Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Džejn10 : Držím palce.
Také mě čeká zítra první kontrola.
Budu 7+5tt.
Ahoj holky, chci se zeptat, spinite nektera? Ja mam cele tehu vytok, vcera jsem po wc na toaletnim papire zporozovala jakoby „cervene nitky“ a dneska jsem mela ve vytoku trocha krve (jen zabarveny do cervena". Myslite, ze je to normalni? Zacinam dneska 11tt, v patek jsem byla na kontrole a vsechno bylo v poradku. Myslite, ze to je mozne, aby to bylo jeste po tom ultrazvuku, kdyz je to po 3dnech? Dekuju za vase zkusenosti ![]()
@TerkaS98 : Už jsem to tu psala dřív. V prvním těhotenství se mi to také stalo. Byla to čerstvá červená krev, jen na papíře při utření. Doktorka mi řekla, že se to může stát, protože je děloha překrvená. Pokud k tomu nejsou žádné další problémy (krvácení, velké křeče, horečka apod.), tak je to v pořádku. ![]()
@Kajiii434 Trochu ti to závidím 😃. Já se naštěstí držím na svých 94 kilech 😃 🙈 a zatím nepřibírám. Poslouchala jsem takové povídání o výživě od doktora (primáře?) z Thomayerovy nemocnice, a ten říkal, že ženy s nadváhou často zůstanou na své váze, protože v těhotenství víc přemýšlí o tom, co jedí, a stravují se zdravěji než před těhotenstvím. Tak doufám, že to bude můj případ. V životě jsem měla nejvíc 102 kilo a nerada bych to opakovala 😬.
@TerkaS98
Ahojky, mě doktorka na kontrole v nemocnici v 8+1 řekla ze kdybych začala i trosku krvacet nebo měla větší bolesti ať radši prijedu rovnou do nemocnice ☺️
Je to na tobě, ale když pojedeš na pohotovost tak nic za to nedáš a aspoň budeš klidnější 🙏🏼 myslím ze jsou na to už hodně zvyklí.
držím palce a určitě to bude v pořádku ❤️
@Mishell498 dekuju ![]()
Byla jsem na pohotovosti, ted jsem prijela. Miminko je v poradku a odpovida 10+3. Jen mi nasla maly hematom 30mm. Mam mit klidovy rezim. Mate s hematomy nektera zkusenosti? Rikala, ze by melo byt vse v poradku, ale neni nahodou hematom castym duvodem potratu?
Nojo, jsem vystrasena prvorodicka😁 🤦🏼♀️
@TerkaS98 Zrovna dneska jsem o tom poslouchala nějaké video, kde doktor říkal, že hematom může být rizikový, pokud je blízko toho plodu, že ho může nějak poškodit (nevím už přesně jak). Proto máš teď klidový režim, abys to nedráždila a hematom se mohl zmenšovat, ne zvětšovat. Takže bych řekla, že pokud budeš odpočívat, mělo by to být v pohodě. Máš jít na kontrolu?
@TerkaS98 dali ti k tomu utrogestan nebo něco? Případně ascorutin? Je to malý hematom takže myslím ze by to mělo být v pořádku. Hlavně fakt drz ten klidový režim, nic nedělej, jen lez
@frauhofman zitra budu volat gynekologovi, na pohotovosti mi rekli, ze to bude chtit do konce tydne dalsi UZ.
@mksv Dali mi Progesteron cipky, akorat jsem je nemela kde vyzvednout, u nas vsechny lekarny dneska zavrene 🤦🏼♀️
Dekuju za info holky, zitra mi snad reknou vic na moji gynde🙏🏻
@TerkaS98 to je dobre, ze jsi jela na pohotovost!! Aspoň víš, ze je miminko v pořádku! ![]()
Určitě to chce opravdu klidový rezim a žádný stres! Řekni si u své gyn o neschopenku a opravdu jen lež a odpocivej ![]()
@TerkaS98 tak ať pro ne muz hned zítra ráno někam vyrazí! Věřím ze to bude všechno v pořádku
@TerkaS98 Já jsem měla hematom v prvním těhotenství, který byl dost velký a blízko prcka, takže doktor říkal, že klidový režim a čekalo se, zda to nevezme prďolu sebou a naštěstí díky Bohu nevzalo 🙏 🙏 Hodně odpočívej, ať se hematom vstřebá a určitě bude vše v pořádku ![]()
Ahoj, tak po delší době se hlásím, nějak mě semlel školkový virus od syna
Ještě mám trochu knedlik v krku, jinak už snad dobrý - do doby, než přitáhne něco jinýho ![]()
Ve středu mě čeká první kontrola, budu 7+0, tak jsem zvědavá. Trochu nervózní, aby bylo vše ok ![]()