Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@frauhofman je mi to jasné, ja mam domal 2letaka, ale nemůžu teda říct, že bych na to nemyslela
prostě 24/7, břicho mam nafouknoute, že jsem si musela vyměnit kalhoty 🫣 ted už je úterý, ve čtvrtek jdu ráno na krev na štítnou, víkend se prekuli a v pondělí je zas svátek a další týden snad taky uteče
hlavně, ať je vše v pořádku 🙏🏼????
Holky, já jsem dnes v práci úplně mimo
šíleně mě bolí hlava a usínám.. v noci jsem poslední tři dny pořád vzhůru
8..No mám pocit, že tímhle tempem to tady nemůžu dlouho vydržet 😂
@mksv Ahoj, já mám kontrolu po 4 týdnech a je to strašný i když, co jsem četla, tak je to v začátcích těhotenství normální
Musíme ty prcky nechat vyrůst, že? Mám 17.5… ![]()
@mksv : Moje gynekoložka dává kontrolu po 4 týdnech. Takže sama určitě nebudeš. ![]()
@Kajiii434 bohužel ne. Posledně mi řekla, ze těhotenství je v prvním trimestru stale nejisté, tak dává fotky z principu až po 12tt. Byla jsem v ty chvíli tak namekko, ze jsem viděla srdicko, ze jsem neměla chuť se s ni nijak hádat. ![]()
@Banila : Ty jo, to je teda přístup. Nechápu ji…
A k té nejistotě. Doktorka mi řekla při prvním těhotenství krásnou a pravdivou větu.
„Od najití dvou čárek na testu už se budeme o své dítko jenom bát. Nejdřív jestli je v děloze, jestli bije srdíčko, jestli jsou screeningy v pořádku,… Pak to přejde ve strach, proč pláče, ať někam nespadne apod…“ ![]()
Sama se o své dítě bojí dodnes, a to je mu přes 30 let…
@TerkaTA ahojky děkuji za optání, nakonec se nekonala 😂 nebylo mi moc dobře takže jsem to odvolala nakonec má být příští sobotu grilování tak to spojíme 😂
Holky taky jste tak hrozně unavený? Já každý den po práci musim na hodinku lehnout a usnout jinak jsem uplně KO? 👀 👀
Ahoj holky. ve ctvrtek HCG 4 672, v utery (dnes)
15 367. neroste to nějak pomalu? kdyby se zdvojnásobovalo co dva dny, mely by být hodnoty dneska už okolo 20 000+. co myslíte?
@Tíma88
„Hladina hCG se začíná zvyšovat v prvních 7 až 10 dnech těhotenství. Hodnoty vrcholí v 10 až 12 týdnu těhotenství, mezi 16 až 20 týdnem naopak klesají“.
Ono ta rychlost nárustu klesá..
Přikládám i orientační hladiny z internetu, ale pokud lékař nic neřekl, netrápila bych se s tím.. ![]()
@Tíma88 taky jsem to koumala, ale od hodnot 1200-6000 se dvojnásobní za 72-96 hodin, od hodnoty 6000 a víc to trvá i více jak čtyři dny. Jestli o tom nic neříkal lékař, tak bych taky byla v klidu 🙂
Tak jsem se objednala na screning do prenatalu k Vlašínovi, paní mi dala termín kdy budu 13+2 cca
Mám tu někoho z Ústeckého kraje? Třeba poblíž Děčína?
Nebo i Liberecký poblíž české lípy?
Přijde mi že jsem tady snad jediná 😂
@mksv mě taky objednali až na 13+5 přitom mi doktor říkal, ze nejlépe když se jde tak 11+3, tak tomu moc nerozumím. Sice mi doktor řekl, že je to asi o 4 dny mladší, ale 2 týdny mi tedy přijdou už velké rozdíly ![]()