Poradna duly
Jana Čurdová
@stephora a jak jste dopadli na te genetice? bude se neco dit ted?
@Schara
ja dostavam kopance tak, jak se to madam hodi
Nekdy i den nebo dva chrape, pak me atakuje celej den, ze rikam - padej spat
Pravidelny budou az kdyz to mimco nebude mit v brisku tolik prostoru. Ja jdu k Dr. v patek… Jsem zvedava, co mi Dr. rekne.
Dneska budu zehlit - v sede. nemuzu uz lezet, boli me za krkem, z toho mne boli hlava, boli me kycle a trisla, jak kdybych byla uz v 35.tt
Potrebuju trochu pohybu, nebo za chvili nedojdu ani na zachod.
Mam Emicku na Skypu uz 2 hodiny, tak je to skoro jako kdyz je tu se mnou. Moje babicka, kdyz zjistila, ze Rick pro Emcu zitra jede, hned zacala hnusne protestovat a nutit Emu, aby tam chtela zustat, tak me hned rozcilila
Je hrozna, nedokaze pochopit to, ze ja jsem mama - to same delala moji mame, pak nas proti sobe takhle postvavala, aby ona byla ta nejlepsi
Ja teda s mamkou nemam nijak extra vztah, ale… Babicka je fakt hroznej sobec na tohle. Deda ji vzdycky uzemni, diky Bohu za nej
Tak ji rekl, ze tu jsem sama a ze je jasny, ze se mi stejska vic, nez kdyz litam po vsech certech a mam plno prace ![]()
@Schara genetika nám nijak věci neosvětlila - nemáme žádné poměry rizik, máme jen informaci, že riziko potratu při amnio v podolí a riziko postižení downem je u nás asi srovnatelné…a to je 0,3%, tedy 1 matka z 300… v pátek bych mela amnio podstoupit dopoledne, ale jestě 100% nevím, zda na to pujdu…
přišlo mi, že nás dost tlačili, abychom na amnio šli…nevím, ty pocity z toho byly vesměs nijaké, spíš jsem byla naštvaná, že jsem očekávala víc informací… ![]()
@Barčí1411 aspoň máš babičku na hlídání
moje mamka sice roli babičky ráda zastane, ale sama chodí a ještě bude chodit do práce a navíc je 250km daleko - takže nereálné
, druhá babička ještě ani neví, že bude babička - a oba jsme se s přítelem shodli, že ani nechceme, aby nám nějak extra děti hlídala, protože jako matka taky stála za h… a navíc, asi před dvěma lety řekla mému příteli, že se „mu o žádný parchanty starat nebude, ať s tím nepočítá“ - to je labůžo matka, co? Asi taky proto to svým rodičům přítel ještě neoznámil… Já se s nimi nestýkám vůbec, vidíme se na 5 minut 3× do roka u auta… ![]()
@stephora tak moje babicka bydli skoro 200km daleko, takze je to to same… Jako matka taky stala za prd, jako babicka to bylo dobry, ale je desne sobecka a arogantni a zla - v jistych vecech… Mysli si, ze moje matka, ja a moje sestrenka a jeji mama a… vsechny stojime za prd, ze ona vsechno vi, vsechno ma, od vseho ma klice a pri tom nam neskutecne stezuje nase vychovy deti… Tak ja jsem proti, aby Emicka u ni travila dobu delsi nez nezbytne nutnou. kdyz je s mym tatou nebo mamou, tak je to v pohode. Jine prarodice nema - ze strany bio otce nezajem a Rickovi rodice jsou prilis daleko. Takze sice babicka hlidaci, ale tak trochu sobecky hlidaci, toz k nicemu
Ja to teda nepotrebuju, kdybych vedela, ze budu z nem. doma tak rychle, tak Emicka zustala doma, Rick by si vzal na tech par dni volno. Ale strasili nas s tydnama… Ani k nasim moc nejezdime. To uz musi bejt, ale nezdrzime se dyl jak 24-48 hodin. Neda se tam bejt, i Rick uz je potom nastvanej…
Ted mi babicka rikala, ze ten muj panar v pupku mi dela akorat problemy, tak jsem na ni vyjela, aby se s tema slovama mirnila. Tak pry ze to nemyslela zle, tak jsem ji rekla, ze ona zrovna…byla jsem fakt vytocena
S Emickou kdyz tam jsme, tak jeste ani nevlezeme dovnitr a ona uz nas upozornuje na to, ze Emicka ma spatne obleceni, proc ma tohle na ven, kdyz je to pekny a bla bla bla…Pak ji pred nama zacne prevlikat a schazovat nas, tak jsem k neudrzeni
Toz si dokazu predstavit i vas vztah k pritelovym rodicum… Takovy rodice a prarodice jsou proste k nicemu… ![]()
@Barčí1411 to je taky pěkný teda! ale je dobře si nenechat s*át na hlavu a že se ozveš! ona musí vědět, kde je její místo! já jsem zpočátku kdysi snažila s jeho matkoui sblížit, ale když jsem pak slyšela, co mu o mě vykládá do telefonu, skončila u mě a zvolila jsem ignoraci, protože kdybych jí cokoliv řekla, vybije si to na příteli a udělá mu ze života peklo (vyzkoušeno) -. takže ignorace je nejlepší recept, i když to znamená, že nebude babička - než takovouhle babičku, to radši žádnou… Ona je tady sobecká a tutově by nám to dítě schválně rozmazlovala, nebo by mu dávala to, co my bychom zakázali, jen aby udělala to opačné, než chceme a naštvaka nás…jenže trpelo by to vnoučátko a proto ignorace po porodu asi bude pokračovat, mě oni k životu neschází. S našima jsme všichni zadobře, i přítel si s nimi rozumí, aspoň něco…
@stephora no tak misto aby cloveka nejak podporili a dali informace, tak tohle
moje znama na plodovce byla pred pulrokem asi zhruba, ted by mela rodit zdrave mimimnko
ale ji tusim vysly spatne krevni testy. Rikala ze nejhorsi bylo to lezeni potom, ze nic nemohla, samotny odber pry necitila skoro, coz ja, jsem srab a mma hruzu z jehel
nevim no… drzim pesticky at je vse v poradku ![]()
jo holky, koukam ze rodinu si clovek opravdu nevybira
![]()
@Schara já se toho zákroku ani nebojím - podle mě probděná noc s bolestí zubu je mnohem horší než 3min odběr, i když píchání do břicha nebude nic moc…
spíš mi vadí, že člověk nic neví a že hrozí potrat. Já už mám naplánováné, že budu bezpodmínečně ležet min 5 dní a ne 3, a opravdu celých 14 dní nezvednu ani kočku - prostě dodržím ten řežim, co doktoři stanovují - abych věděla, že jsem udělala maximum pro to, aby mimi bylo po zákroku OK.
@stephora no te zname to pichali nekde nad pipkou, ale tezko rict, jestli nezalezi na poloze miminka ci placenty a tak. heled urco to dopadne dobre
v mem okoli je hodne maminek, ktere na amnio byly, nektere ted v posledni dobe a nektere treba pred 10 lety a vsechny maji zdrave deticky
takze to bude OK ![]()
mam dojem, ze ty predbezne vysledky mely za dva dny a pak za tri tydny finalni
ale za ty dva dny volali, ze to bude OK ![]()
@stephora jsem Ti psala takovej komentar dlouhej a ono se mi to smazalo
No nic, proste tyhle babicky stoji za dve veci ![]()
@stephora odpocivat taky a nic nedelat! Hlavne at je prdelka v poradku!!! ![]()
Ja mam pul dne Emcu na drate, tak jsem porad nic neudelala
Mam hlad, takze si pujdu udelat alespon neco k obedu… Teda - objednala jsem Emca darek k narozkam
Pristi tyden ma narozky i muj tatka, tak se mu ted snazim vybrat nejaky fesacky tricko na netu a dostane od nas nejspis celodenni jizdu v nejaky kare a Emicka mu zase upece muffiny ![]()
@Barčí1411 budu budu budu v klidu! celej víkend se nezvednu z postele a chlap mě bude obskakovat - bude muset ![]()
@Barčí1411, @Schara - moje gyndařka předvedla zatím největší výkon ze všech těch, se kterejma jsem se o amnio byla poradit. Citlivě, slušně, beze spěchu vše vysvětlila, řekla svůj názor, vyvrátila obavy…asi jen díky ní tam v pátek pujdu! fakt jsem šťastná, že mám takovouhle doktorku!
@Barčí1411 ty dárečky jsou supr, všechny výbornej nápad
Taťka bude nadšenej…mlj přítel bud mít brzo taky narozky, dáš mi nějakej tip na dobrej web s fešáckejma trikama? ![]()
Ahoj, znovu se omlouvám, že jsem tu vytvořila nechtěně obrovský spam! Dan mi dnes přinesl notebook, tak jsem to chtěla smazat, ale už to nešlo.
Příští týden v pondělí bych měla být puštěná domů, konečně! bohužel s podmínkou maximálního klidu na lůžku. By mě zajímalo, jak budu chodit na záchod, do kuchyně či otevírat návštěvám
alespoň ten výtah v baráku mi něco usnadní-nemusím chodit do schodů
švagr říkal, že by mi měla nemocnice poskytnout domů vozík, když mě chtějí pustit s takovouhle podmínkou ![]()
Dan jede příští týden s bráchou a jeho rodinou do Maroka a bere i malou, tak jsem na něj zvědavá
prý tam jede na za účelem toho, abych měla klid
to známe, jede tam proto, aby mohl hrát golf a kvůli tomu s ním jede i jeho brácha
Charlottku hodí švagrové na hlídání a má klid
mám manžela vyčůránka! Charlottka asi bude po něm, protože už teď si dělá nároky a má stejné móresy, jako její tatínek ![]()
Dnes jsem měla velmi pestrý program-sleeping all day
tak teď si asi půjdu pustit nějaký film a počkám, až mi Daník přinese něco k papání
![]()
@stephora
… Ja nejsem milovnik tricek za tisice, takze si jedu e-bay, Aukro a Outlety. Tatik si potrpi teda na znacky, mam odzkousene to, ze kdyz objednam Pepe nebo Mustang, tak mu to vzdy sedi - a nemusim za to davat 2000,–
Jinak treba muj muz si hodne kupuje tricka v Gate, maji kvalitni, prijemnej matros a docela i levny ![]()
Emca dostane tablet
Pro deticky, s vyukou anglictiny a uci se pismenka v AJ - v CJ uz jich spoustu pozna… Nasla jsem prave na Aukro strasne levne (149 kacek)
Jeste to ma jiny funkce, libilo se mi to - je to maly, takze treba az pojedou s Rickem nekam na vylet, tak do vlaku fajn zabava. Dostala predloni notasek - uplne obycejnej asi za 200
A uci se pismenka, ktery ji ted berou a fakt si s tim hraje a vydrzi u toho drepet a hledat ty pismenka, co ji to ukazuje
Ted uz prudi, abychom i psaly, tak musime psat EMA, MAMA, TATA, BABI, DEDA a potom i jmena babicek a dedecku a moje a tatovo
Jeste dostane boticky - balerinky od babicky a dedy z manzelovi strany…mame balik k procleni v Praze, manzel musi v patek vyzvednout…taky mi poslali boticky
No a jeste dostane nejakou hracku a v Ikee maji zlevnenou tabuli velkou - klasika na kridy + role papiru. To ji staci
No a knizku nejakou, mam slevy do NeoLuxoru, takze asi nejakej Atlas zviratek nebo morsky svet…je uchylna na tohle jako byl kdysi muj bracha..Musime proste porad prohlizet knizky se zviraty, dinosema, kytkama, rybama atd.
… si rikam, ze snad bude alespon vzdelana, kdyz je tak akcni ![]()
Helegyndarku Ti zavidim…Ja mela takovyho gyndare v Plzni, ale tim, ze jsme se odstahvoali jsem si musela najit novyho/novou tady… A je to desna…
@Barčí1411 to jsou krásný dárečky
to bude úspěch, a Emča je teda moc zvídavý dítě, je fakt mít takovou rozumbradu, co má zájem, a nesedí jen u bedny…
já měla dobrou gyndařku i v Plzni (žila jsem tam 12 let), potom co jsme se odstěhovali do Prahy, tak jsem kápla na tuhle a měla jsem štěstí… Jenže asi neberou teď nový pacošky, kdyžtak mrkni na www.gynekologie-praha.cz