Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@mksv dekuju za informace, ikdyz se to opravdu necte hezky😥
@Cahova.an Ja prave taky zila v tom, ze potrat = vzdy krvaceni, tohle me hrozne prekvapilo😔
@TerkaS98 když krvácíš a potratíš tak je to SP spontánní potrat. Taky jsem si to vždycky myslela, že když nekrvacím je vše ok.
@Cahova.an bohuzel, v tom je to strašně hnusny. Já nezakrvacela ani kapicku. V pátek jsem se to dozvěděla, v pondělí sla na revizi a přes víkend jsem stále měla tehotensky nevolnosti a ranní zvracení. To tělo to proste nepozná a pořad jede na vlně hormonu.
To je fakt strašný, a já se furt uklidňuji tím, že vůbec nešpiním, nekrvácím a že to tedy musí být v pořádku, tak ani tak to není zaručeno.
@mksv měla jsem to podobně na poslední kontrole jsem byla 7+5 bylo vše ok. A pak až na screeningu zjistili, že se zastavilo v 8+ 3 asi. Ze screeningu jsme jeli domluvit revizi a v pondělí nástup. A to jsme chtěli vzít syna sebou naštěstí se mu nechtělo. To jediné se mi honilo hlavou když na mě ten Dr. mluvil. Ještě že s námi nejel.
Příspěvek upraven 15.04.23 v 10:12
@Cahova.an já prodělala biochemko minulý měsíc, začala jsem krvácet po 10 dnech. Čárka nesílila a v den, kdy jsem začala krvácet mela intenzitu ducha. Teď zatím sílí. Tak doufám, že nadále bude. Zpoždění mám 8 dní. Test jsem si dělala 4 den od zpoždění. Byl to šok a dost mě to semlelo, stalo se to poprvé. Obě dcery byly na první dobrou a zkoušíme od června 22, takže zklamání velké.
U me biochemka proběhla jednou 5+5 a pak 5+2. Tím, ze jsem nebyla ještě na kontrole, tak to bylo klasifikováno jako biochemické. Proto taky tentokrat jsem byla na prvni kontrole už v tom 6tt (5+3), jinak by me objednala až 8tt.
Je to opravdu náročný, nejhorší je opravdu pak ten pocit, ze člověk nemá ani poradně radost, když vidí na testu 2 čárky.
@Banila přesně. Když jsem teď měla na testu 2 čárky, tak jsem neměla moc radost, spíš strach aby to nedopadlo jako minule.
Hlavně když vidím, tak je to už opravdu běžné, jelikož se vás s tím setkalo tolik. Já bych se z toho asi hodně dlouho vzpamatovávala.
Kamarádka přišlo o miminko v 36tt. Jí se teda týkal už porod mrtvého miminka. Dostávala se z toho 2 roky. Pomohlo ji až další těhotenství a to teda celou dobu byla ve stresu, aby vše bylo ok.
Všechny ty příběhy jsou hrozně silné a jediné co mě napadá je, jak jsou ženy nezlomné a co všechno dokážou zvládnout ❤️
Ahoj, myslím, že popis od @mksv mohu potvrdit. K tomu krvácení, tělu může dlouho trvat, až v rámci týdnů, než se potrat spustí a začne neprosperujicí těhotenství vylučovat. Vím, že i ženy se ZT se kolikrát rozhodnout počkat, až to odejde přirozeně, než jít na kyretáž (vyčištění dělohy v narkoze). Obě varianty mají svoje pro a proti.
Já jsem v září prodělala ZT, na ultrazvuku byl pouze váček, chodila jsem opakovaně na kontroly, dávali jsme tomu ještě šanci, jestli se to nějak pohne. Ale odběry krve nasvedcovaly tomu, že to neroste jak má. Nakonec mě moje dr. poslala tedy na konzultaci a případnou kyretáž do nemocnice. Tam mi dali asi ještě týden a nakonec jsem dostala tabletu na vyvolání potratu. Nemusela jsem na kyretáž. Prožila jsme si to doma. Těhotenství se přestalo vyvíjet někdy v tom 5 týdnů, ale potrat až asi po dalších 3 týdnech. To čekání bylo hrozný. Dávala jsem si pořád malou naději, ale zbytečně.
Když jsem teď po 7 měsících objevila ducha, tak jsem testovala jak šílená a propadla tomu dost. Takže jestli příští týden na prvním ultrazvuku už nebude něco kloudného vidět, tak nevím. Poprvé jsem to zvládla zpracovat, řekla jsem si, že se to fakt stává. Ale kdyby to bylo teď hned podruhé, už by to bylo těžký.
Tyjo, holky jak to tady čtu, tak začínám mít strach. Zase si říkám, co se má stát, se stane. Do pondělí už to nějak vydržím a pak se uvidí. Snad bude vše v pořádku a všechny spolu statečně porodíme v prosinci. Všem držím všechny palce co mám.
Na mém strachu mi docela i přidává to, že už jsem naprosto bez příznaků. Prsa nemám citlivá, podbříšek nebolí, jen jsem víc unavená a nedostala jsem MS. Ale řekla bych že je to lepší než zvracet… ![]()