Poradna duly
Jana Čurdová
Gratuluju všem k obrým výsledkům.
Luu a ze kterého jsi kraje, že se tam nedělá screening? To mi přijde divné. A hrozit amniocentézou- no já bych zbytečně nešla. Ty výsledky z krve můžou být různé a pak by tě měli spíš poslat na ten screening, určitě máte blízko alespoň nějakou větší nemocnici, ne?
Halucinko, děkuju, taky to mám v plánu. Když to vyjde špatně, tak si ještě obvolám, co jde a nejde (ale zase už budu tak 14-15tt, což je na NT asi pozdě). Kraj jihočeský..
Myslím, že jde o toto, jestli tě to zajímá: http://www.clg.cz/pris.htm - biochemický screening.
No, za týden si zavolám a začnu to řešit, když výsledky nebudou ok. Snad budou…
Pěkný den a díky!
Trochu mě to štve, že člověk pracuje, odvádí daně a milion pojištění, a pak má pár minut u doktora a ještě aby si vše zjistil sám. Pořád ale je to asi lepší než měli naši předci,.. tak to beru pozitivně ![]()
Luu, možná bych to obvolala dřív a mi dr. říkal, že screening se může dělat až do 14. týdne, tak bys to třeba ještě stihla. Ale držím palce, abys to nepotřebovala. Mi dr. říkal, že screening by se měl už dělat všem a že nechápe, proč někteří doktoři ještě preferují triple testy.
Ještě Luu - na jedné uzavřené diskuzi řeší maminka podobný problém, jí už řekl dr. že má jednu hodnotu krve špatnou a prý volali z Českých Budějovic (kde asi byl poslán vzorek krve), že si tam má příští týden dojet a udělají zbytek screeningu. Starají se takhle sami, to je zajímavé.
Zajímavé počteníčko http://www.naseporodnice.cz/…dni-plan.php
Halucinko, no je to zajímavý, jak je to všude jinde. Ale dneska jsem se sestry ptala přesně na NT screening, a řekla mi, že na něj posílají jen, pokud vyjde nějak nižší hodnota (PAPP) v 1. krvi (10.týden) - což já měla teda asi v pořádku. Říkala, že jinak je to zbytečný..
Já jedu do pátku pracovně pryč, ale asi si vezmu do vlaku číslo na ty Budějice a zavolám, jak to tedy je a pokud je to o trochu přesnější než krev, tak třeba ještě stihnu.
Děkuju! A Ty už jsi po NT?
Není zač. Já už to zažívám podruhé po ne moc dlouhé době, tak dělám chytrou.
Mé kamarádce třeba tvrdil doktor, že ten screening je úplný nesmysl a že o tom v životě neslyšel a proč nechce triply, když se s tím každá jiná spokojí. Jako chápu, že každý nemá to vybavení, ale měl by umět poradit, že… Pak se tady neustále na emiminu objevují nové a nové diskuze maminek po triple testech a těch je mi fakt líto.
Já byla na screeningu minulý týden, jak už jsem psala, dělá ho automaticky přímo můj doktor. Porovnávala jsem výsledky, které se teď zdají být horší než u prvního těhu, ale dr. říkal, že je to dobré a závěr: negativní.
Ankar, prostě mi doktor řekl, že dle MS bych měla být 10+4, ale dle UZ už 11+2, že mimi je trošku větší:-), tak mi to přepočítal.Ji
Ahoj holky tak koukám že se všichni máte skvěle a hlavně i miminka, gratuluji ke skvělým výsledkům ![]()
Luu přeji aby ti to vyšlo v pohodě a neměla jsi starosti ![]()
A Jíťo hezounká fotečka, stejně ja to zázrak jak je to malinký
mohla by jsi mě do tabulky prosím doplnit je mi 24let PM byla 10.3. a TP máme 15.12.Děkuji ![]()
ahojky holky já byla na screeningu v fn olomouc a jdu i na ty triple testy,ale momentálně řeším něco jiného a to,že jsem si byla dnes pro výsledky výtěru z krku a vyšel mi tam meningokok typu A což není nic tak hroznýho ale v těhotenství to právě nic dobrýho není a horší bude vybrat nějaký antibiotika,který by mi neuškodily a dr.to musí prodiskutovat s antibiotickým centrech ,ve kterém to dnes nikdo nezvedal,tak ji musim zitra po 11 zavolat,jak to dopadlo,takže nervy napochodu,ale ty mám už od počátku těhu ![]()
ahojky holky já byla na screeningu v fn olomouc a jdu i na ty triple testy,ale momentálně řeším něco jiného a to,že jsem si byla dnes pro výsledky výtěru z krku a vyšel mi tam meningokok typu A což není nic tak hroznýho ale v těhotenství to právě nic dobrýho není a horší bude vybrat nějaký antibiotika,který by mi neuškodily a dr.to musí prodiskutovat s antibiotickým centrech ,ve kterém to dnes nikdo nezvedal,tak ji musim zitra po 11 zavolat,jak to dopadlo,takže nervy napochodu,ale ty mám už od počátku těhu ![]()
Mokii, tak snad vše dobře a rychle dopadne. Já jdu právě taky do Olomouce. Můžeš trošku popsat jak to tam chodí? Nechci tě otravovat teď, tak napiš až to bude v pohodě. Držím
.