve 36tt), 4,55 :lol:

Cože? 5 kg? To musel být očistec 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765
24.9.20 07:45

@fenny to dává celé smysl. Člověk se pak zbytečně nestresuje. Já jsem šla teď po druhé brzo, aby mi to potvrdil kvůli práci. No to byla blbost :zed:. Přesně, napřed tak nic nebylo, takže odběry krve, stres, strach, pak zase vacek bez plodů, stres, strach atd atd. Příště bych šla rozhodně dýl. Teď ještě přemýšlím jestli jít na screening v ve 13. Týdnu. Pak se stresovat třeba špatným výsledkem, odběr plodovky bych stejně nepostoupila, tak si říkám, že to nemá cenu, ale muž chce, aby jsme sli :roll:, tak rozmyslim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12032
24.9.20 08:01

@fenny no to je nemila zkusenost.Taky nemam rada kdyz tam je jen gestacni vacek, ta nejistota…taky proto budu dr volat az v rijnu. A uvidime kdy me objedna, mozna kvuli covid az na 13tt.Na jare to tam tak meli psane…Kdyz jsem zvedava jsk takovou dobu budu detem mlzit, o nejmladsim vedeli zhruba od 9tt…Prosim uz to na me bylo videt… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12032
24.9.20 08:02
@2468 píše:
Cože? 5 kg? To musel být očistec 8o

No ja doufam ze petikilase neporodim, ten posledni mel o 450g min… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12032
24.9.20 08:05
@2468 píše:
@fenny to dává celé smysl. Člověk se pak zbytečně nestresuje. Já jsem šla teď po druhé brzo, aby mi to potvrdil kvůli práci. No to byla blbost :zed:. Přesně, napřed tak nic nebylo, takže odběry krve, stres, strach, pak zase vacek bez plodů, stres, strach atd atd. Příště bych šla rozhodně dýl. Teď ještě přemýšlím jestli jít na screening v ve 13. Týdnu. Pak se stresovat třeba špatným výsledkem, odběr plodovky bych stejně nepostoupila, tak si říkám, že to nemá cenu, ale muž chce, aby jsme sli :roll:, tak rozmyslim.

Kdyz veje 13tt je neco v krvi spatne neodebira se plodovka ale je odber choriovich klku, nevim jakse to pise, byla na tom znama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
24.9.20 08:43

@Martík97 Však jasné, to jsou ty zkušenosti, každá má jiné a tím pádem neexistuje jediné správné řešení a přístup. @2468 S tím screeningem zrovna tak, pro někoho může být nezbytný, někomu naopak způsobí jenom zbytečný stres. Osobně na něj od druhého těhotenství nechodím (nešla bych na odběr plodovky, ne zaplatila bych si ten drahý test z krve a ani bych nešla na potrat (zase, tohle je velmi speciální a každý to může mít úplně jinak), ale právě kolem toho 12.-13.tt chodím na první kontrolu ke svému dr. (trochu ho prudím, že skoro všechno odmítám, třeba vnitřní vyšetření si vůbec v těhotenství nenechávám dělat), který má v ordinaci celkem slušný ultrazvuk, takže mi dokáže změřit aspoň šíjové projasnění (což bývá součást toho screening), takže je to takový fajn kompromis.
@Lemur84 My jsme první dvě těhotenství hlásili hned, i když dlouho nic nebylo poznat. U třetího jsme chtěli počkat ty první tři měsíce (nikdo nevěděl, že chceme třetí), jenže to bylo vidět hrozně brzo a navíc bylo jaro a teplo, takže to ani žádný svetr neschoval :zed: Teď chceme taky počkat, proto jsem tady, ať to mám s kým probírat, když s kamarádkama nemůžu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12032
24.9.20 10:04

@fenny ja to zatim rikat nechci, je blbe rict jsem tehotna a za 14dni zas ze ne. Ja teda doufam ze to bude ok, ale clovek nikdy nevi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4533
24.9.20 10:16

@Lemur84 já dokud nebudu mít průkazku tak to v práci taky neřeknu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
24.9.20 10:28

@Lemur84 To je jasné, my jsme právě ty první dva říkali rovnou s tím, že je ale hodně brzo, a že se může stát, že to neklapne…
@Martík97 Já průkazku vůbec nechci, už se těším, jak se bude sestřička tvářit a jak bude tvrdit, že „to nejde“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4533
24.9.20 10:32

@fenny no vidíš, ne tohle máme jiný názor. Já jdu na všechny vyšetření a těším se na průkazku a na vše s tím spojené. Prostě si to mateřství chci užít, těšit se z utz vyšetření a tak. Jsem taková ta klasická matka, no :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
24.9.20 10:35

@Lemur84 No my třeba když se někdo zeptá, nebo třeba rodina to ví od pozitivního testu, u nás je všem divný, že nepiju kafe, nedám si víno… Nechtěli jsme to říkat, ale po tom co v rodině museli oznamovat, že už nečekají dítě po 20.tt, mi je to tak nějak jedno, když to nedopadne, tak nedopadne a je jedno jestli jsi v 10. nebo 20.tt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí