Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Mera16 já jdu zítra 4+4. Minule jsem v 5+5 měla vidět jen 9mm gestacni vacek zatím bez plodu
@gemini1313 26.5. snad už to nebude taková katastrofa jako minule a budeme mít krásný zážitek.
![]()
@Mera16 joo byla jsem před týdnem (to jsem byla 5tt) a byl vidět gestacni vacek v děloze. Takže spravne umístění půjde vidět, jinak už nic moc velice 😃
@Mera16 Byla jsem 5+3 kvůli biochemickým
. Byl vidět gestační váček a počátek žloutkového, embrijko jsem ještě neměla
. Držím palce! ![]()
@mksv @gemini1313 @Banila Moc děkuji za odpovědi.
aspoň něco, často právě psali, že ani to ne, že je to moc brzy apod, ale HCG bude alespoň 1000, když na tom testu bylo 3+, tak jsem doufala, že aspoň něco, zda to není mimoděložní apod..
Holky, taky se pridavam. Poslednu ms 25.2., asi 6 testu pozitivnich.. dnes jsem byla u dr a posle ultrazvuku to tam je, priznaky mam take, ale pry je to hodne male. Mela jste to taky nektera? Bude to v poradku? 🫣
@penalda @kaaroollka @Bledulka14 @needtobreathe
holky moc dekuju❤️ 🙏🏻 dalsi kontrolu mam 5.5. a ten nejvetsi screening na konci 1.tr tedy 25.5. 😘
Jinak mi doktor doporucil tyhle vitaminy, ma s nimi pry nejlepsi zkusenosti, tak posilam😘
@needtobreathe jinak jsem se ptala doktora na tu dovolenou letadlem, a rikal, ze zakazat mi to nemuze, ale on sam ze by v 1.tr urcite neletel, tak jsme se holka rozhodly dobre, ze jsme to odlozily😘 🙏🏻
Tak já uase po malé odmce zdravím
včera jsem byla na ultrazvuku, podle ovulace hodně bruo (5+1), 8 dní předtím jem měla hcg z krve 112, ale cjtěla jsem vědět, že je aspoň nitroděložní - pracuju na soukromé klinice, chodím tam na gynekologii a je to jen o patro výš, tak proto tak brzo. By, vidět gestační váček, nic víc, což ale odpovídá, další kontrola za 14 dní. S dcerou jsem to měla úplně stejně, tak jsem teda měla být osmý týden, ale byla jsem teprve 5.-6. - ovulovala jsem asi až 30. den cyklu, takže se to strašně posunulo. Tím odpovídám na otázku - je jedno, jak je miminko veliké na prvním ultrazvuku, důlkežité je, že na další kontrole adekvátně vyroste, pokud jsi nebyla na folikulometriii, tak netušíš, kdy jsi ovulovala
podle mé ovulace by měl být termín 12.12. Jinak je mi ted amnohem hůř, než před třemi lety - hlavně nevolnosti, včera večer jsem ani nemohla usnout, jak mě tlačil žaludek a chtělo se mi zvracet, to jsem dřív vůbec neměla. S dvouletou dcerou je to větší zápřah, než předtím
tak budu odepisovat sem tam, podle možností
držte se a pa!
@ms97 a jak mivas dlouhý cykly? Co znamená malý? Musíš být asi víc konkrétní
@mksv no ja brala do 31.1. antikoncepci a cykly byly vzdy 28 dni. Nasadila jsem podle rady dr Superfolin od 1.2.
Ale najednou v unoru jsem dostala ms 25.2. coz byl 27. den.
No a v breznu uz ms neprisla. Tak jsem testovala.
A kdyz jsem mela viditelny test, tak jsem volala k dr a objednala me na dnesek. Dnes jsem tam byla. A davala jsem foto ultrazvuku.
Ale delala jsem ClearBlue test toho 1.4. a ukazal 2-3 tydny po oplodneni. A podle kalendare mela byt ovulace 11.3., ale i dr rikala, ze mohla byt ovulace posunuta, proto to na ultrazvuku neni jeste tolik videt. Ze vidi gestacni vacek a zloutkovy taky. Ale ze me chce za 14 dni jeste videt. Rekla, cituji “ je to tam”..
@ms97 tím pádem můžeš být někdy kolem začátku 7tt cca, to je myslím v pohodě, v tomto termínu rozhoduje kazdej den a to ze dnes tam nebylo neznamená ze tam nebude zitra 🙂 byla bych v klidu, příroda musí carovat
@mksv moc dekuju, mam z toho smisene pocity a nechci myslet na nejhorsi. Tak budu doufat, ze to za 14 dni bude videt a bude to v poradku.
Holky, tak se také ozývám po první kontrole a hlásím, že vše je jak má 😍. Mimi je v děloze, krásně mu bušilo ❤️ a odpovídá také 7tt, přesně 6+4, takže jsme na tom hodně podobně @TerkaS98 :smiling_face_with3_hearts:. Další kontrolu mám 15.5., kde bych měla dostat těhotenskou průkazku 😊. Už teď se nemůžu dočkat, ráno mi bylo pěkně blbě, ale po kontrole jsem jak vyměněná 😍.