Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, pribraly jste už něco? Já dnes zjistila, ze má taktika proti zvracení a la stále něco jist se mi moc nevyplácí 😂. Mám 3 kila nahore
. Věřím, ze kilo mám z vody, jak jsem strašně nafoukla neustále a další kilo v prsou
. Ale doufám, ze to touhle rychlosti už dal nepojede, když to miminko má par gramu 😂.
@Blangie Taky to teď poslední dny mám a vždycky si vygooglím, že je to normální, protože se roztahuje děloha, tak mě to uklidní. Většinou mi pomůže, když delší dobu ležím.
@Blangie Tím se určitě nestresuj, je to normální
Já cítím stálý tlak, někdy píchnutí třeba i na jedné straně. U mě se to dost odvíjí podle námahy ten den. Pomůže odpočívat ![]()
Já včera přišla z venku asi ve čtyři a lehla jsem si do postele, koukala na seriál, četla si, pořád v horizontální poloze. Než jsem šla spát, tak jsem si uvědomila, že mě vůbec nebolí prsa. Krásně jsem se vyspala a teď ráno mě ani nebolí podbřišek, tak mám samozřejmě strach, že se něco po 🙈. Snad je to jen výsledek toho odpočinku.
Holky dekuju za uklidneni, je fakt ze v posteli me to skoro neboli a dnes uz je to lepsi je to takove narazove no, snad to teda bude v pohode ![]()
@Kajiii434 Já zvažuju, že si říct nenechám a budu mít překvapení. Ale manžel to vědět chce. V prvním těhotenství mi na prvním screeningu řekli, že bude chlapeček a potom na druhém najednou holčička a já to vlivem hormonů dost těžce kousala, že je změna.
Holky, potřebuju uklidnit. Na začátku těhotenství jsem měla hodně plná (nalitá) prsa a citlivé bradavky a teď pár dní pozoruju, že mám prsa normálnější. Jednu chvíli mě dokonce ani nebolely. Teď mě teda bolí tak mírně, do toho mírný tlak v podbřišku. Nemusí to být znak toho, že je něco v nepořádku, že ne? Na kontrolu jdu až od úterý za týden
.
@frauhofman já už prsa taky skoro necítím, dneska začínám 10.tt
myslím, že je to normální, tělo si zvyká na ty hormony, podle mě se všechny příznaky brzo uklidní.. aspoň to tak všude píšou
nemůže nám přece všem být 40 týdnů na 💩 ono se to pak zas vrátí s těma pupkama, ten diskomfort.. moc bych se tím tedy nestresovala ![]()
@tess2294 Jako vymizení bolesti by byla jedna věc, ale druhá věc je, že ta prsa byla zvětšená a napjatá a teď už nejsou. Všude právě píšou, že se prsa pořád zvětšují, anebo někdo píše, že jemu se prsa nezvětšila. Ale u mě se jakoby zvětšila a pak se zas dala do normálu, tak mi to aspoň přijde. To mě znepokojuje. Měla bych se míň zkoumat 🙈.
@frauhofman jak píšeš, méně se hlídat. Teď je důležité aby jsi byla Hlavně v klidu. V našich týdnech už se vše dává pomalu do pohody tak mysli na to a zbytečně nestresuj. Určitě je vše v pořádku ❤️
Holky mám dotaz.. je tu některá z vás která má piercing v pupiku? Já ho mám teď 9 měsíc. A vynadavat ho úplně nechci aby mi nezarostl, ale zase je divne ho mít v těhotenství. Mate na to nějaká názor?
Tím že ho nemám ani rok tak se bojím že zaroste hned..
@frauhofman : To je úplně normální.
U prvního těhotenství se mi prsa zvětšila až kolem 30tt. Teď jsem musela řešit hned na začátku, že se nevejdu do podprsenky.
Také byla nejdřív hodně napjaté a bolel i sebemenší dotek. Teď je to mírnější.
Dobre ráno dievčatá 🙃 ja dnes 6+1. Zajtra ma čaká kontrola u dr. Od včera som úplne unavená.. celý deň by som snáď preležala v posteli.. dufam, že to prejde lebo to v práci asi bude náročné 🙈 a je mi nejak divne od žalúdku… nemám potrebu 🤮 ale je mo hrozne ťažko 🫤
Ahoj, ja jsem zacala vcera 10.tyden. Trva mi celodenni nevolnosti, zvracim tak 3× denne, kdyz uz nezvladnu prodychat.. A unava, akne vyrazka i na ramenou (to neznam) a stridani chuti/nechuti.
@Džejn10 ach, presne. V praci ta unava a nevolnosti pro me je desny problem. V praci musim byt cely cas “ve strehu”, mam takovou narocnejsi praci /sice sedim v kanclu/ale takovou “dynamickou”
. A teda je to ocistec….hlavne tak po 12h, uz mam pocit, ze se proste nedokazu poradne soustredit…rychle reagovat…
No uz, aby tato faze megaunavy skoncila ![]()