Poradna duly
Jana Čurdová
@jezz1e no me cekaji nakupy az za 14dni, to manzelovi proplati faktury, ted nemam vubec nic, jen par kousku obleceni a od 4.11. ma jezdit kvuli praci az na druhou stranu republiky, takze jestli se mimco rozhodne prijit na svet driv nebude u porodu. Ale to nehrotim, hlavne at je vse vporadku a rodice a ostatni pribuzny mam blizko, tak staci zavolat
@Pavlyynka me o nich vypravela moje mamka, ze mela poslicky u kazdeho tehotenstvi( byla tehotna 3×) takze to mam nejspise po ni, proto me to naštěstí u prvniho tehu nezaskocilo, protoze tohle nevedet, tak jsem kazdou chvilku u doktora, ze uz rodim
ale neprijemne to je, kdyz fakt boli
@Majinka7 mamka právě neměla. Tak se divila, že je mám tak brzy.
@jezz1e tak ozvy dnes v pořádku, kontrola za týden případně, ve středu navečer mám u jiného dr. konrolu průtoků a tu váhu, tak snad budeme mít ještě další týden k dobru
@Majinka7 poslíčky ale nebolestivé mám v každém těhotenství (teď třetí), poprvé jsem je tedy měla v týdnu i pravidelné á 5 minut a měla co dělat to zaspat, jako neboleli ale nervy začali pracovat a já pak nemohla usnout, jinak dělaho mi tvrdne vždy už okolo 20tt těhotenství, porody (tedy ty dva) byli vždy do 6hodin od první bolesti, větší boelsti vždy až tu poslední hoďku, hoďku a půl, v prodnici 3/4 hodky od příjmu a hotovo
tak snad i třetí bude velmi podobný, klidně by mohl být i kratší
sestra mě dnes říkala že je to hodně i o hlavně a že pokud vím jak na to že by čekal třetí velmi podobný, tak jsem zvědavá
Mne tvrdne a boli hodne uz od 24.tt, v prvnim od 16.tt az do konce nonstop, treba 150× denne. Ve 39+0 jsem mela cisare a nic se nechystalo, ted ve druhem doted taky ne, 37.ttg
@blumen ty jo, tak to jsem ráda, že když už tak to má vliv i na tělo a vše se sune hezky směr pohodový porod, u obou jsem od cca 34tt měla postupně změny na čípku a před porodem chodila na 2cm otevřená a čekalo se jen na rozhodnutí mimča kdy spustí kontrakce,
teď jsem na tom velmi podobně cca 35+4 a otevřená na 1,5 dle poslední kontroly, teď bych řekla že tam bude i nějaká další změna, břicho mi dost slezlo přes víkend dolů.. u druhé jsem dojela do porodnice na 7cm se zachovalou vodou a během 4 brutálních kontrakcí byla na 10 a vodu praskla PA na poslední kontrakci a na pár zatlačení byla malá venku, a boleli mě hlavně ty kontrakce v porodnici ty byly brutál, ale doma a v autě byli na pohodu že se dali vydýchat, naštěstí jsem neměla nikdy křížové bolesti a jen bolest v podbřišku jako silná ms,
@stiskoch doufám,že to bude rychlý taky
tak teď byla změna a poslíčky jsem měla ráno cca půl hodky tak po 5 minutách. Jde mi to do zad a to je teda nepříjemný. Jsem 33+1 a včera jsem měla i mokrý pyžamo u bradavky. Taky někomu občas už malinko teče mlezivo? A ty blbý prášky na zelezo
je mi z nich na zvracení. Musím říct Dr jestli mě je nevyměni.
@Pavlyynka mně teče hrozně
připadám si jako nezavřenej kohoutek 🤦🏻♀️
@stiskoch ja dnes kontrola 36+3 a vzbec zadna zmena u me
na porod se nechysta vubec nic. A to fakt trpim
na ctg dnes ani kontrakce, bricho bolelo i tak (ve 26.tt kontrakce na tcg byly). Jako mam naplanovaneho cisare, aspon vydrzim do terminu, ale i tak, zajimave, ze ![]()
@blumen na ozvech mi tvrdlo bricho ted v pondeli jednou a cislo skakalo okolo 40. @Týna98 netece samo, ale to neteklo ani u jednoho pred porodem, jen pri zmacknuti
@Pavlyynka uf, bolesti zad neznam tuk tuk, jen to te tvrdne bricho a pri kontrakcich to boli jako silnejsi ms, bez bolesti poslicky, ale stacili jednou, klidne si je i tak odpustim zvlast kdyz bych radeji spala
@stiskoch U nás ozvy taky v pořádku, ale teda děloha úplně klidná, na porod to fakt nevypadá. Držím palce na zítřejší měření, ať mimčo pěkně poposkočí.
@Pavlyynka tak me netece a ani nikdy neteklo takhle pred porodem, za to po rozkojeni to byla sila
stacilo, abych si jen vzpomela a mela jsem fleky na triku, nastesti to resili vlozky do podprsenky. Ja zelezo brala na zacatku tehotenstvi a bylo mi strasne spatne, ale jestli to bylo tema praskama nebo tehotenstvim to nevim, nakonec jsem je po porade s doktorem vysadila a od te doby si nemuzu vzit zadny prasek, treba vitaminy, hned se mi z toho chce zvracet
@stiskoch jo tak to ja mam 40-ky normalne a minule i 100-ku, ale zalezi na delce stahu a tohle za kontrakce nepovazuji, kdyz to trva kratce… vzdy reknou, bez kontrakci
ty jsem mela ve 26.tt a fakt to vypadalo na monitoru jinak, velke vlny tehdy, slouhe
@Pavlyynka mne ne, ale ani u prvniho a kojeni bez problemu tehdy