TP květen 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4533
24.9.20 11:57

@Lemur84 no na reakci našich, že čekáme třetí jsem taky zvědavá. To bude řečí… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
24.9.20 12:17

@Martík97
@Lemur84
Já zase obdivuji ty, co vědí, co chtějí, a jdou si to do té porodnice obhájit, protože díky takovým se ten přístup mění :palec:

U našich to bude peklo, to třetí ještě pochopili, ale když už máme konečně i holčičku… A malá na mě visí taky a to už bude mít 3, do školky teda chodí (když chce), ale je pořád kojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
24.9.20 12:47

@fenny, koukám, že to máš podobný přístup jak já…Ale, prosím Tě, myslíš, že pak nenastanou komplikace na matrice? Já vím, že to jde i bez průkazky, a že ty požadavky jdou až za čáru, ale taková těhotenská průkazka, vyplněná byť jen z jedné strany, dokaže na úřadech udělat k získání RL úplné divy :lol: (No, já vím, že je to nesmysl, ale…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
24.9.20 13:13

@eryby Tak to naštěstí nemusím řešit, protože jsme malá ves a máme matriku přimo v obci, čili matrikářka mě osobně zná a určitě mě bude vídat s pupíkem. Jinak to teoreticky problém být může, ale oni právo na průkazku nemají a my nemáme povinnost ji mít, takže by se bez ní stejně museli obejít. Slyšela jsem radu, jít se na tu matiku předem ukázat s pupíkem a oznámit, kdy budeš zhruba rodit a že přijdeš (nebo chlap) nahlásit narození… ale samozřejmě záleží na koho narazíš a občas se vydání RL trochu protáhne, ale ještě jsem neslyšela, že by ho někomu nedali.
A ty normálně chodíš ke své(mu) dr? Já bych ideálně šla jen ve 20.tt a pokud bude vše ok, tak by mi to stačilo, tak nevím, jestli jít ke svému (je hodně respektující, ale není s tím v pohodě) a stresovat jeho i sebe, nebo si zajít úplně jinam, ale zase od něj budu stejně potřebovat žádanku na mateřskou (teda doufám, že na ni vůbec budu mít nárok, to musím ještě pořešit), takže se tomu stejně nevyhnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
24.9.20 13:20

Ahoj damy, tak se k vam dnes mohu konecne pridat. :) Dosud jsem forum jen cetla, abych neco nezakrikla. Dnes jsem byla na prvni kontrole a jsem v 7tt, vse je zatim v poradku a srdce bije :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
24.9.20 13:39

@Denmarska gratuluju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
24.9.20 13:51

@fenny, to je pravda, taky jsem neslyšela, že by někdo zůstal bez RL :wink: Já normálně chodím vesměs pravidelně, moje dr. nemá problém s odmítnutím prakticky čehokoli, stačí jen podepsat revers, nemusím nic vysvětlovat. Takže vlastně ideální, až na to, že je vše takové strohé šupšup…Kdyby o těhotné pečovaly porodní asistentky, myslím, že by ženy brzy zjistily, že dostávají vlastně více, než může poskytnout lékař (ale možná je to jen má idealistická představa, protože vlastní zkušenost nemám, respektive není možné, abych ji získala).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765
24.9.20 14:09

Já kdybych nebyla srab a posera, tak v porodnici nerodim… Protože tam se člověk musí furt podřizovat, dohadovat i s porodním plánem, ale já se bojím, že se něco poděla a chlap, tak ten by mě zabil :lol:. Co ale přemýšlím, že po porodu bych šla hned domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
24.9.20 14:19

@eryby Proč není možné, abys ji získala? Jinak souhlas, péče PA po celou dobu by v případě nerizikovych těhotenství byla ideální. Jenže já mám taky nejbližší PA 100km daleko (teda možná už jen 50, už jsem to dlouho nezkoumala), a taky si to odmítám platit sama, v tomto fakt nemáme ideální systém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
24.9.20 14:27

@2468 Nad ambulantním porodem jsem uvažovala podruhé. Jenže pak jsem vyhodnotil, že bych ráda vyrazila do porodnice až na poslední chvíli a protože to nemáme zrovna blízko, docela by hrozilo, že porodním cestou… a to zase radši v klidu doma než v autě nebo na parkovišti :mrgreen: A pak by se mi zase nechtělo pár hodinové miminko cpát do autosedačky (tehdy v červenci) a tahat ho v tom vedru autem, takže jsem si to rychle rozmyslela. Ale zase trochu by mě to i bavilo - oni by mi tvrdili, že bez vstupního vnitřního vyšetření prostě rodit nesmím (stalo se kamarádce - odmítali ji kvůli tomu pustit na sál a málem jim porodila na chodbě :mrgreen:)… jenže já chci spíš v klidu rodit než vyhrožovat právníka a zaměstnávat dva bodyguardy…
Každopádně je fajn mít podporu chlapa a tu naštěstí mám, takže za nás je to doma lepší volba. Samozřejmě, stát se může cokoliv, je potřeba na to být připravený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
24.9.20 14:52

8+1

Ahojte, ja si delala uz miliony testu. Az ted naposledy, kdy jsem mela ZASE zpozdeni, jsem si test nedelala. Kdyz bylo zpozdeni 5.den, tak mi to nedalo.. udelala jsem si test. Sla si zapalit. Co kdyby nahodou… Prijdu zpet a byla tam dalnice.. ;) Mam pozdeji OVU, uz bych dle ms mela byt 8+6. Zatim pouze UTZ. Srdicko uz bilo a me ukapla slza. :srdce: Na dalsi vysetreni jdu v 11.tydnu. Tak jsem zvedava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12032
24.9.20 15:14
@Denmarska píše:
Ahoj damy, tak se k vam dnes mohu konecne pridat. :) Dosud jsem forum jen cetla, abych neco nezakrikla. Dnes jsem byla na prvni kontrole a jsem v 7tt, vse je zatim v poradku a srdce bije :srdce:

Gratuluji :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12032
24.9.20 15:19
@V.Kristyna píše:
Ahojte, ja si delala uz miliony testu. Az ted naposledy, kdy jsem mela ZASE zpozdeni, jsem si test nedelala. Kdyz bylo zpozdeni 5.den, tak mi to nedalo.. udelala jsem si test. Sla si zapalit. Co kdyby nahodou… Prijdu zpet a byla tam dalnice.. ;) Mam pozdeji OVU, uz bych dle ms mela byt 8+6. Zatim pouze UTZ. Srdicko uz bilo a me ukapla slza. :srdce: Na dalsi vysetreni jdu v 11.tydnu. Tak jsem zvedava.

Super, ze to tentokrat vyslo… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12032
24.9.20 15:20

Jinak uz jsem to zakrikla, odpoledni kava mi teda vubec nechutnala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
24.9.20 15:27

@Lemur84 ja kafe nemuzu citit uz asi 2 tydny. A jeste ze silne kuracky ze dne na den nekurackou. To tehotenstvi je fakt zazrak ;) muzu setrit na kocarek :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí