Poradna duly
Jana Čurdová
@jezz1e vcera v noci cca hodinu tvrdnuti po 5minutach ale bez bolesti, pak uz jsem to zaspala, dnes tuk tuk zatim klid, tak snad bude klid min. Do stredy kdy mam kontrolu na ozvach rano a odpoledne i kontrolu vahy.tak uvidim co navazi, melo by to byt okolo 2100g aby me nechali, ale zalezi co. ukazou i ty ozvy ![]()
@jezz1e a tebe ceka cisar? Pokud by vyvolavali jen kvuli vaze muze to byt i vaginalne. Ja doufam ze sw cisari vyhnu a zvladneme to vaginalne i kdyby bylo potreba ho popohnat hold drive ven
@stiskoch Zatím se k tomu vyjadřovali jen obecně v tom smyslu, že vyvolávaný vaginální porod je pro malé mimčo celkem náročný a v kombinaci s mých věkem (40) je to ke zvážení. Ale že to je ještě předčasné řešit.
edit: respektive záleží hlavně na připravenosti porodních cest a já jsem zatím dole fakt zamčená.
@Tesssa My máme jméno už tak 2 měsíce. Původní dohoda, že jméno kluka vybere partner a jméno holky já, se nějak zvrtla a nakonec jsme našli shodu, i když asi ani jeden by to jméno mezi své favority jinak neřadil. Takových jmen a přitom je tak těžké se potkat
(je fakt, že já to omezila požadavkem, aby byl svátek v první polovině roku).
Ale teprve dnes jsme se definitivně domluvili na příjmení, teď ještě stihnout matriku…
@stiskoch tak dej ve středu vědět. Já jdu také, natočit monitor a poslední kontrola u dr, pak už mě sunou do poradny porodnice.
@Tesssa z genetiky vím, že je to kluk. Jméno jsem vybrala sama a chlapovi jen oznámila. Nežije s námi, ani nechce být uvedený, takže jsem mu jeho rozhodování celkem osekala. Žiji s dětmi a už X měsíců břichu říkáme vybraným jménem a celá moje rodina o něm tak mluví, takže já nic měnit nebudu
Otec se k tomu nevyjádřil vůbec, nechtěl ho a doteď se smiruje, že vůbec prcek bude, tak jen čekám až mu to secvakne naplno, což nejspíš nastane až porodim. Nelamu nic přes koleno, nemá to smysl ![]()
@jezz1e ahoj, termin mam 2.11. (ale cisar domluveny o tyden driv, zdravotni duvody a stav po cisari). Ja byla na mereni v porodnici ted v poradne a namerili 35+3 2300g a neznepokojivali se
moje doktorka namerila o tyden driv 2400 g, tak je otazkou, kdo ma pravdu, jsou to odhady. Hlavne, ze doted me ona strasila spise vetsim ditetem ![]()
Bricho me ale uz boli tak casto a intenzivne, ze nevim, zda vydrzim do terminu cisare
jsem 36+1, bylo by dobre vydrzet dle me jeste dva tydny. Navic potrebuju doma jeste neco doladit…
Edit: anonym omyl
@Anonymní píše:
@jezz1e ahoj, termin mam 2.11. (ale cisar domluveny o tyden driv, zdravotni duvody a stav po cisari). Ja byla na mereni v porodnici ted v poradne a namerili 35+3 2300g a neznepokojivali semoje doktorka namerila o tyden driv 2400 g, tak je otazkou, kdo ma pravdu, jsou to odhady. Hlavne, ze doted me ona strasila spise vetsim ditetem
Bricho me ale uz boli tak casto a intenzivne, ze nevim, zda vydrzim do terminu cisarejsem 36+1, bylo by dobre vydrzet dle me jeste dva tydny. Navic potrebuju doma jeste neco doladit…
Edit: anonym omyl
Díky, včera mi psala kamarádka, že u ní se sekli při porodu o 1100 g, to měření je fakt spíš orientační… Takže jsi asi adept na první mimčo ve skupině
Držím palce, ať ještě chvilku vydržíte 2v1
PS: něco doladit je potřeba pořád, nám třeba mají tento týden dodat novou sedačku, se kterou jsme plánovali spojit malování a posunutí skříní. Měli ji přivézt minulý, tenhle je přítel pryč, takže nás to čeká až ten další, to už budu v 38tt ![]()
@Pavlyynka Ahojky, ja jo uz asi od 29tt, ted jsem 33tt, dneska v noci to bolelo pekne, ale ja to tak mela i u predchozich tehotenstvich a rodila jsem normalne v terminu, ale porody byli rychle
@Majinka7 já už je vypozorovala taky. Neboli spíš nepříjemný ale po vcerejsim me bolelo trošku v podbřišku tak jsem to šla zaspat. Jsem zvědavá jestli budou dnes zase.
Holky tak po dnesni kontrole v 33tt je vse naprosto vporadku, hrdlo, miminko i ja po dalsim odberu krve na protilatky
prcek ma 2042g g a 42cm a hlavickou dolu, ale tak uz je otoceny dlouho, termin mi porad vychazi na 26.11. Dalsi kontrolu mam za 14dni a to uz bude monitor
@Pavlyynka ja si prave myslela, jestli se nezacinam otvirat, protoze ty bolesti jsou nekdy opravdu neprijemne a pravidelne, ale po dnesni kontrole je vse vporadku, coz je super, ale nemuselo by to tak bolet, me se pak spatne zjistovalo na konci tehotenstvi, jestli uz to porod je nebo jeste ne ![]()
@Majinka7 mám termín 25.11. a naše prdola je teda menší. Byla jsem na kontrole ve čtvrtek a 1800g ale roste jak má. Říkala Dr.,že to spis menší Mimi. Kontrola taky za 14 dní poslední u mě Dr a tento týden volam do porodnice a už budu chodit tam do poradny. Tak super, že vše ok ![]()
@Majinka7 no já jsem těhotná poprvé. Takže je vše pro mě nový. Ale nejsem plasitel tak podle příznaků a článku na netu jsem zjistila, že to jsou poslíčci a už se mě na ně ptala i dr.