Poradna duly
Jana Čurdová
@Bennca Ahoj, taky te mezi nami vitam
ja teda cekam uz treti, ale taky neplanovane
a nejmladsi uz taky nejsem, 35 let.
Tak jsem si myslela, ze mi vcera doktorka udela 3 screening a mam ho naplanovany az na zacatek října. Miminko je otocene hlavickou dolu, to jsem vypozorovala jak mi ukazovala pohlavi, ze jezdi sondou nad pupikem, tak snad se uz nepretoci. No ale s tim pohlavim, samozrejme nožky u sebe, jak jinak
pry snad ta holcicka co rikala uz minule, ale porad si rikam co kdyby…
Ahoj holky, tak jsem dnes byla po 5 týdnech na utz kontrole (32+0) a mimčo je o dva týdny menší
Před těmi 5 týdny bylo menší o dva dny. Podle doktora je pořád „v normě“, akorát holt líže dolní hranici u všech parametrů ( váha 1580 g). Průtoky jsou v pořádku. Objednal mě za 2 týdny s tím, že mám jíst vývary a přidávat si do džusu glukózu. Jsem z toho trochu rozpačitá, jestli by neměla kontrola být dřív. Nemáte s tím zkušenost?
@jezz1e 30+5 1530g a to tam ty gramy hledala na tri mereni
14dni kontrola je dle teto dr. v poradku pokud je ted vse stale ok, zjednodusene ze prutoky a placenta ukazuji 14dni dopredu pripadne problemy, takze uz ted by bylo neco videt pokud by behem 14dni mel nastat nejaky problem, s tim ze napred se zacne opozdovat brisko, pak. steheni kost a pak hlavicka, u mne zatim brisko o tyden az dva mensi, ostatni v norme, tak se mam domluvit se svym gyn na dalsi kontrolu. tak.mi to alespon vysvetlila, Brno Veveri, ale u mne ve skupine byla maminka ktera mela.vahu 1200g i po tydnu na kontrolr a tehotenstvi se ukoncovalo 32+2, takze nasi prcci jsou sice mensi ale porad jeste ne tak moc
@stiskoch Díky za odpověď, právě bych čekala, že dr. udělá kontrolu třeba za týden, aby bylo vidět, jestli tedy mimčo roste, když před 5 týdny odpovídalo.. No snad bude vše ok a budou to fakt jen mrňousové.
Ahoj holky, nejsou dneska nějaké erupce na slunci? To naše mrně sebou od 4 od rána mele jak o život a vůbec nespí… A některé kopance fakt bolí…
@Kika1990 Ahoj..taky dnes pozoruju, ze se hybe vice..ale, ze by to bolelo to nee.. ja pohyby citim malo..nekdy mam az strach…kdyz ho delsi dobu necitim.. 😯
@Bennca Taky jsem měla období, že jsem byla nervózní, jestli je vše ok, protože se malá nehýbala… Teď už je to naštěstí ok, teď půl hodiny spala, tak jsem měla na chvilku klid 🤣 🤣 No, není to úplně tak, že bych brečela bolestí, ale příjemný to taky není 😅
Ahoj holky
jdu se k vám podívat do skupinky
TP mám tedy 25. 10. ale s mým štěstím a se zkušenosti u prvorozeného to bude nejdřív na dusicky ![]()
@jezz1e já byla na UTZ ve 31 + 1 a maličký měl 1429 g, tak si mě pozval za tři týdny na kontrolu - přišlo mi to hrozné za dlouho, protože se mu nezdály ani průtoky prave ( mám riziko růstové retardace a preeklapsie vyšší jak 1:4, brala sem na to stacyl ), můj doktor pak po necelých 3 týdnech naměřil 2133 g a hrozné se divil proč mě chtějí v Hradci hlídat, ze je sice menší, ale v pohodě, no a za dva dny v Hradci v nemocnici nametil doktor 1939 g a zase ze prý je na spodní hranici- centil 12,9 a kontrolu za 14 dni
prý ale přibírá tabulkove, jen hold nebude mít 4 kila. Nejlepší je to jejich - hlavně se nestresujte ![]()
@Kika1990 přesně to jsem zapomněla napsat
jsou to jen odhady, když sem pak porovnávala papíry z nemocnice tak se mu dokonce nějaká část těla zmenšila o par milimetru
Samozřejmě ze to na pohodě nepřidá, ale myslím ze kdyby se něco jako fakt dělo tak to řeší okamžitě. Sem rada ze si to hlídají, jen těch 80 km do Hradce už je teď ba mě moc ![]()
@Dajuse No vidíš, já jsem i nabyla dojmu, že to měření docela někteří doktoři flakaji, že mimčo přeměří jenom, aby se neřeklo, např. můj odhad 1800 g je všeříkající…
To věřím, já mám termín o 2 týdny později než ty a pro mě je to taky už pěkně náročné a to ještě chodím do práce…
A jak se to vlastne vazi? 🤔 ja porad nechapu..jak ho zvazi? Delam si taky starosti..ze je malinky..protoze kamarady je mely ve 31tt kolem 1700g a ja 30+2 jen 1410g
Ale rikam si, ze kdyby byl nejaky problem..tak me snad mudr posle na nejake vysetreni.. a ona mi rekla, ze je vse ok a mam prijit za 3 tydny..