Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@culinka123 ahoj. Já jsem 6+5 momentálně. Mám taky křeče v břiše a bolesti břicha asi je to normální co sem tak všude četla, dneska mě to i v noci vzbudilo ale třeba po 10 min přešlo a pak pár dní nic a pak zase během dne pár minut to cítím, že se musím zastavit. Dnes se teda přidala docela migréna ale na na ně trpěla i normálně před těhotenstvím. A břicho mám nafoukly šílené říkám si jak budu vypadat v tom prosinci
co holky vy ostatní jaké máte příznaky? Podělte se
![]()
@culinka123 a průjem u mě taky už od minulého týdne s přestávkami
![]()
@Veru514 ja jsem 5+5 a zatím příznaky žádné
jen občas bolí podbřišek jako u ms, a nafouknuta, jinak nic…takze jsem z toho nervozni, dnes mě taky boli hlava, ale pozítří je uplnek a to mi delava…
Příspěvek upraven 03.05.23 v 20:49
@Veru514 Já jsem něco mezi 5+5 a 6+4 a jediný konstantní příznak jsou bolestivá a citlivá prsa, jinak se všechno mění. Na začátku jsem byla dost nafouklá a neměla jsem moc hlad a chuť na jídlo. Teď bych žrala furt, naštěstí mám chuť spíš na zdravé jídlo než na junk food. Dost mě trápila rýma, ale to už je ok. Chvílemi mívám bolesti v podbřišku, chvílemi vůbec nic. Na začátku jsem chodila dost čůrat, teď se to srovnalo. Pobavila mě kolegyně, která říkala, že pro těhotenství je typická zácpa. Já jdu během dopoledne minimálně dvakrát, přičemž to teda není průjem, ale „hodné hovínko“, jak tomu říkáme doma
. Ale je to tou zdravou stravou nejspíš, jím hodně vlákniny ovoce, zeleninu, luštěniny. Nemám moc chuť na kafe a vůbec mě tolik neláká sladké. Únava je velké téma, ale mám dojem, že jak víc jím, tak mi to s tou únavou pomáhá. Sice si chodím lehnout brzy a přes den se často potřebuju natáhnout, ale je to lepší než před týdnem, kdy se mi fakt zavíraly oči. Ale mění se to každým dnem, takže když mám jeden den akčnější, druhý den proválím. Štve mě mizerná kondice. Na prvního máje jsme šli na Petřín a já myslela, že do toho kopce zdechnu, nemohla jsem to udýchat, přitom jsem celkem zdatná turistka. Občas mnou cloumají emoce, třeba když mi spadly klíče z věšáčku, tak mě to tak naštvalo, že jsem se málem rozbrečela
.
Příspěvek upraven 03.05.23 v 20:47
@Veru514 mě občas tak rypne zvláštně okolo pupíku. Občas zabolí pravý vaječník a nebo mě bolí cely podbříšek. Plus teda po každém jídle klidně celý den krkám. ![]()
@Veru514 ja jsem 9+1 a mam konecne pocit, ze se priznaky trochu mirni.. ale jinak je to furt sila 😁 o vikendu jsem si jela koupit sportovni podprdu, v ktere i spim, protoze ty 🐐 🐐 nemuzu nechat volne jak me boli😂 jinak nevolnost a nechut k jidlu je mirnejsi.. naucila jsem se jist casteji, vynechala jsem maso z ktereho se mi dela soufl🤢 a jim hodne ovoce, zeleniny, lustenin, sladkeho.. jinak me trapi prujmy, bez ohledu na to co snim… ale nastesti jen rano, a odpoledne v praci uz nelitam🙏🏻 podbrisek mne pne, a bricho mam nafoukle jak kdybych byla mesic pred porodem😂 unava trochu lepsi, ale stejne bych spala furt 🙄 jinak jsem teda hrozne naladova, vsichni me se*ou 😂 jo a na to, ze jsem v puberte nemela ani jeden bedar, tak ted jsem jak struhadlo + mastna plet + mastne vlasy (tak doufam, ze to bude holka kdyz mi bere krasu) 😁 🙏🏻
@Veru514 Ahojky..já jsem 6+1. Začala jsem mít klidnější noci. Už se tolik nebojím rychle otočit. Braly mě křeče do břicha, ale už spíš ne. Vždy ráno cítím, jak kdybych to měla za chviličku dostat 😬 🩸ale dojdu se vyčůrat a lepší. Bojím se kýchat, protože zabírám i toho hrozně břichem. 😪 Jinak 🐐 🐐 citlivé, když se po mě proběhne kočka, mám sto chutí vystřelit na Mars. Nevolnosti a slabost (nízký tlak) akorát při hladu, který mám tedy často. 🤢 Ráno začnu se zacpou a za hodinu běhám s průjmem. Odpoledne mě teď dva dny přepadávají střídavě zimnice a návaly. Zimnice takové, že jsem v teplákách, pod dekou a pod peřinou a mám ruce jako led. 🧊A nejhorší je chůze. Vůbec nic nevydržím. A když jdu pak doma do schodů mám pocit, že jsem po těžké chřipce. Stehna pálí, hůř se mi dýchá. A to nemám ještě ani kilo hore 😱 No…jak se říká JINÝ STAV 😂
@Holula a jak je to těhotenství krásné
zimnice mám taky, jsem věčně ledová, vždycky se ohřívám o partnera, ten se mě vždycky lekne jak sem ledová ![]()
@TerkaS98 pravda..Ty vlasy jsou masakr, ale akné zatím nic. Ale jsem 3 týdny od tebe…co není, může být 😂 😂
No proste nejkrasnejsi obdobi zeny, zejo holky? 😂 😂 😂 bych lidi s touhle vetou kopla do zadku. Ne jenom, ze je ti zle, ale cely prvni trimestr se klepes strachem o miminko, ktere jeste vypada jak krecek s rucickama, a jeste musis pred vsemi tajit, ze si tehotna a snazit se vypadat „normalne“ 😁 stale to nejkrasnejsi obdobi vyhlizim, co vy? 😁 ❤️
@Holula Ja to akne mela uz od pozitivniho testu, tak snad se te to vyhne😁 🙏🏻 ❤️
@TerkaS98 hlásím se s akné taky a to jsem ho měla naposledy v pubertě
ale přesně jak píšeš, v práci mě to břicho poboliva dost, že se musím vždycky nějak zastavit a rozdejchat to tak si říkám, kdy na mě začne někdo něco pozorovat
zatím nezvracim, za což jsem vděčná, ale všude čtu, že to může přijít i dýl a dnes při cestě autobusem jsem teda malém vrhla jinak mám spíš celkem nechuť k jídlu a prsa mě bolí neskutečně, na volno je nechat nemůžu
a skoro kvůli nim už ani nemůžu spát na břiše, což mi stejně za chvíli skončí
![]()
Já jsem to včera s tím průjmem/zácpou zakřikla 🙈. Včera v noci jsem chytla hrozný břichobol a lítala na záchod dvě hodiny. Dneska už je to snad dobrý, tak risknu karbanátek a bramborem, jsem hrozná 😃. Příští týden jdu jako doprovod s mámou na gynekologii, tak mám strach z cesty autem (budeme si brát Uber), aby mě tam nechytly nějaké nevolnosti a nemusela mamce lhát, chci jí to říct až po první kontrole.
Já jsem to tady s těmi průjmy úplně přivolala
já už dnes dobrý ![]()