Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky Vy všechny chodíte na tu kontrolu tak brzo, jen mě objednali až na půlku 8mého týdne, jsem z vás celá nervózní, neřádi ![]()
Tak holky já se nakonec taky včera vydala raději k doktorce. Dle kalkulačky jsem 5+4 a podle ultrazvuku prý 5. týden, tak to cca sedí. Byl vidět gestační i žloutkový váček.
Za 2 týdny další kontrola. Tak věřím, že vše bude krásně postupovat.
Kvůli virózy mám do konce dubna nemocenskou, tak mám aspoň klidový režim. ![]()
@mksv no já to mám kvůli ZT sa snížené tvorbě progesteronu, ne jen tak..😀
@Mera16 taky mám za sebou zt a biochemko, takže o to raději bych chodila častěji na kontroly. Zavadim 800mg progesteronu tak mě zajímá kolik ty když jsi na tom podobně
@mksv jinak mám brát 300mg.🙂
Jo co se k tomu doktorovi jeste týče, tak jsem ráda, že to hlídáme, ale má to i svá proti. Tím, že jsem do konce měsíce ještě zaměstnaná v Brně, tak to pro mě znamená jet 250km na otočku tam a pak zas zpět, a to cestou tam být na lačno..😅 chtějí mi rovnou brát krev.. Což s touto únavou v bude sranda a tím, že i muž je poslední den v práci, tak taky nemůže jet semnou..😀 takže bych to možná o týden odložila.
@mksv ale je teda fakt, že i přesto špíním, tak mám asi spíše méně. 🙂
@Mera16 ajjjj, tak to bych asi nedala tu cestu 🫣 🫣 hodně sil!
No já byla prave překvapena z te koňské dávky, v lékárně mi řekli jestli to není chyba ale už jsem se ptala a prý se to teď po opakovaných potratech dava takhle ve vysoké, tak snad doktorka ví co děla. Predpokladam ze to ví i u tebe a z nejakyho důvodu mas dávku jakou mas. Kam v Brně chodíš? Taky jsem z Brna, chodím do reprofitu
@JulkaaD ty jo, nezkoušela
ale u holek zpětně jo a podle toho bych měla mít doma páreček, no jsou dvě holky
teď se modlím, aby vše bylo ok. Minulý měsíc jsem se rozkrvácela 10 den tak nechci tlačit na pilu. K tomu mám asi uskřinutý sedací nerv, tak trpím, ale dneska je to lepší, akorát mě bolí podbřišek, protože když mě to chytlo, tak jsem stáhla celý spodek ![]()
Ok, zkusila jsem tady kalkulačku…u obou holek vyšel chlapeček a teď holčička ![]()
@mksv do Centra Dvořák na Orlí.
pan Janák je parádní i velice milý, i pan Dvořák ml., ale Janák mi nabízel dokonce právě prvně i přirozené vypuzení a že by jsme to řešili kdyžtak až pak i nějakou revizí, což jsem ráda. Když jsem to různě četla, tak to moc doktorů ani nenabízí..
Ahojky holky, jak Vas tady ctu napada me jedna intimnejsi otazka. Jestli tomu rozumim spravne tak biochemko je, kdyz testujes tt moc brzo a mimco odejde s ms, je to tedy uplne na zacatku. A zamlkle tehotestvi je, ze kdyz prijdes na prvni utz doktor zjisti ze je tam jen vacek bez prcka. A zkratka ZT znamena tedy potrat? Ktery se muze stat behem celeho tt a nejcasteji v 1.tr? Ja mam prave trosku problem se v tom orientovat. Jsem ted 6+4 a furt se modlim aby jste uz to nejrizikovejsi meli za sebou (ikdyz asi trochu naivne) 🙏🏻
Ps. Je mi hrozne lito Vas co jste o miminko uz nekdy prisly, vubec si to ani nedovedu predstavit😔 ❤️🩹
Příspěvek upraven 15.04.23 v 09:26
@Mera16 tam jsem několik let taky chodila, Dvorak mladší mi dělal revizi, ten mi od tam přijde asi jako jedinej schopnej 🙈
@TerkaS98 Ahoj, popisu, ale není to úplně hezky čtení tak si rozmysli sama zda to chces číst
nevim nakolik je to úplně správně ale řekla bych ze velká část by měla být tak jak to je.
Biochemické těhotenství je potrat ve velmi ranem stadiu. Dojde k oplodnění, tělo začne tvořit hcg ale nedojde k uhnízdění a tak oplodněné vajicko odchází s menstruaci, většinou o trochu opozdenou. Při testovani to poznáš tak ze ti jednoduše nesili čárka.
Zamlkle těhotenství (zkratka ZT) je stav kdy se z nějakého důvodu přestane miminko vyvíjet. Muže to být tak ze se nezačne vyvíjet vůbec a je tam jen plodovy obal, nebo se vyvíjí a potom se vývoj proste zastaví, přestane tlouct srdíčko a je konec. Tělo mrtvý plod buď vypudi samo a když se mu nechce tak se to řeší buď nejakyma tabletama nebo kyretazi dělohy nebo pokud je to už později tak i porodem mrtvyho plodu. Nejhorší je, ze to většinou nepoznas ze se to stalo, protoze tělo si stále mysli ze je tehotny a tak to zjistíš až na kontrole.
Tyhle situace jsou bohužel velmi bezny fakt, jen se o tom nemluví, není osvěta a tak když to ženu potká tak má pocit, ze je jediná na světě. Realita je ale jinde, bohužel. Příroda je neúprosna.
Já konkretne třeba zamlky těhotenství zjistila na kontrole kdy jsem byla 11+0, tehdy jsem s sebou vzala manžela aby viděl utz a místo toho nám doktorka řekla ze vývoj se zastavil v 7+2 a ze srdíčko netluce.
Holky a u toho ZT není časté krvácení třeba? Mě přijde hrozny, že v 7 týdnu potratíš a do 11 o tom nevíš, bych čekala že se to tělo začne nějak bránit a začne třeba krvácet. To ne jo?