TP Listopad 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1692
1.9.19 12:20

Ahoj holky, s dovolením se k vám přidám. Termín mám 7.11. a plánuji rodit v Podolí. Nepotkám se tam s někým? :-)
Jinak pomalu dávám dohromady výbavičku, většinu jsem naštěstí dostala od sestry nebo mám domluvené u kamarádek. U zbytku jsem děsně nerozhodná (chůvička, monitor..), doufám, že to nakonec nebudu objednávat z porodnice :-D Mamka začíná být trochu nervózní, narodila jsem se jí ve 34tt, takže by už ráda viděla ty věci pěkně po kupě, aby pak to zařizování nezbylo na ní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
3.9.19 14:49

@jezz1e Chůvička a monitor jsou naštěstí věci, které jdou v klidu koupit i po porodu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
3.9.19 15:30

Ahojte holky, nějak nám to tady utichlo 😅 Jak se máte? Už máte vše nachystané? A taky jste tak rady, že se konečně ochladilo? Jinak já jsem dnes 30+3, v pondělí jdu na poslední UTZ a dneska jsem byla na kontrole, tak mi řekl, že mám kratší čípek - 27 mm, což je pořád v normě, ale napsal CS1.. Máte s tím někdo zkušenost?

Jo a já stále nemám nic kromě toho kočáru 😅 😅 😅 Jsem fakt hrozná!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
3.9.19 15:39

To je proto, že se tak pekelně soustředíme na přípravy :lol:
Já už peru oblečení, ale ještě musí přijít skříně a potřebuju žehličku. Pac nežehlím krom pár košil nic a žehličku mám ještě z dob kdy měl Žižka obě oči. A chybí nám postýlka, matrace, povlečení a fusaky do kočáru.
My jdeme na utz v pátek 13.,takže doufám v samé dobré zprávy. Mám ráda tohle datum :)
Už se to blíží a i když máme ještě 9 týdnů, tak už,, lehce" plašim :zed: :lol:
@Kika1990 kočár je základ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
3.9.19 19:31

No letí to šílene. Konečně je chladno. My jsme právě ve fázi stěhování. Takže minulý týden jsem uklízela na novým bytě, tento týden balím doma a v pátek plus víkend se bude ještě malovat. Cukrovka taky dopadla dobře, dostala jsem minulý týden očkování kvůli mě krevní skupině. S malou je Dr. spokojena. Má už 1kilco. Kope až se kolikrát leknu a někdy je to i nepříjemný. Mě by zajímalo jaký jste vybraly kočárky :) Jinak bych řekla, že máme už skoro vše nakoupeno, krom toho kocarku, monitoru a nějakých drobnosti. Dnes jsem 28+1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
3.9.19 19:39

Ahojky holky. Jsem dnes 30+2, když jsem byla na kontrole před 14ti dny malá měla už 1,4 kg, rosteme pěkně. Jinak co se týká připrav, pokojíček mám poskládaný, věcí pokoupeny, jen zbývá vyzehlit, cítím se super klidná takto připraveně :oops: :lol:. Jen dnes mě začalo píchat v podbřišku, je to jako jelhlicky, tak ležím s nozkami nahoře :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
8.9.19 20:35

Ahoj holky, začínám se ztesovat z toho, jak se teticky děsně těší na malý a už si plánují, jak u nás budou pořád. 8o Ta představa mě děsí i u vlastní mámi, ta si chce vzít i dovolenou. 8o Myslí si že to bez ní nezvládnu. Celých 6mesicu co jsem doma, se tu moc nikdo neukázal, takže s mužem máme takové svoje soukromičko, docela jsem si na to i zvykla a líbí se mi to. Celkově mám ráda klid a soukromí. Manžel je zlato, takže jsem si jistá že sama na malou nebudu. Zkrátka jak slušně a bez ublížení říct ať trochu brzdí? :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
9.9.19 10:04

@Tesssa Ahojky, tak to ti neporadím, jsem úplně ve stejné situaci, akorát já jsem se s tím tak nějak smířila, že to bude ty první měsíce a pak nám dají pokoj :nevim: U nás to tak prostě je, že každej se chce pomazlit s malým miminkem. Mamka si taky bere týden dovolenou, aby mohla být se mnou a malou, ale já jsem teda za to ráda, protože manžel dovolenou nedostane, tak mi aspoň pomůže mamka, je to moje první mimčo, tak aspoň někdo bude vědět co a jak 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
9.9.19 10:39

@Tesssa rekla bych jim jak to citim, ze chci byt ze zacatku doma s miminkem a manzelem sama, nez si na sebe zvykneme a dam jim vedet, pokud se neco bude dit a budu potrebovat pomoc. A az si to vse sedne, at prijedou na navstevu. Tohle by snad pochopit meli, ja to tak planuji taky, u nas do toho kolotoce budu muset jeste zapojit dve skolni deti a manzela, ktery jezdi na cely tyden pryc kvuli praci a vraci se jen o vikendu. Takze urcite v prvnich dnech doma nechci nikoho videt. A taky bude zacatek prosince, tak muzou zacit radit nejake virozy, ne kazdy se bude moct prijed podivat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
9.9.19 11:27

Ja se tak nějak smířila s porodnici že se přijedou podívat, ale že budu mít každý den někoho doma, s tím se mi moc smirit nejde. Když jsem se naposledy snažila naznačit že tak se mi to nelíbí jak si to plánují, bylo mi řečeno že to si jen myslím (to že nebudu chtít někoho k sobě),že nakonec budu ještě ráda..a co muj muž? Je doma každý den od oběda. Ten jako by nebyl, ten se nepočítá.. :cert: 8o. V sobotu se všichni uvidíme, musíme si to ujasnit, protože mě hodily do takové nervózy až mě to štve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
9.9.19 12:03

@Tesssa rekni jim, ze kdyz budes potrebovat, tak zavolas :) neumim si predstavit hned po prichodu z porodnice prijimat navstevy, jako pokud by miminko bylo spaci a klidne a ja po porodu vpohode, tak bych o tom uvazovala, ale to ted takhle dopredu nevim. Taky pocitam spise s navstevami v porodnici a doma treba az za tyden nebo podle situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
9.9.19 14:29

Prvně se musíme seznámit my 3 :srdce: A až si vše trochu sedne, pak je rada uvítám. To bude dotčených :pankac:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
10.9.19 09:57

Tak jsem tu dlouho nebyla, dočítala jsem asi 10 stránek :-) já mám tak nějak skoro vypráno, jen jsem nemohla najít asi 3 tašky co byly zavinovačky, látkový plíny a deky, tak to ještě musím přeprat. Chtěla jsem to všechno stihnout než se ochladí, tak snad ještě bude teplo. Mám za sebou 3. ultrazvuk, vše v pořádku, váha mimča dle UTZ cca 1760g, já zatím teda plus 10kg (už na začátku jsem měla dost navíc), a už to začíná být znát. A 22.9. už nástup na mateřskou, včera mi to doktorka už vypsala. Tak dodělat poslední resty v práci a pak bych si mohla konečně dát nohy nahoru a budu čekat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
10.9.19 10:10

@M1983 Tak to seš šikulka, já jsem to měla v plánu udělat, teď o víkendu, ale má přijet švagr, takže neudělám zase nic… Asi to fakt budu dělat až budu na mateřské, nastupuju 27.9., i když jsem se minuly týden domlouvala v práci, že bych v říjnu ještě na půl úvazku chodila, tak nevím, kdy to budu dělat :nevim: Taky už mám za sebou 3. UTZ, všechno ok, malá má asi 1800 gramů, tak jsem zvědavá, kolik ještě přibere a kolik priberu já, mám zatím +5 kg, ale taky jsem neměla zrovna ideální váhu na začátku :roll:, takže jsem ráda, že to není taková hrůza, ale jsem teď hrozně rozehraná, pořád bych něco jedla :zed:

Holky, chtěla jsem se vás zeptat ještě.. jste některá Rh-? Já totiž ano a jak jsem se dozvěděla, tak se zjišťují protilátky, ty jsem měla negativní a pro jistotu se očkují 28tt… Já jsem 32tt, ale nic jsem nedostala.. po porodu si to ohlidam, ale mám strach l, aby to nezpůsobilo komplikace do budoucna až budeme chtít druhé… Máte někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
10.9.19 10:42

@Kika1990 ja mam rh-, ted cekam uz treti ditko a vse ok, krev v tomhle tehotenstvi na protilatky mi brali podruhe pred mesicem, to jsem byla asi 24tt, myslim, ze me to ceka jeste jednou, ale protilatky se zatim netvori a doufam, ze to tak i zustane, tak by mi nic pichat nemeli.Ani pred tim mi nic nepichali treba jako prevenci. Ale po porodu mi to pichly pokazde, kdyby jsme v budoucnu jeste chteli dalsi mimco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí