Poradna duly
Jana Čurdová
Mokkii, držím palce, pak napiš, ale určitě bude vše dobré:-).
Holky,tak nakonec mam volat az po 12 jeste se tam dr. pry nedovolala uz to fakt dost stve ach joooo ![]()
mokii, ty si s tim teda uzijes
drzim palce a hlavne se dej do pohody.
Já jsem asi nečetla pozorně
, na jaké výsledky, Moki, čekáš?
Holky, můžu se zeptat, kdo je tady z Ostravy? Zahlídla jsem, že jste se tady bavily i o porodnicích. Já rodila ve Vítkovicích a chtěla bych zas, bylo to tam super. Teď mají nějak více plno? Před rokem a půl taky strašili s VIP kartou, ale nakonec to vůbec nebyl problém - rodila jsem tam sama.
Halucinko já jsem z ostravy a taky bych ráda rodila ve Vítkovicích. jsou na to nejlepší recenze a každá maminka tam byla spokojená, ale když sem se dozvěděla, že si musíš zaplatit abys u nich mohla rodit, tak jsem jim napsala meil, jestli je to pravda a kolik to stojí. Odepsali, že to pravda je a že ta VIP karta stojí 2500,–.
Tak nevím, jestli se nakonec nevyplatí rodit třeba někde jinde
![]()
Já bych si i ráda obědnala nadstandart a to bych se asi už nedoplatila ![]()
Lenko, já si kartu VIP platit nebudu a budu doufat, že to vyjde. Chodila jsem tam u prvního těhu i na předporodní kurzy a sestřička nám sama říkala, že je to nesmysl. Pokud budou mít plno až na půdu, nemůžou tě vzít ani s kartou. No a když přijedeš s pokročilým nálezem, zase tě nevyhodí nikdy. Takže není zas tolik situací, kdy bys VIP nezbytně potřebovala…
A kde bydlíš, můžu se zeptat?
No mé kamarádce se to v listopadu stalo. Byla s nimi domluvená, že u nich bude rodit, zaplatila si i prohlídku porodnice a když tam jela rodit, tak jí řekli že mají stop stav a musela jet jinam. Taky to platit nebudu a uvidí se. Je ještě čas na to myslet.
Bydlím v Zábřehu, kousek od Obchodního centra ![]()
Jee, holky ten výběr porodnic mě děsí
Pořád si říkám, že je na to ještě čas ![]()
No hlavně dostat se do porodnice včas-kterékoliv.Porod doma pro mě nepřichází v úvahu
Bych měla panický strach o život bobuláčka. ![]()
Já jsem z Výškovic. Ale brzy se budeme stěhovat do Šenova. Tak jsem si říkala, že kdyby bylo ve Vítkovicích plno, jela bych raději do Frýdku, na tu porodnici jsem taky slyšela jen chválu. Jak jsem psala, loni v dubnu jsem tam rodila sama a taky nás strašili stop stavem - tak asi záleží na štěstí.
Tak já bych to měla nejlepší taky ve frýdku jelikož tam dělá doktorku přítelová sestra a její manžel doktora, takže bych měla komfort neuvěřitelný, ale nechci tak daleko kvůli rodině a přátelům, kteří bydlí v zábřehu a určitě se na miminko budou chtít do porodnice přijít podívat.
No ale neměla tu VIP kartu, ne? Tak prohlídka porodnice stojí asi 50 kč, to bych zas nebrala jako závazek, no a když je plno… Byla by to ale škoda, byla jsem tam moc spokojená s průběhem porodu (dokonce jsem měla to štěstí, že tam byl zrovna můj doktor), i s následnou péčí. Všichni se o mě starali, trpělivě mě učili kojit a tak. Jediný děs byla teda strava. Když nám tvrdili, jak nesmíme jíst nic nadýmavého a pak jsme dostaly na oběd hrášek s mrkví a nepoživatelné maso.
Vlastní zásoby to ale jistí.
Jo Leni, to jsem si taky říkala. Rodila jsem v noci a vůbec nespala a když na druhý den dopoledne dorazila celá rodina a já tam celý den měla cca 7 lidí a musela je obskakovat místo toho, abych spala (malý spinkal), tak jsem litovala, že nejsem stovky kilometrů daleko. ![]()
Ahoj holky, moc se omlouvám, že se vám sem sáčkuju, ale náhodou jsem nakoukla (mí mimísci budou taky prosincoví) a vidím, že řešíte porodnice. To s tou VIP kartou mě dostalo! Myslela jsem, že Ostrava je v tomhle normální. A nezvažujete Fifejdy?
Leni, ve Frýdku je to moc hezké a všichni moc milí a mít tam známé, neváhám, tam budeš chvíli a je důležité, aby bylo postaráno o tebe a mimíska, rodina to zvládne.