TP prosinec 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1813
4.5.23 10:37

@Veru514 Já jsem termínově podobně jako ty a zatím ty nevolnosti jsou takové mírné, plíživé. Včera jsem je měla odpoledne asi po 16:00, ale nic, co by se nedalo zvládnout. Ale mám strach právě s určitých situací, jako třeba těch dopravních prostředků, ze kterých nemůžu jen tak vystoupit a dojít to pěšky. V červnu mě čeká tříhodinová cesta autobusem do Vysokého nad Jizerou (na kontrolu do nemocnice, kde mi operovali ruku), tak se toho předem děsím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1813
4.5.23 10:40

@culinka123 :D Já jsem hlavně dlouhou dobu trpěla dráždivým tračníkem, takže pokaždý, když jsem byla nervózní, spustil se mi průjem, třeba před nějakou zkouškou nebo odletem na dovolenou. Imodium bylo mým věrným přítelem, často jsem si ho brala před nějakou akcí preventivně :D. Tohle mi teď skončilo, tak jsem zvědavá, jak zvládnu společenský život a cestování :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
4.5.23 11:26

@Veru514 ahojda :), no tak já to mám holky dost podobně. Konečně jsem se po 14 dnech vyhrabala z virózy, kdy jsem v sobě neudržela vůbec nic :poblion: a konečně můžu v ramci možností alespoň trochu fungovat, ale každé ráno je mi blbě, přes den jsem unavená a břicho mám šíleně nafouklé, jak kdybych byla aspoň v 6. měsíci, říkám si, že to na mě hned musí každý poznat :D. V práci jsme ženský kolektiv, tak mě už beztak probírají, jak jsem přibrala :D. Jinak mi strašně padají vlasy, po každém učesání chuchvalce vlasů, jsem z toho nešťastná, že budu brzy plešatá :,(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
4.5.23 12:52

Ahoj holky. Tak ja díky dnes vystavené prukazce jsem prý ofiko těhotná 😃 prďolka se má k světu, podle poslední MS mám byt 8+1 ale podle UTZ jsem prý 8+5. Zrovna jsem si volala na termín screeningu a jdu posledního kvetna. U nás se teda platí 1800,–. Ještě přemýšlím, ze si zaplatim i ten NIPT. No uvidime. 100% jistotu nemá člověk nikdy, ale když se tomu dá přiblížit a vyloučit téměř všechny vady…navíc bych hned věděla co to bude :smiling_face_with3_hearts: tak přeji ať je Všem, které trapi nevolnosti dobre a ať se taky brzy dostanete na kontrolu a vidíte svůj poklad ❤️ krásný čtvrtek!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1321
4.5.23 12:54

Já zjistila ze v prenatalu se děla zvlast vysetreni na riziko preeklampsie, mají to za dalších 1300 tak jsem to priobjednala 🤷🏻‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
4.5.23 13:02

Já jsem teď docela v šoku, že se screening platí, to jsem vůbec nevěděla 8o. Člověk si to samozřejmě zaplatí, jen jsem si myslela, že to automaticky hradí pojišťovna :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
4.5.23 13:37

@Bledulka14 Vem pak do pojišťovny doklad a ona ti to proplatí. Teda alespoň VZP to dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
4.5.23 13:45
@RenataS88 píše:
@Bledulka14 Vem pak do pojišťovny doklad a ona ti to proplatí. Teda alespoň VZP to dělá.

Super, děkuju, jsem u VZP :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
4.5.23 14:04

Děvčátka, potřebuji poradit…
Jsem teď na nemocenské, protože je mi prostě dost zle, motá se mi hlava atd. Jsem už doma měsíc a půl.
V práci na mě tlačí, abych jim řekla, že jsem těhotná…ale teď v sobotu to bude teprve v 10. týdnu a nechci to takto rozhlasovat..
Jsem učitelka, chápu, že se za mě musí suplovat, ale už se cítím dost pod tlakem…dneska mi volal ředitel, psala kolegyně, že jim to jen ztěžuji, že mě sice lidský chápe, ale jsem součástí týmu, že jedna třída kvůli mě nemá celý měsíc můj předmět atd.
Na jedné straně je chápu, na straně druhé už toho mám dost, nechci se stresovat, když jsem doma…Poraďte, díky!! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1813
4.5.23 14:19

@Lucy1708 Já v tom nevidím problém oznámit to. Přijde mi, že se z toho dělá tabu úplně zbytečně. Jako jasně, vyjít to nemusí, ale holt se to pak řekne jednomu člověku a ten to roznese mezi ostatní a budeš za tu chudinku, kolem které budou všichni našlapovat po špičkách. Když se to neřekne a nevyjde to, tak se naopak může stát, že lidi budou mít dotazy ohledně těhotenství, což ti nakonec může ublížit víc. U nás byla kolegyně, která o miminko přišla v pokročilém stadiu těhotenství, věděli to všichni, hned potom nastoupila zase do práce, aby přišla na jiné myšlenky, a ostatní se k ní samozřejmě chovali ohleduplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
4.5.23 14:21

@frauhofman
Díky!! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.23 14:34

@Lucy1708 dle mého záleží na kolektivu. Ja když jsem v prosinci v 10 týdnu potratila, diky bohu v práci nikdo o těhotenství nevěděl… když jsem musela na kyretáž a byla potom měsíc na neschopence, abych se dala do pořádku psychicky. Dvou nejblizsim kolegynim jsem řekla, ze jdu s cystou.. víc se neptali… jsem rada, ze to věděla jen rodina a ti opravdu nejbližší. Teď těhotenství v zaměstnání mám v plánu oznámit až mnohem později… až to na mě půjde vidět. Máme tam proste strašný drbny..nechapu, ze někdo bere proste tu drzost a muže na tebe tlačit. Na jednu stranu je taky samozřejmě chápu. Ale tohle se podle mě neděla. Být tebou, tak proste marodim. Když to tam bez tebe vydrzeli do teď, tak to vydrží. Hlavně se tímhle nestresuj. Mas teď na starost mnohem důležitější věci :srdce: opatruj se!!!

• Citovat
  • Upravit
435
4.5.23 14:39
@Anonymní píše:
@Lucy1708 dle mého záleží na kolektivu. Ja když jsem v prosinci v 10 týdnu potratila, diky bohu v práci nikdo o těhotenství nevěděl… když jsem musela na kyretáž a byla potom měsíc na neschopence, abych se dala do pořádku psychicky. Dvou nejblizsim kolegynim jsem řekla, ze jdu s cystou.. víc se neptali… jsem rada, ze to věděla jen rodina a ti opravdu nejbližší. Teď těhotenství v zaměstnání mám v plánu oznámit až mnohem později… až to na mě půjde vidět. Máme tam proste strašný drbny..nechapu, ze někdo bere proste tu drzost a muže na tebe tlačit. Na jednu stranu je taky samozřejmě chápu. Ale tohle se podle mě neděla. Být tebou, tak proste marodim. Když to tam bez tebe vydrzeli do teď, tak to vydrží. Hlavně se tímhle nestresuj. Mas teď na starost mnohem důležitější věci :srdce: opatruj se!!!

Díky ❤

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1321
4.5.23 15:06

Mám strasnej problém s pitnym režimem 😫 piju hrozne málo protože nemám zizen a po vodě je mi vždycky hur, přijde mi ze mi zatizi zaludek. Takže chodím málo curat, moc podle toho samozřejmě vypadá a já jsem nešťastná ale nejde mi s tím nic udělat 🥺

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1813
4.5.23 15:11

@mksv Co ovocné šťávy, těhotenský čaj, mátový/zázvorový čaj, sladké limči, vývar nebo jiná polévka? Ovoce/zelenina, co má v sobě hodně vody? Kombucha?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí