Poradna duly
Jana Čurdová
Ach jo, dnes kontrola 35+0 a mimčo odpovídá 32+5 (2070 g), za 10 dní přibralo jen 120g (přeměřeno x krát minule i teď). Takže mě doktor odeslal do porodnice s tím, že nejspíš bude muset jít ven dřív… ![]()
Tak nás čeká asi hektický víkend, abychom vše doladili. O tom, že přítel měl jet ještě příští týden na dovču, kam se fakt těšil, ani nemluvě ![]()
@jezz1e To bude určitě v pohodě. Hlavně oni ví co dělají. Důležitý je, že se to tak hlídá. Budu držet palce.
Mimo jiné já byla dnes na kontrole 32+3 a malá má 1800g. Říkala minule, že to bude normální spíš menší miminko. Za 14 dní teď nabrala 300g. Za 14 dní další kontrola. A pak už kontroly v porodnici. n
@Pavlyynka Díky, taky věřím, že to bude v pořádku, 2 kg jsou podle mě už dobrá velikost, dýchací svaly prý běží a o termoregulaci se přinejhorším postará inkubátor. Jsem si dělala legraci, že nechci štíra a budu muset mimčo popíchnout trochu dřív, tak se mi to asi vrátilo ![]()
@jezz1e drz se, je fajn, ze to hlidaji a kdyby neco tak uz jsou mimca relativne za vodou, ikdyz ten tyfen navic by byl uzasny (stejne jako u mne)
ja byla na kontrole 33+6 a vaha 1903g, takze asi hodne podobne tobe
v tydnu ve stredu po 14dnech 35+6 mam opet dorazit na vahu a prutoky a k tomu kazdy tyden ted uz kontrola na monitorech skrz srdicko maleho prave skrz nizkou vahu uz v porodnici. Dnes jsem 35+0. Jako tretirodicka mam nalez cs3, otevrena na 1,5cm. Deloha trenuje min. 30-40× za den, nebolestive tedy, ted me poboliva leva strana podbrisku jako na ms, ale bricho neni tvrde, tak uvidim co v noci a kdyztak zitra chci jit radeji na gyndu, kterou mam kousek od domu. Nevim jestli bych uz ted mohla jet do male porodnice ve vyskove nebo jeste do Brna
Jeste ten tyden k dobru by byl uzitecny, pak uz budu naprosto klidna, snad vaha ukaze alespon tech cca 200g navrh.
@jezz1e a kdy mas jit do porodnice? Po vikendu?
@stiskoch No jo, to nám vychází téměř stejně
U mě je naopak čípek i děloha úplně v klidu. Napsala bych „hodně odpočívej“, ale s dvěma dětma to je asi utopie, co
Tak budu držet palce, ať si mimčo počká na ten Vyškov ![]()
V porodnici mě chtěli vidět v pondělí (monitor byl dnes OK), ale ukecala jsem je na zítřek. Můj doktor mi totiž vždy naměřil o pár dní menší mimčo než jinde, tak trochu doufám, že to tak bude i tentokrát a v porodnici mě uklidní, že ještě ten týden dáme a přítel bude moci přeci jen odjet.
@Lenikoule
Jsem na tom stejně, každopádně hodně štěstí a pevné nervy, to dáme
a kluk, či holka? nebo oboje? ![]()
@MoXX i tobě
, kluka. A vy? Už máš všechno? Mě ještě chybí nachystat postýlku a vyžehlit zavinovačku do porodnice.Pak už jen veget a čekání ![]()
@stiskoch Tak co, byla jsi na gyndě nebo se děloha uklidnila?
U mě dnes v porodnici naměřili mimču ještě o chlup míň než včera - 2050 g, což odpovídá 5,5 percentilu, ale průtoky jsou OK. Byli celkem v klidu a prohlásili, že k vyvolání se přistupuje, až když se mimčo dostane pod 3 percentil a vyvolává se od 37 +0. Takže mám kontrolu za týden a kdyby nepovyrostlo, asi by naplánovali císaře na další týden. Přítel má tedy kliku a může si jet užít rozlučku s bezstarostným životem ![]()