TP prosinec 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
503
14.4.23 20:34

Holky Vy všechny chodíte na tu kontrolu tak brzo, jen mě objednali až na půlku 8mého týdne, jsem z vás celá nervózní, neřádi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
14.4.23 21:13

Tak holky já se nakonec taky včera vydala raději k doktorce. Dle kalkulačky jsem 5+4 a podle ultrazvuku prý 5. týden, tak to cca sedí. Byl vidět gestační i žloutkový váček. :) Za 2 týdny další kontrola. Tak věřím, že vše bude krásně postupovat. :srdce: Kvůli virózy mám do konce dubna nemocenskou, tak mám aspoň klidový režim. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
15.4.23 06:40

@mksv no já to mám kvůli ZT sa snížené tvorbě progesteronu, ne jen tak..😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1321
15.4.23 06:49

@Mera16 taky mám za sebou zt a biochemko, takže o to raději bych chodila častěji na kontroly. Zavadim 800mg progesteronu tak mě zajímá kolik ty když jsi na tom podobně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
15.4.23 06:55

@mksv jinak mám brát 300mg.🙂
Jo co se k tomu doktorovi jeste týče, tak jsem ráda, že to hlídáme, ale má to i svá proti. Tím, že jsem do konce měsíce ještě zaměstnaná v Brně, tak to pro mě znamená jet 250km na otočku tam a pak zas zpět, a to cestou tam být na lačno..😅 chtějí mi rovnou brát krev.. Což s touto únavou v bude sranda a tím, že i muž je poslední den v práci, tak taky nemůže jet semnou..😀 takže bych to možná o týden odložila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
15.4.23 07:12

@mksv 800? Wow, to ti dává dost, nebo mě málo..😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
15.4.23 07:25

@mksv ale je teda fakt, že i přesto špíním, tak mám asi spíše méně. 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1321
15.4.23 07:33

@Mera16 ajjjj, tak to bych asi nedala tu cestu 🫣 🫣 hodně sil!
No já byla prave překvapena z te koňské dávky, v lékárně mi řekli jestli to není chyba ale už jsem se ptala a prý se to teď po opakovaných potratech dava takhle ve vysoké, tak snad doktorka ví co děla. Predpokladam ze to ví i u tebe a z nejakyho důvodu mas dávku jakou mas. Kam v Brně chodíš? Taky jsem z Brna, chodím do reprofitu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2281
15.4.23 07:56

@JulkaaD ty jo, nezkoušela :lol: ale u holek zpětně jo a podle toho bych měla mít doma páreček, no jsou dvě holky :lol: teď se modlím, aby vše bylo ok. Minulý měsíc jsem se rozkrvácela 10 den tak nechci tlačit na pilu. K tomu mám asi uskřinutý sedací nerv, tak trpím, ale dneska je to lepší, akorát mě bolí podbřišek, protože když mě to chytlo, tak jsem stáhla celý spodek :nevim:

Ok, zkusila jsem tady kalkulačku…u obou holek vyšel chlapeček a teď holčička :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
15.4.23 09:09

@mksv do Centra Dvořák na Orlí. :) pan Janák je parádní i velice milý, i pan Dvořák ml., ale Janák mi nabízel dokonce právě prvně i přirozené vypuzení a že by jsme to řešili kdyžtak až pak i nějakou revizí, což jsem ráda. Když jsem to různě četla, tak to moc doktorů ani nenabízí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2476
15.4.23 09:23

Ahojky holky, jak Vas tady ctu napada me jedna intimnejsi otazka. Jestli tomu rozumim spravne tak biochemko je, kdyz testujes tt moc brzo a mimco odejde s ms, je to tedy uplne na zacatku. A zamlkle tehotestvi je, ze kdyz prijdes na prvni utz doktor zjisti ze je tam jen vacek bez prcka. A zkratka ZT znamena tedy potrat? Ktery se muze stat behem celeho tt a nejcasteji v 1.tr? Ja mam prave trosku problem se v tom orientovat. Jsem ted 6+4 a furt se modlim aby jste uz to nejrizikovejsi meli za sebou (ikdyz asi trochu naivne) 🙏🏻

Ps. Je mi hrozne lito Vas co jste o miminko uz nekdy prisly, vubec si to ani nedovedu predstavit😔 ❤️‍🩹

Příspěvek upraven 15.04.23 v 09:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1321
15.4.23 09:25

@Mera16 tam jsem několik let taky chodila, Dvorak mladší mi dělal revizi, ten mi od tam přijde asi jako jedinej schopnej 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1321
15.4.23 09:33

@TerkaS98 Ahoj, popisu, ale není to úplně hezky čtení tak si rozmysli sama zda to chces číst :) nevim nakolik je to úplně správně ale řekla bych ze velká část by měla být tak jak to je.
Biochemické těhotenství je potrat ve velmi ranem stadiu. Dojde k oplodnění, tělo začne tvořit hcg ale nedojde k uhnízdění a tak oplodněné vajicko odchází s menstruaci, většinou o trochu opozdenou. Při testovani to poznáš tak ze ti jednoduše nesili čárka.
Zamlkle těhotenství (zkratka ZT) je stav kdy se z nějakého důvodu přestane miminko vyvíjet. Muže to být tak ze se nezačne vyvíjet vůbec a je tam jen plodovy obal, nebo se vyvíjí a potom se vývoj proste zastaví, přestane tlouct srdíčko a je konec. Tělo mrtvý plod buď vypudi samo a když se mu nechce tak se to řeší buď nejakyma tabletama nebo kyretazi dělohy nebo pokud je to už později tak i porodem mrtvyho plodu. Nejhorší je, ze to většinou nepoznas ze se to stalo, protoze tělo si stále mysli ze je tehotny a tak to zjistíš až na kontrole.
Tyhle situace jsou bohužel velmi bezny fakt, jen se o tom nemluví, není osvěta a tak když to ženu potká tak má pocit, ze je jediná na světě. Realita je ale jinde, bohužel. Příroda je neúprosna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1321
15.4.23 09:35

Já konkretne třeba zamlky těhotenství zjistila na kontrole kdy jsem byla 11+0, tehdy jsem s sebou vzala manžela aby viděl utz a místo toho nám doktorka řekla ze vývoj se zastavil v 7+2 a ze srdíčko netluce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
503
15.4.23 09:40

Holky a u toho ZT není časté krvácení třeba? Mě přijde hrozny, že v 7 týdnu potratíš a do 11 o tom nevíš, bych čekala že se to tělo začne nějak bránit a začne třeba krvácet. To ne jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí