TP Listopad 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1692
16.9.19 20:24

@Dajuse Díky za zkušenost, nakonec jsme se s doktorem dohodli na kompromisu a kontrolu udělá po 10 dnech. Právě, doktor řekne „dítě neodpovídá“ a pak „nestresujte se tím“. :roll:
No včera večer ale mělo mimčo v břiše nejspíš lekci aerobiku, tak snad nijak netrádá :)

@Bennca Ona to není tak úplně váha, ale její odhad vypočtený podle obvodu hlavičky, bříška a délky stehenní kosti. Takže třeba hubené dlouhonohé dítě bude mít odhad váhy trochu nadsazený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
16.9.19 21:47

@jezz1e copak doktoři… žádný ti neřekne,, asi jsem ho blbě změřil, zkusím to znovu ''.
Kdo se pak nemá stresovat :pocitac:.Mě zase říkali, že je dost veliký. Si nevybereš. :lol: Hlavně, že má vše na svém místě :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3042
17.9.19 06:03

@jezz1e ja byla na kontrole 32+0, 1650 g a řekla mi ze je malé a ze budeme sledovat… říkala mi, ze kontrola po tydnu nemá význam, tak jdu teď ve čtvrtek po 14 dnech. Cpu se jak mužu a doufám, ze roste…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
17.9.19 18:51

@Elleník Tak to jsme na tom stejně. Držím palce, ať je tam ve čtvrtek vidět posun.
Akorát se bojím, že při tomhle režimu já přiberu dalších deset kilo a mimčo zůstane dál prcek, protože v mém případě má rozhodně odkud brát už teď :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
17.9.19 20:23

Ja jdu holky po 3tydnech na premereni broucka, tak snad se dockam take pozitivni zpravy o rustu a pribirani na jeho vaze. Radeji pro klid si ale vse chystam at mam hotovo jak doma tak na zahrade. Vyresenou pripadne peci o starsi dve a jsem klidna, kdyby byl problem. Budu 33+6 pri kontrole coz uz je super, ikdyz vydrzet dalsi 2tydny by bylo naprosto uzasne abych mohla rodit v male porodnici kde to znam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
23.9.19 14:25

Ahojte, tak co, holky? Jak se máte? Co nového… Mě čeká teď poslední týden v práci, tak už se těším, až konečně začnu všechno pořádně chystat. Teď se mi vůbec nic nechce po práci, jsem úplně vyšťavená a jsem ráda, že jsem… Jinak já jsem byla v pátek na kontrole a měla jsem vyšší tlak - 135/86 tak mi pan doktor udělal tytyty, ať už nepribiram, ale doma jsem se pak měřila 3× a měla jsem 110/70.. Jako je pravda, že jsem nezačínala s ideální váhou, ale taky jsem nebyla vyloženě obézní a váhu jsem si hlídala celý těhotenství (33+3 mám +6 kg)… Jak to máte s tlakem vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
23.9.19 14:35

@Kika1990 tlak mam nizky i mimo tehu takze v tomto neporadim, vahu mam 33+4 +8kg. Zatim nejmin v porovnani s predchozima, kdy jsem i tak mela kg velmi rychle pryc i bez snahy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
23.9.19 17:13

@Kika1990 Já mívám normálně tlak spíš nižší (okolo 110/70), před dvěma týdny (cca 31tt) mi náhle vyletěl na 150/105, ale za pár hodin se to srovnalo, teď se drží okolo 125/85 a doktor to tedy neřeší. Jinak mám +12 kg a to už vůbec nekomentuje, i když jsem taky začínala s mírnou nadváhou. + 6 kg je podle tabulky v průkazce průměrný přírůstek někdy ve 25 týdnu, takže moc nerozumím, co si tvůj doktor představuje…

Jinak já dnes byla na kontrole (33 +4), mimčo je sice pořád o 11 dní menší, ale minule bylo -14, takže vlastně pozitivní posun (hlavně. že vůbec roste). A dnes v noci se otočilo hlavičku dolů, snad už tak zůstane :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
23.9.19 17:27

@jezz1e Taky jsem si pak říkala, jestli mě zbytečně neplaší… Děkuju za uklidnění, taky mám spíš nižší - normální tlak, tak nevím o co mu jde! :zed: :zed: Tak to je super, že se otočilo, naše malá je taky hlavičkou dolů a cítí to teda hlavně můj žaludek a pravý bok :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
24.9.19 11:36

Tak už jsem od včerejška oficiálně na mateřský :-) sice jsem byla ještě včera v práci, ale dnes už doma veget :-) a včera mě i doktorka převelela na příští týden na kontroly do porodnice, tak jdu příští týden na první nemocniční kontrolu, prcek je stále v nějaký příčný poloze, tak prej kdyby začaly kontrakce, tak mám ihned vyrazit, tak doufám, že si ještě chvílil počká. Jinak teda jsem se už těšila na doma, protože v práci už sedět celý den nic příjemnýho. Jinak u mě jak řešíte ty váhy tak na 30.TT měl 1750g tak asi normálka bych řekla. Tak užívejte poslední týdny. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
24.9.19 13:20

No ja mam tlak i mimo tehotenstvi nizsi, ted jsem teda mela asi 125/80 ale jinak kolem tech 113/70,nahore mam asi 10kg, ale nejak to uz neresim, pro me je ted hlavni kdyz me nic neboli, neni mi spatne a nemota se mi hlava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
24.9.19 17:45

@M1983 to je pekna vaha u tebe, to.jsem mela +- u holek, klucik mel prave o necelych 14dni starsi (32tt) stezi 1530g

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1016
28.9.19 22:26

@stiskoch @jezz1e ahoj, k té váze mimca - 32tt měl 1650g, tak teď premereni po 14 dnech a přibral na 2100g. Minule jsem měla angínu a atb, takže bych to pricetla oslabení sebe, že se prostě tělo snažilo hlavně vydat energii pro léčbu zdroje. Všude píší, že teď mimca už pribiraji cca 200-250gtydne a tomu to premereni odpovídalo. Pokud to tak půjde dál, porodim prostě normální 3 kg mimčo, což mi přijde úplně v pořádku, někdy si říkám, že nechápu co ti doktoři chtějí. Můj má hlavičku akorát, bříško menší o týden a nohy o dva týdny delší (zřejmě po otci, ten má 2m).Je to třetí a obě předchozí jsem prenasela, takže i teď počítám, že dostane šanci se dopect a vyrůst nez vyleze. Hýbe se pořádně, už je stabilně hlavou dolů a já jsem slonice, takže si troufám říct, že vše ok :mrgreen: Nahoře mám 9,5 kg, ale začínala jsem na 83 a nikdo ani necekl, že je problém. Takže se fakt snažte si to nebrat :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
29.9.19 07:19

@Vrabuska po trech tydnech na kontrole 33+6 namereno 1903g, takze stale drobny a prirustek na spodni hranici. Prutoky ok, tak to vypada jen na drobne ditko. Predchozi dve jsem rodila 38+1 s 3,3kg coz by pri tomto vychszelo tentokrat na cca 2,5kg, ale oni byli obe v norme pri mereni. Jinak nahore mam 9kg, hlavou dolu snad je stale take, hodne se tan vrti, nekdy zada vlevo, jindy vpravo, ted cca 14dni mrl hlavicku hezky nizko a po vcerejsim radeni je ceky nejak v klubicju ze poradne ani nepoznam jak tam lezi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1016
1.10.19 12:01

@stiskoch tak je důležité, že pribira ;) Holt bude drobnější, ale zas ho můžeš dokrmit až vyleze. Můj teď 12 lety měl 3, 74kg, ve 2,5 měsících se vyzral na 7,5kg a doktorka mě zdupala jak psa, že ho dokrmuji sunarem, když přece kojím. Vtip byl, že se tak vykrmil jenom z mého mléka a měla jsem dost problém si to uhajit, nechtěla mi věřit. A dnes to je drobek s 50ti kg na 150 cm. Takže důležité je, ať jsou zdraví :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí