Poradna duly
Jana Čurdová
@Dajuse Díky za zkušenost, nakonec jsme se s doktorem dohodli na kompromisu a kontrolu udělá po 10 dnech. Právě, doktor řekne „dítě neodpovídá“ a pak „nestresujte se tím“. ![]()
No včera večer ale mělo mimčo v břiše nejspíš lekci aerobiku, tak snad nijak netrádá ![]()
@Bennca Ona to není tak úplně váha, ale její odhad vypočtený podle obvodu hlavičky, bříška a délky stehenní kosti. Takže třeba hubené dlouhonohé dítě bude mít odhad váhy trochu nadsazený.
@jezz1e copak doktoři… žádný ti neřekne,, asi jsem ho blbě změřil, zkusím to znovu ''.
Kdo se pak nemá stresovat
.Mě zase říkali, že je dost veliký. Si nevybereš.
Hlavně, že má vše na svém místě ![]()
@jezz1e ja byla na kontrole 32+0, 1650 g a řekla mi ze je malé a ze budeme sledovat… říkala mi, ze kontrola po tydnu nemá význam, tak jdu teď ve čtvrtek po 14 dnech. Cpu se jak mužu a doufám, ze roste…
@Elleník Tak to jsme na tom stejně. Držím palce, ať je tam ve čtvrtek vidět posun.
Akorát se bojím, že při tomhle režimu já přiberu dalších deset kilo a mimčo zůstane dál prcek, protože v mém případě má rozhodně odkud brát už teď ![]()
Ja jdu holky po 3tydnech na premereni broucka, tak snad se dockam take pozitivni zpravy o rustu a pribirani na jeho vaze. Radeji pro klid si ale vse chystam at mam hotovo jak doma tak na zahrade. Vyresenou pripadne peci o starsi dve a jsem klidna, kdyby byl problem. Budu 33+6 pri kontrole coz uz je super, ikdyz vydrzet dalsi 2tydny by bylo naprosto uzasne abych mohla rodit v male porodnici kde to znam.
Ahojte, tak co, holky? Jak se máte? Co nového… Mě čeká teď poslední týden v práci, tak už se těším, až konečně začnu všechno pořádně chystat. Teď se mi vůbec nic nechce po práci, jsem úplně vyšťavená a jsem ráda, že jsem… Jinak já jsem byla v pátek na kontrole a měla jsem vyšší tlak - 135/86 tak mi pan doktor udělal tytyty, ať už nepribiram, ale doma jsem se pak měřila 3× a měla jsem 110/70.. Jako je pravda, že jsem nezačínala s ideální váhou, ale taky jsem nebyla vyloženě obézní a váhu jsem si hlídala celý těhotenství (33+3 mám +6 kg)… Jak to máte s tlakem vy?
@Kika1990 tlak mam nizky i mimo tehu takze v tomto neporadim, vahu mam 33+4 +8kg. Zatim nejmin v porovnani s predchozima, kdy jsem i tak mela kg velmi rychle pryc i bez snahy
@Kika1990 Já mívám normálně tlak spíš nižší (okolo 110/70), před dvěma týdny (cca 31tt) mi náhle vyletěl na 150/105, ale za pár hodin se to srovnalo, teď se drží okolo 125/85 a doktor to tedy neřeší. Jinak mám +12 kg a to už vůbec nekomentuje, i když jsem taky začínala s mírnou nadváhou. + 6 kg je podle tabulky v průkazce průměrný přírůstek někdy ve 25 týdnu, takže moc nerozumím, co si tvůj doktor představuje…
Jinak já dnes byla na kontrole (33 +4), mimčo je sice pořád o 11 dní menší, ale minule bylo -14, takže vlastně pozitivní posun (hlavně. že vůbec roste). A dnes v noci se otočilo hlavičku dolů, snad už tak zůstane ![]()
@jezz1e Taky jsem si pak říkala, jestli mě zbytečně neplaší… Děkuju za uklidnění, taky mám spíš nižší - normální tlak, tak nevím o co mu jde!
Tak to je super, že se otočilo, naše malá je taky hlavičkou dolů a cítí to teda hlavně můj žaludek a pravý bok
![]()
Tak už jsem od včerejška oficiálně na mateřský
sice jsem byla ještě včera v práci, ale dnes už doma veget
a včera mě i doktorka převelela na příští týden na kontroly do porodnice, tak jdu příští týden na první nemocniční kontrolu, prcek je stále v nějaký příčný poloze, tak prej kdyby začaly kontrakce, tak mám ihned vyrazit, tak doufám, že si ještě chvílil počká. Jinak teda jsem se už těšila na doma, protože v práci už sedět celý den nic příjemnýho. Jinak u mě jak řešíte ty váhy tak na 30.TT měl 1750g tak asi normálka bych řekla. Tak užívejte poslední týdny. ![]()
No ja mam tlak i mimo tehotenstvi nizsi, ted jsem teda mela asi 125/80 ale jinak kolem tech 113/70,nahore mam asi 10kg, ale nejak to uz neresim, pro me je ted hlavni kdyz me nic neboli, neni mi spatne a nemota se mi hlava.
@M1983 to je pekna vaha u tebe, to.jsem mela +- u holek, klucik mel prave o necelych 14dni starsi (32tt) stezi 1530g
@stiskoch @jezz1e ahoj, k té váze mimca - 32tt měl 1650g, tak teď premereni po 14 dnech a přibral na 2100g. Minule jsem měla angínu a atb, takže bych to pricetla oslabení sebe, že se prostě tělo snažilo hlavně vydat energii pro léčbu zdroje. Všude píší, že teď mimca už pribiraji cca 200-250gtydne a tomu to premereni odpovídalo. Pokud to tak půjde dál, porodim prostě normální 3 kg mimčo, což mi přijde úplně v pořádku, někdy si říkám, že nechápu co ti doktoři chtějí. Můj má hlavičku akorát, bříško menší o týden a nohy o dva týdny delší (zřejmě po otci, ten má 2m).Je to třetí a obě předchozí jsem prenasela, takže i teď počítám, že dostane šanci se dopect a vyrůst nez vyleze. Hýbe se pořádně, už je stabilně hlavou dolů a já jsem slonice, takže si troufám říct, že vše ok
Nahoře mám 9,5 kg, ale začínala jsem na 83 a nikdo ani necekl, že je problém. Takže se fakt snažte si to nebrat ![]()
@Vrabuska po trech tydnech na kontrole 33+6 namereno 1903g, takze stale drobny a prirustek na spodni hranici. Prutoky ok, tak to vypada jen na drobne ditko. Predchozi dve jsem rodila 38+1 s 3,3kg coz by pri tomto vychszelo tentokrat na cca 2,5kg, ale oni byli obe v norme pri mereni. Jinak nahore mam 9kg, hlavou dolu snad je stale take, hodne se tan vrti, nekdy zada vlevo, jindy vpravo, ted cca 14dni mrl hlavicku hezky nizko a po vcerejsim radeni je ceky nejak v klubicju ze poradne ani nepoznam jak tam lezi
@stiskoch tak je důležité, že pribira
Holt bude drobnější, ale zas ho můžeš dokrmit až vyleze. Můj teď 12 lety měl 3, 74kg, ve 2,5 měsících se vyzral na 7,5kg a doktorka mě zdupala jak psa, že ho dokrmuji sunarem, když přece kojím. Vtip byl, že se tak vykrmil jenom z mého mléka a měla jsem dost problém si to uhajit, nechtěla mi věřit. A dnes to je drobek s 50ti kg na 150 cm. Takže důležité je, ať jsou zdraví ![]()