Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@frauhofman taky se přidávám. Mám ještě lepší fotku ale nechci vás pohoršit fotkou v kalhotkách😂 😂
Včera přítel taky už říkal že je ti hodně vidět. Že to nečekal tak brzy. Ani já ti nečekala, ale nevadí mi to ani 😂
@TerkaS98 držím palce dnes na prohlídku. Věřím, že bude vše v pořádku
Ozvi se.
Jinak holky, díky za fotky, docela se v nich poznávám
Já jsem dnes 11+0, je to první miminko, takže jsem fakt nevěděla, kdy očekávat nějaké bříško, ale… taky ho už mám znatelné
Nikdy jsem ploché bříško neměla, vždycky tam byly nějaké špíčky
ale teď se ty špíčky začínájí zaoblovat a nezatáhnu a nezatáhnu..
Klasické kalhoty/džíny mi jsou extra nepohodlné, hlavně odpoledne, takže já už nosím jen šaty.
Holky, vy co zvracíte, držím palce ať je to nejdříve za vámi. Ale ty co máte nevolnosti a nechutenství, vím, že ani to není žádná hitparáda.. Moje příznaky jsou klasická kocovina. Žaludek na vodě, nechutenství, únava. Pomalu to ale ustává.
A co jím? Nejlepší jsou rohlíky s lučinou jak tu někdo psal!
A pak všechno co je šťavnaté. Ovoce, zelenina, rajčata miluju!!! Nesním maso, kuřecí/krůtí absolutně ne, žádnou šunku. Sním mleté nebo kebab. Ale v klasické podobě to nedávám. A nejvíc ze všeho mi smrdí KÁVA. A to jsem byla fakt milovník dobrého espressa.
A holky, co čich? Já jsem jak pes
Cítím všechno i na hony daleko!
@Zuzca.K drzim moc palce, urcite se taky ozvi, snad to u nas obou dopadne dobre❤️ 🙏🏻
Jinak holky moc dekuju za podporu ❤️ a kdyz uz v tom nejsem sama, tak posilam aktualni fotku v zrdcadle (a to jsem prosim pekne byla na wc a nic nejedla protoze mam nervy 😁 🤦🏼♀️). Dneska jsem na prelomu 11-12tt. Jestli to takhle pujde dal, do porodnice me budou muset dovalit😂
@needtobreathe jeeee, o Tobe jsem dlouho neslysela, jsem rada, ze jste v poradku😍 😍
Jinak muj jidelnicek je totalne obdobny jako ten tvuj😂 sem na pecivu, ovoci, zelenine.. maso jsem mela naposledy o vikendu🤢
Holky a je tu některá, které nic není?
mě teda bolí prsa a podbřišek, ale to je vše. Jsem 7+5. Žádné pachy necítím, žádné chutě, žravky, zvracení, nevolnosti. Možná taky jím víc ovoce a mám chuť na takové šťavnatější věci, meloun a tak. Ale to jsem myslím měla i před těhotenstvím takové stavy. Nechci se samozřejmě rouhat, jsem ráda že mi zatím nic moc není, ale člověk má pak strach jestli je vše ok když vás tak čtu ![]()
@TerkaS98 nojooo, ja nějak nevím, co bych pořád psala…
Je to všechno už několik týdnů vlastně stejné. Snad jen, že se nemůžu dočkat prvotrimestrálního screeningu. Příští týden mě čekají odběry a za 2 týdny jdu na UTZ. Modlím, se, aby bylo vše v pořádku
Kdy to čeká tebe? Asi nějak podobně, viď.
Jinak bříško máš krásný a opravdu znatelný
![]()
@Blangie uuuuu ty se máš
Užívej si to a nestrachuj se
Tyhle všechny nevolnosti, zvracení a chutě neukazují na to, jestli se miminku daří. Každá to máme jinak. Ty buď šťastná, že tě to nepotkalo a užívej dní ![]()
@needtobreathe no jako je mi vás co máte nevolnosti fakt líto, vůbec si to nedovedu představit
To jste na neschopence? Mě ji teda lékař nabízel kdyby mi bylo zle, ale já jsem kancelářská a zvládám to zatím dobře no.
@Blangie Já pracuju z domova, takže se můžu během dne natáhnout, ale vůbec si nedokážu představit chodit normálně někam do kanceláře nebo třeba pracovat jako prodavačka nebo servírka. A to jsem na tom ještě docela dobře ve srovnání s těmi, co fakt několikrát denně zvrací.
@Blangie jak píše @needtobreathe tak nevolnosti nezaručí, že je vše ok..ted nechci nikoho strašit (ja sama u prvního syna blila +20× denne až do 16tt, ted mi zatím taky prakticky skoro nic není, coz me znervoznuje, ale ještě na KO - psala jsem včera, jela jsem skrz špinění, nebylo srdíčko, ale byla později ovulace a uhnizdeni, tak DOUFAM, ZE PROTO!!), tak kamarádka měla po novém roce kontrolu v 12tt a vše v pořádku, za 5dni šli na screening a tam ani stopa po
přitom měla velké nevolnosti, zvracela..ale v těle prostě pořád vysoká hladina hormonů a ty nic nepoznáš.. ale určitě je vše v pořádku!!! Jak píšu, to nechci strašit, jen že i tohle se stane a i přes přetrvávající nevolnosti to my, bez utz nepozname…
![]()
@katka-365 jasně ono je to prostě buď a nebo. Ten strach bude až do porodu i když asi třeba po tom druhém velkém screeningu menší. Ale pak zase přejde na strach o miminko až bude na světě. Zkrátka už se toho nezbavíme, jen se s tím naučíme žít ![]()
Příspěvek upraven 12.05.23 v 10:59
@Blangie není mi tak zle, abych nemohla pracovat. Taky jsem kancelářská a chodím většinou 3× týdně do kanceláře osobně a 2 dny jsem na home office. Kupodivu mi bývá líp, když do té kanceláře jedu. Asi jak mám kolem sebe ruch a nemám moc čas se na sebe soustředit, tak to pomáhá. ![]()
@Blangie přesně tak, já měla šílený strach v těhotenství, a po porodu už je to strach do konce života ![]()
Ahooj holky:) taky vam je zle i kdyz nakupujete jidlo nebo varite? ![]()