Poradna duly
Jana Čurdová
@Cekk jsem 12+4 takže 13tyden…@Luminance zítra pouze poradna v genetu a uvidíme co dál, odběr placenty se mi zdá docela víc rizikový, takže asi spíš budu chtít odběr plodové vody a na ten prý se může až v 16tydnu což znamená tři týdny čekání. A to jsme to příští týden chtěli říct rodině, že čekáme miminko a teď nějak vůbec nevím. Přítelova maminka má narozeniny, tak jsme ji to chtěli dát jako dárek a teď jsem z toho spíš špatná že absolutně nevím zda něco říkat. ![]()
@rosen163 všechno bude v pořádku 😊 říká se ze i když některé výsledky dopadnou špatně tak to neznamená ze je miminko hned postižené 😊 určitě je zdravé jako řípa 😊 každopádně držím palce ![]()
@rosen163 píše:Taky jdu na plodovku a těším se že budeme mít jistotu..takhle bych se nervovala celé těhotenství. Určitě na ni bez. Není to nic hrozného.
@Amy93 já vlastně ani sama nevím, co jsem vyčetla na netu, tak by to mohlo znamenat postižené miminko- píšou vyšší riziko postižení dítěte genetickým syndromem. Ale říkala, že je pravděpodobnost, že bude vše v pořádku ale ta plodovka že je nutná pro jistotu pak se dá říct jestli to vše bude v pořádku.
@rosen163 píše:
@Cekk jsem 12+4 takže 13tyden…@Luminance zítra pouze poradna v genetu a uvidíme co dál, odběr placenty se mi zdá docela víc rizikový, takže asi spíš budu chtít odběr plodové vody a na ten prý se může až v 16tydnu což znamená tři týdny čekání. A to jsme to příští týden chtěli říct rodině, že čekáme miminko a teď nějak vůbec nevím. Přítelova maminka má narozeniny, tak jsme ji to chtěli dát jako dárek a teď jsem z toho spíš špatná že absolutně nevím zda něco říkat.
Já jdu na plodovku až 17+3 je to prý víc bezpečnější. Taky to ještě nikomu moc neříkáme. Rodina to teda ví. Ale jestli to chcete jako dárek počkala bych po výsledcích. Ty předběžné jsou do dvou dnů a podrobné do 14 ti dní.
Tak holky zatím včera jsme byli v genetickém centru, kde mě trochu uklidnili, že výsledky nejsou, až tak katastrofální ale samozřejmě, protože jsou hraniční bylo mi doporučeno další vyšetření. Doktorka sama mi řekla, že odběr z placenty mi nedoporučuje kvůli větší rizikovosti s tím, že prostě pro nás bude lepší plodová voda, která je méně riziková. Jinak teda termín na plodovou vodu máme 8.12. ale rodině jsem asi rozhodnutá to říct normálně, jak bylo v plánu tedy příští týden v sobotu na oslavě narozenin. Koukala jsem na internet co vše se dá zjistit z té plodové vody a překvapilo mě, že určí i pohlaví. No hlavně doufám, že bude vše v pořádku a nimi bude zdravé. I když partner mě docela překvapil, reakci jako, že miminko by si chtěl nechat za každou cenu i kdyby nebylo 100% zdravé. S tím já se vnitřně peru, neboť já asi sem sobecká nebo nevím jak to jinak říct, ale já jsem v sobě přesvědčení, že nemocné miminko si nechat určitě nechci v žádném případě. Už právě proto, aby tím netrpěla celá rodina, protože co si budeme povídat, rodině to udělá čáru přes rozpočet a znění to úplně vše, a neumím si představit se případně doživotně uvázat k miminku které nikdy nebude zdravé. A co kdyby se stalo něco s náma co potom, kdo by se o toho človíčka staral. Holky jaký názor na to máte vy?
@rosen163 A nemluvili jste v Genetu o Prenescanu? Je to neinvazivní metoda, oproti plodovce. Nedalo by se to zjistit/vyloučit z toho??
Ja si ho v prvním těhotenství taky nechala nabrat. Stoji sice 12500Kč (pohlaví z toho urci take), ale jedna se jen o jednu ampulku tvé krve.
Jinak ja na tohle mam stejny nazor jako ty. Muj manžel take. My bychom si nemocné miminko nenechali. A myslim, ze to neni sobectví.
@rosen163 my jsme se o tom taky bavily s přítelem a my jsme se rozhodly, ze kdyby náhodou něco tak bychom si miminko nenechaly. Nechceme ničit život ani sobě ale ani miminku, které by vlastně nikdy neprozilo normální život. Samozřejmě by jsme z toho byly asi zdevastovaní protože jsme se snažily rok a půl a doktoři mi řekli, ze to nejspíš prirozene nepůjde a nakonec to vyšlo. Ale myslím si, ze i to miminko má nárok prožít kvalitní život a ldyz by ho kvuli nemoci nemohlo mít, tak bych mu to nemohla udělat, presto ho přivést na svět.
@Martina2621 já myslím, že mišulinka tu psala, že místo plodovky měla nějaké testy z krve, které vyšly negativní a nakonec se jim narodilo nemocné miminko a proto teď jde na tu plodovku.. osobně bych v případě špatných výsledků na vvv taky na tu plodovku šla.. riziko tam sice je, ale obecně riziko potratu máš celé těhotenství několik procent.. takže jedno procento sem, druhé tam.. aspoň má člověk jistotu, že se pak nestane tragédie
@Martina2621 ano i tahle metoda se zvažovala ale bylo nám řečeno, že se z toho nezjistí, tak dobře všechny nemoci jako z té vody. @Amy93 no já doufám, že tohle nebude náš případ. I přesto, že partner teď je přesvědčený nechat si miminko za každou cenu doufám, že případě nutnosti by se mi to podařilo vysvětlit, aby pochopil, že to není dobrý nápad.
@Katcza píše:
@Martina2621 já myslím, že mišulinka tu psala, že místo plodovky měla nějaké testy z krve, které vyšly negativní a nakonec se jim narodilo nemocné miminko a proto teď jde na tu plodovku.. osobně bych v případě špatných výsledků na vvv taky na tu plodovku šla.. riziko tam sice je, ale obecně riziko potratu máš celé těhotenství několik procent.. takže jedno procento sem, druhé tam.. aspoň má člověk jistotu, že se pak nestane tragédie
Ano přesně tak. Rozhodně krevní testy nedoporučuji z vkastni špatně zkušenosti. Sice ani ta plodovka není na 100% ale pořád tam je nějakých 99,8 % nebo tak..testy z krve jsou 98 % a my se zrovna vlezly do těch 2% A OPRAVDU NIKOMU NEPREJU ZAŽIT TO CO JSME ZAŽILI MY.
@rosen163 píše:
@Martina2621 ano i tahle metoda se zvažovala ale bylo nám řečeno, že se z toho nezjistí, tak dobře všechny nemoci jako z té vody. @Amy93 no já doufám, že tohle nebude náš případ. I přesto, že partner teď je přesvědčený nechat si miminko za každou cenu doufám, že případě nutnosti by se mi to podařilo vysvětlit, aby pochopil, že to není dobrý nápad.
Rozhodli jste se spravně. Nás čeká plodovka 30.11. a ano pohlaví urči správně. My bychom si miminko nechali kdyby měl " jen " Downa…ty děti jsou šťastné a můžou žít plnohodnotný život… Pokud by se zjistila další nějaká forma nebo nemoc která je neslučitelná se životem nebo těžká vada..rozhodně bychom se o takové dítě také nemohli postarat.
@rosen163 píše:
Tak holky zatím včera jsme byli v genetickém centru, kde mě trochu uklidnili, že výsledky nejsou, až tak katastrofální ale samozřejmě, protože jsou hraniční bylo mi doporučeno další vyšetření. Doktorka sama mi řekla, že odběr z placenty mi nedoporučuje kvůli větší rizikovosti s tím, že prostě pro nás bude lepší plodová voda, která je méně riziková. Jinak teda termín na plodovou vodu máme 8.12. ale rodině jsem asi rozhodnutá to říct normálně, jak bylo v plánu tedy příští týden v sobotu na oslavě narozenin. Koukala jsem na internet co vše se dá zjistit z té plodové vody a překvapilo mě, že určí i pohlaví. No hlavně doufám, že bude vše v pořádku a nimi bude zdravé. I když partner mě docela překvapil, reakci jako, že miminko by si chtěl nechat za každou cenu i kdyby nebylo 100% zdravé. S tím já se vnitřně peru, neboť já asi sem sobecká nebo nevím jak to jinak říct, ale já jsem v sobě přesvědčení, že nemocné miminko si nechat určitě nechci v žádném případě. Už právě proto, aby tím netrpěla celá rodina, protože co si budeme povídat, rodině to udělá čáru přes rozpočet a znění to úplně vše, a neumím si představit se případně doživotně uvázat k miminku které nikdy nebude zdravé. A co kdyby se stalo něco s náma co potom, kdo by se o toho človíčka staral. Holky jaký názor na to máte vy?
Taky zastávám tvůj názor. Měla jsem velmi nemocného bratra. A vím že bych si určitě nemocné dítě nenechala.
Holky, už delší dobu jsem nad tím uvažovala. Založila jsem soukromou skupinu Miminka květen 2023.
Já tady nechci moc psát, protože mi vadí, že si to může přečíst kde kdo a už tu řešíme vcelku intimní věci.
Budu ráda když se přidáte ![]()