Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kudlanka96 mne je poslednich par dni hrozne 😓 naprosto silena unava, zaludek na vode po kazdem jidle nebo kdyz se dele jak 2h nenajim, pretrvavajici mykoza, bolest v podbrisku, a kazde rano prujmy… takze zatim si to opravdu uzivam 😂 👍🏻 A fakt jsem furt ve stresu aby bylo vsechno v poradku, na dalsi kontrolu jdu az 5.5. 🤧
Presne, a my to budeme mit taky krasne za sebou😍 mamka je 29.10., ja 4.11., segra 12.11., manzel 21.11., a miminko zatim vypada na 5.12. 🤗 😁
Holky chci se zeptat, boli Vas podbrisek? Ja jsem dneska 7+0 a cekala jsem, ze tohle trochu vymizi, ale furt me proste picha v podbrisku jako pred ms 🙄 mam teda prujmy, takze nevim co z toho muzou byt streva, ale i tak se vzdycky leknu jestli je to v poradku🤦🏼♀️
@TerkaS98 já myslím ze v určitě míře je to proste normální, ta deloha se neskutečně roztahuje, teď už má u tebe třeba dvojnásobnou velikost a to proste nejde úplně bez bolesti. Cely se to tam chystá na miminko, všechno to pracuje, vazy, svaly, prokrvení…
@TerkaS98 Jojo podbrisek mě pobolívá celou dobu každý den
taky jsem si myslela, ze to vymizí a ono nic
ale zase nic jiného mi velice není, jen jsem víc unavená a trochu bolí prsa, ale žaludek zatím v pohodě.. Tak uvidíme jestli se to změní ![]()
@TerkaS98 Mě ano. První týdny to byl nepřetržitý tlak, už před MS. Teď už spíš jen občas pichnutí nebo takový tah. Žaludek na vodě a trávení taky hrůza. Po všem nafouklá a taky spíš průjem. A hrozný hlad, ale pak si něco dám a moc toho nesním. A tak pořád dokola. Říkala jsem si, že ty nevolnosti se moc nezhorsuji, ale dneska ráno mi to dalo zabrat. Ale zatím jsme nezvracela. S první jsem zvracela celý dny 5 měsíců 😬
Dekuju holky, jste me trochu uklidnily, nojo prvorodička, řeší každé píchnutíčko 😁 ❤️
Jinak @kaaroollka uplne si popsala muj nynejsi stav, mam vsechno jak pres kopirak 😂 ❤️
@TerkaS98 Taky mě bolí, ale doktor říkal, že je to v pořádku. Dokonce před týdnem, někdy kolem 5+0 to byly fakt křeče, že jsem si myslela, že jsem potratila, protože furt lehce krvácím, ale na konci týdne jsem byla pak na té kontrole a doktor říkal, že je vše ok, tak asi to je všelijaké, no..
a to jsem si nikdy dřív nepřipadala jako taková cíťa na bolest..
@TerkaS98 me teda podbrisek nebolí, ale prujem mám taky
Trošku jsem to pricitala tomu, ze jsem minuly týden byla v Asii, ale mám to jen ráno, tak to bude spis tehu ![]()
jinak jsem taky pořad nafoukla po vsem co sním jak píše @kaaroollka a musím si zvyknout mít neco na zub pořad po ruce, v kabelce a tak. Protože jak si neco nedam hned, když je potřeba je to blby ![]()
Mě teda jak kdy občas mě tam píchne nebo tlačí. Minule jsem se šla kousek projít a začalo mě tam tak bodat, že jsem si musela na chvíli sednout a počkat až to přejde. A pak zase jen sem tam něco. Včera večer mě projela na pár vteřin bolest v jizvě po nástřihu a pak byl zase klid. Průjem mám od začátku teď už je to trošku lepší. A žaludek na vodě a citlivý nos od velikonoc.
Podbřišek mě bolí lehce od včera, nic extra. Bojím se po minulém měsíci, ale zase na druhou stranu se uklidňuju tím, že se napíná děloha. Dneska bych měla být 5+1
Myslím si, že je jedno jestli je žena prvorodička nebo ne, každá se bojí ![]()
Tak mám za sebou kontrolu. Podle ms bych měla být 6+1 ale mimco je maličké a nebyla vidět srdeční akce, takže za týden kontrolní ultrazvuk a uvidí se
@Potvora22 gratuluji.
a chci se zeptat, na srdíčko je ještě brzy, ne? V těchto chvílích záleží na každém dni. ![]()
@Mera16 právě že už by v tomhle týdnů srdeční akce měla být a mimco bylo menší než má byt tuším 2,2 cm říkala, že měří. Takže se spíš bojím ZT
Ahoj holky,
Na začátek bych chtěla všem pogratulovat🤩 je to zázrak.
Já byla dnes na kontrole, týden zpoždění a hodně mě bolí břicho, na testu čárky jak 2 dálnice. Doktor mi dnes řekl, že jsem přišla brzo a nic tam není. Že mám velkou cystu na vaječníku a vedle toho něco je. Že prý to může být folikul nebo něco, ale že neví co. Trochu se bojím, aby to nebylo třeba mimoděložní. Moc mě teda neuklidnil😁 do toho v červnu dělám státnice, takže se bojím, aby vše bylo v pořádku.
Jinak prsa mě začínají fest bolet, žaludek na vodě, křeče jak při ms, ale ta nikde. Tak uvidíme