TP Květen 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
460
8.11.22 19:38

@DenyDenery moc gratuluji :* a moc závidím že už víš pohlaví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
8.11.22 20:51

@misulinka27 já už občas cítím, když se malá natlaci na jednu stranu, udělá se mi na břiše taková boulicka… :) už se strašně těším, až jí začnu cítit pořádně, to je na těhotenství to nejhezčí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katcza
9.11.22 12:51

Ahojte holky, mám dotaz.. jak jste na tom s cukrem? Všechny jste v poho a dia poradna hned ze startu se vám vyhla? Vím, že Cekk psala, že hned od začátku jí poslali do dia poradny, mě tam poslali taky skrz vysokou lačnou hodnotu a teď mi nasadili i píchací inzulín :roll:.. tak jestli to též nějaká řešíte? :)

• Citovat
  • Upravit
4610
9.11.22 13:00
@Katcza píše:
Ahojte holky, mám dotaz.. jak jste na tom s cukrem? Všechny jste v poho a dia poradna hned ze startu se vám vyhla? Vím, že Cekk psala, že hned od začátku jí poslali do dia poradny, mě tam poslali taky skrz vysokou lačnou hodnotu a teď mi nasadili i píchací inzulín :roll:.. tak jestli to též nějaká řešíte? :)

Odber me teprve ceka, ale resim to prakticky uz od zjisteni tehotenstvi, mela jsem s prvnim cukrovku uz od 13tt a zustal mi pak prediabetes. Takze po otehotneni se uz rovnou merim glukometrem a upravila jsem si stravu.
Kolik jsi mela lacnou? Ze ti nedali ani par dni na to ji zkusit upravit stravou a pohybem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katcza
9.11.22 13:20
@Luminance píše:
Odber me teprve ceka, ale resim to prakticky uz od zjisteni tehotenstvi, mela jsem s prvnim cukrovku uz od 13tt a zustal mi pak prediabetes. Takze po otehotneni se uz rovnou merim glukometrem a upravila jsem si stravu.
Kolik jsi mela lacnou? Ze ti nedali ani par dni na to ji zkusit upravit stravou a pohybem?

No měřím se už tři týdny, hodnoty přes den mám víc než krásné, ale na tu ranní jsem se dostala snad jen 2× na 5,1 jinak to mám od 5,3 do 5,7.. zkoušela jsem procházky před spaním, kombinovala jídla, druhé večeře atd… žádný efekt to nemělo.. proto mi nasadila inzulín, zatím 2 jednotky s tím, že po pár dnech dle měření ještě upraví a že jí jde o to abych se držela na té 5ce, abych neměla 5,7 atd.

• Citovat
  • Upravit
3755
9.11.22 13:55
@Katcza píše:
Ahojte holky, mám dotaz.. jak jste na tom s cukrem? Všechny jste v poho a dia poradna hned ze startu se vám vyhla? Vím, že Cekk psala, že hned od začátku jí poslali do dia poradny, mě tam poslali taky skrz vysokou lačnou hodnotu a teď mi nasadili i píchací inzulín :roll:.. tak jestli to též nějaká řešíte? :)

Já s to dozvím zítra..dneska mi teprve dělali odběry..ale když se doma měřím..mám vše v normě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4610
9.11.22 22:27
@Katcza píše:
No měřím se už tři týdny, hodnoty přes den mám víc než krásné, ale na tu ranní jsem se dostala snad jen 2× na 5,1 jinak to mám od 5,3 do 5,7.. zkoušela jsem procházky před spaním, kombinovala jídla, druhé večeře atd… žádný efekt to nemělo.. proto mi nasadila inzulín, zatím 2 jednotky s tím, že po pár dnech dle měření ještě upraví a že jí jde o to abych se držela na té 5ce, abych neměla 5,7 atd.

Ahaa, tak to jo. Bohuzel nekdy se clovek muze stavet na hlavu a tu lacnou nesrazi ani za boha. Ja mam zatim nastesti dobre hodnoty, pokud se hlidam, ale nemuzu jist jen tak kde co, sladke teda nejim uz davno. Drzim palce, at se to srovna.. bohuzel cesta je dlouha a s postupujicim tehotenstvim se ty hodnoty casto horsi, na konci uz mi neprochazelo spoustu veci, co na zacatku :roll: ale inzulin neni konec sveta a hlavne se vubec nedostava k mimcu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
9.11.22 23:25

@Anča93 Doktorka zněla celkem přesvědčeně, tak snad nás ještě nepřekvapí :lol:
A moc všem děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katcza
10.11.22 07:06
@Luminance píše:
Ahaa, tak to jo. Bohuzel nekdy se clovek muze stavet na hlavu a tu lacnou nesrazi ani za boha. Ja mam zatim nastesti dobre hodnoty, pokud se hlidam, ale nemuzu jist jen tak kde co, sladke teda nejim uz davno. Drzim palce, at se to srovna.. bohuzel cesta je dlouha a s postupujicim tehotenstvim se ty hodnoty casto horsi, na konci uz mi neprochazelo spoustu veci, co na zacatku :roll: ale inzulin neni konec sveta a hlavne se vubec nedostava k mimcu

moc děkuji.. jako mě ani tak nevadí to užívat, doufám, že to bude mít nějaký efekt a mimi bude v pohodě :andel: a co se jídel týče.. tak já zatím měla spíš nechutenství, takže jsem si snědla co jsem si uvařila a žádná mlsná mě nehonila.. ale pomalu začínám cítít, že chuť už přichází, tak jsem zvědavá :lol:

• Citovat
  • Upravit
211
10.11.22 10:51

Já taky měla zvýšený cukr ale pak kontrolní odběr už byl v pořádku i když teda dost hraniční, doktor po prvním odběru doporučil upravit jídlo a držet diabetickou dietu, což mi teda upřímně moc nejde :?… Jinak dneska mě taky konečně čeká první screening a už se nemůžu dočkat i když je to zatím takový pocit půl na půl jako těším se ale i strach, aby bylo vše v pořádku. Jde taky někdo dneska nebo zítra?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
10.11.22 11:26

Tak já mám odběry vporadku..cukr ukázkový. Mám jen zvýšený bakterie v moči tak jsem vyfasovala za 273 Kč takový pytlík který si mám večer vypít před spaním.. na váhu mi nic neříkal. :lol: miminko pěkně roste a další poradna až za měsíc :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
10.11.22 11:28

@rosen163 Ja az v pondělí. Držím pěsti a těšíme se na samé pozitivní zpravy z tvého dnešního screeningu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
911
10.11.22 11:31

Ahoj tak jsem po vyšetření v 1.trimestru, je vše v pořádku a čekáme k těm dvěma cacoram, chlapečka. Mám velkou radost. Dnes jsem koupila už i modré dupačky :P :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
10.11.22 11:59

@Cekk Gratulujiii. :kytka: Skvělé zprávy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
10.11.22 13:04

Zdravím, tak my máme po screeningu. Všechno máme v pořádku. Mimco pořad utikalo ale nakonec se změřilo všechno co mělo. Plavalo si to tam ze strany na stranu, mavalo na nás rucickou. Ale pohlaví nám paní doktorka říct nechtěla takže my dostaneme pohlaví k jezisku 🙈 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí