Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj. Berušenko ty máš teď v týdnu nějakou kontrulu u dr? Jestli ne, tak bych raději zašla. Jestliže tě to i dýl drží, ať máš jistotu, že se tam nic neděje. Ale snad to bude „jen“ únavou po cestování.
Ještě jsem taky chtěla pogratulovat mladémamče k maturitě a též můj obdiv, že to zvládla v těhotenství, navíc ty nervy v půlce těhotenství, to bych pak neměla ani myšlenky na učení. Hlavně, že vše dopadlo dobře - těhotenství i maturita. Jsi šikula.
Hani užij si to u Vašich a hezky odpočívej.
Monisss ono záleží hlavně na nálezu na čípku. Tvrdnutí břicha v tomto období asi kolem 20-30 tvrdnutí za den může být v pořádku, za předpokladu, že se nezkracuje čípek, nebo se neotvíráš. Ale nemělo by to být tak, že ti ztrvdne děloha na hodinu. Mě teď taky tvrdne, taky jsem dostala jen magnézko, mě ale zabírá. Je fakt, že vím, že nemůžu moc dlouho chodit nebo stát na místě - to pak tvrdne a píchá víc. U prvního jsem nevěděla co to je, až asi do 36 tt a i to bylo jen chvilkové a málo často.
čau holky ![]()
Mně taky břicho tvrdne víc jak u prvního těhu…
musíme se holt víc šetřit
už se nám to blíží.
Já mám konečně věci z půdy sundané, zatím jsem si vyndala jen 56 a 62, teď si počkám, až bude kloudné počásko a všechno to vyperu, už se těším. Je toho plná komoda ![]()
Dneska měla Anyna opět půlhodinovej hysterák, až jsem z toho i já na prášky. Myslím si, že je to tím, že nemá už týden dudlík a jak si nemůže zadudlat, tak je taková nervóznější. Kolikrát je to na ledovou sprchu - jak pro ni, tak i pro mě
S dudunou tohle neměla - resp. měla, ale málokdy ![]()
krmar no já mám to tvrdnutí v intervalech třeba po minutě co sem počítala a jede to třeba hodinu,pak zase chvilku klid a zase nanovo
ale dneskam usím zaťukat,že byl docela klid.já to z přepracování určo nemám-moc sem se u babičky nenadřela,ale včera při cestě autem mi vadili zatáčky,jak nějaká byla tak nastalo tvrdnutí.zítra mám kontrolu tak na mě myslete ![]()
zvizi-teda Anetka takhle řádí jo??já jí vždycky viděla jen jako hodn ou.snad bude brzo zase líp-ona si za chvíli na dudu snad nevzpomene ![]()
koliska píše:
Tak jámám plnou skřín věcí od narození do půl roku,věcí jak pro dvojčatasnad to všechno vynosíme
to já mám od velikosti 68 už taky vše nechaný po Tomáškovi,jen tu nejmenší jsem prodala
Berus musíte zajet
Anyna je vzeklina… nevím, po kom
byla vždycky, ale teď, jakmile není po jejím, tak začne kňučet a pak už to jede. Hrůza. Musím zavírat okna, aby to sousedi neslyšeli a nemysleli si, že ji tu nějak trýzním
ještě že nebydlíme v paneláku, to by nás sousedi hnali ![]()
Musíš mi vyprávět, jak bylo na Slovensku a ták. Zítra na vás budu myslet
ať kontrola dobře dopadne!!!
Hani to je dobře, žes návštěvu přežila. U nás dnes taky byli tchánovci, po měsíci a něco… tak to docela šlo. Ale už prej doma brečeli steskem - jako fakt ![]()
Ahoj holky.Tak sem pročítala vaše příspěvky ohledně kouření a musím říct,že to teď doma taky řešíme a dokonce celkem úspěšně.Přítel kouříval krabičku denně a když zašel na pivko tak i víc.No a vzhledem k tomu,že dělá výškové práce a hůř se mu kvůli tomu dýchalo a taky to pěkně leze do peněz tak to omezil na tři cigárka denně.Což je myslím moc super pro začátek
A hlavně po dnešní příhodě,kdy ho odpoledne odvezla záchranka a zjistilo se,že měl nejspíš plicní embolii sem fakt ráda,že to omezil.Myslím si,že kdyby kouřil pořád stejně,že by to mohlo dopadnout i hůř ![]()
Jinak výbavičku už taky pomalu chystám a strašně si to žehlení maličkých oblečků užívám,ikdyž potom ležím v posteli a skuhrám jak mě z toho bolí záda ![]()
ahoj mamci
tak dneska se hlasim pekne pozde
cely den jsme to tu davali do poradku po stehovani a troufam si rict ze az na par veci mame hotovo a uklizeno, ale uz fakt dneska nemam silu cokoli dodelavat.
odpoledne jsme se jeli podivat na neco do kiky, meli tam zlevneny nejaky veci pro mimca, tak jsme nakoupili, tedy oprava - tatinek nakoupil
maly jeste nejaky ponozticky a bodycka.
mam dost, asi pujdu umrit do postele ![]()
berus at ti zitra dobre dopadne kontrola ![]()
krmar píše:
Dobré ráno. Holky prosím Vás máte všechny už miminka hlavičkou dolů? Já mám malou ještě koncem pánevním, prý ve 30tt žádný problém, ale jestli se potvůrka neotočí… Na císaře by se mi nechtělo a rodit konec pánevní přirozeně, už vůbec ne.
Nase malicka je uz nekolik tydnu hlavickou dolu, ale jeste pry neni ve spravne poloze pro porod. V utery jdu na kontrolu, tak uvidime, jak bude natocena
.
Ivet23 píše:
Dobre rano maminkyja zjistim jak je mala otocena az ted v tydnu
ale nas dr si stoji za tim, ze po 32tt uz se neotoci, leda pak pri kontrakci, ale nevim
slysela jsem o tom vicekrat.
Jo jo, mne taky doktorka rekla, ze zhruba od 32. nebo 34. tydne uz by mela byt porad hlavickou dolu. A kdyz nebude, ma jeste stale cas se otocit…
mladámamča píše:
o strachu z předčasného porodu mi ani nemluvte - ve 24. tt jsem byla v nemocnici (jak jsem psala) a doktoři mi řekli, že je ještě tak brzy, že pokuď se rozrodím, tak mě snad ani k porodu nikde nepřijmouSice teď je ještě pořád hodně brzy, ale předčasný porod ve 32. tt není zas až takovej průser, takže oproti strachu a nejistotě, který mám za sebou už si hvízdám
Jinak já teda výbavičku mám i nemámčekáme totiž s přítelem, až dodělají koupelnu (kterou měli dodělat v dubnu) a teprv potom začnem v bytě uklízet, domalujem (lépeřečeno přítel domaluje
)chodbu a kuchyň, s mamkou tam pak vlítnem uklidit, pak do IKEY pro nábytek a pak teprv stěhování a praní oblečků pro Honzíka. Jsem zvědavá, jak to zvládnu, protože už teď jsem tak unavená, že spím do půl 11, pak tak kolem 12. začínám být ospalá, tak abych celej den nespala aspoň ležím v posteli s knížkou a večer, když se vrátí přítel z práce jsem ráda, že zvednu víčka, abych se ho zeptala, jak se měl v práci (vyslechnu obvyklou odpověď: na hov.o
) a zase je závírám s přáním na dobrou noc
Ale oblečků mám 6 pytlů. První tři jsme nakoupily s mamkou po sekáčích, když jsem ještě nevěděly, že dostanem od známých, další dva jsem dostala od tety a jeden od sestřenky. Mamka si ze mě dělá srandu, že mám tolik oblečků, že když je všechny vyperu a vyžehím, budu je moct mít jen na jedno použití
Ale na tu poslední „hnízdící“ část, až budu prát žehlit a průběžne se mazlit s oblečením pro mrňavce se hrozně těším, už aby to bylo (doufám, že se koupelna pohne a bude to do konce měsíce). Jinak z porodu strach nemám - zatímViděla jsem videa a spíš se na něj těším
Čeho se ale hodně bojím je porod císařem. Moc dobře si pamatuju, jak bolela operace (lépeřečeno doba po operaci) slepého střeva, a císař je ke všemu operace mnohem rozsáhlejší. Nechápu moc ženský, který do toho jdou dobrovolně, já se budu bránit, co mi síly budou stačit, pokavaď mi s ním budou hrozit (no i když uvidíme, jakou budu zpívat písničku, až budu prodýchávat kontrakce - zatím jsem aji přesvědčená, že nechci epidurál
)
Jo a ještě jsem chtěla vědět, jaký názor máte na plíny? papírové/látkové? musím říct, že já jsem pro látkové z několika důvodů, ale všichni mě odrazují a navíc se v tom moc nevyznám, kolik jich koupit a jaký druh, takže nevím
Ale když se kouknete sem: http://www.anavy.cz/…-na-patentky - no řekněte, nejsou k sežrání?
A nemas treba nedostatek zeleza? Ja to beru podle sebe, byla jsem jeste pred 3 tydny silene vycerpana, i kdyz jsem uz nechodila do prace, spala jsem skoro cele dopoledne, pak po obede dalsi 3 hodiny a kolem pulnoci uz o mne zase nikdo nevedel. Uz pres 14 dni beru zelezo, protoze mi zjistili nizkou hladinu a citim se jak znovuzrozena. Sice odpoledne spim porad, ale uz vydrzim mnooohem vic. A klidne zvladam nekde chodit cely den, coz driv jsem teda vubec nemohla.
Taky mame plne pytle obleceni a temer nic noveho, takze jsme na tom stejne
. Akorat ja uz dozehluju posledni vecicky a mam hotovo, to te ale nechci strasit
.
Ja samozrejme nikomu neberu latkove pleny, ani za to nikoho nekritizuju, ale osobne si myslim, ze mimiskovi to nejak extra nepomuze a mamca si tim akorat zbytecne komplikuje zivot. Ale je pravda, ze o latkovych plenach toho moc nevim, takze tezko do toho nekomu muzu kecat
.
Jani, ptala jsem se pritele na ty skvrny po grilovani a odpovedel mi, ze dest to smyje. To je pomoc, co?
Pry na to jsou pripravky, ale nezna nazvy, protoze je nepouziva, pry po nasem grilu fleky ani moc nejsou, tak to neresi. No, takze promin, ze jsem ti moc neporadila
.
koliska píše:
Přeji dobré ráno všem maminkám,jak jsem si včera vychválil aže se mi báječeně spalo až do půl 11 tak dneska ta noc fakt stála za to,skoro jsem nespala malá pořád kopala a taky ponocovalaasi jsme to včera trochu přehnali s prací tak se bude dnes jen odpočívat na zahradě…jinak děkuji všem za pochvalu
Kolisko, me minulou noc mala taky tak kopala, az me to budilo. Tak nejak podvedome jsem to vnimala, ale pak jsem dostala takovou pecku, ze jsem byla vzhuru na 2 hodiny, zlobive miminko
.